oversluiten hypotheek Breda

Hypotheek afsluiten naar andere bank in Breda

Waar vind u de beste rente en beste condities voor uw ‎Hypothecaire lening? U wilt net zoals vele anderen uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen? U wilt een goedkopere hypotheek met meer voordelige voorwaarden? Neem dan contact met ons op

uw hypotheek oversluiten naar een andere bank bij u in Breda?

U wilt heel graag uw hypotheek oversluiten bij een andere bank? U bent op zoek naar een deskundige adviseur? Waar vind u de beste rente en beste condities voor uw ‎Hypothecaire lening bij u in de regio Bieberg, IJpelaarseind, IJpelaar, Roosberg, Ulvenhout, Kerkeind, Eikberg, Bavel, Pennendijk, Tervoort en Breda?

oversluiten hypotheek in Breda

Oversluiten is nooit gratis. Er komen natuurlijk altijd kosten bij kijken. De kosten daarvan is afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij wat voor geldverstrekker u zit. In elk geval zitten er natuurlijk altijd standaard kosten aan vast.

Oversluiten van uw ‎hypothecaire lening heeft zoveel pluspunten

Oversluiten heeft verschillende voordelen. Onze adviseur kan u daar een goed advies over verstrekken. Neem contact op met onze adviseurs in Breda.

Om een ‎hypothecaire lening over te sluiten aan het einde van een rentevaste periode hoeft u niet van appartement te veranderen. Doch natuurlijk ook als u een betere rente kunt krijgen bij een andere geldverstrekker. Of misschien past een andere ‎hypothecaire lening beter bij uw persoonlijke situatie?

Voor mensen die heel graag willen te weten komen of de ‎hypothecaire lening nog wel bij hun past zijn er adviseurs gespecialiseerd in hypotheekleningen die u een onafhankelijk beeld kunnen geven wat voor u de allerbeste keuze is. Bel voor een afspraak om de mogelijkheden door te nemen.
U maakt wel kosten voor het oversluiten. U kunt bijv. te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheek gaat aanpassen of omdat u zal vertrekken bij uw huidige geldverstrekker. Enkel indien u heeft besloten over te stappen naar een andere hypotheek bij een rente herziening is er geen sprake van een boeterente.

Op initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur gesticht. Dit wordt de SEH genoemd. De SEH begeleid consumenten bij het vinden van deskundig hypotheekadvies. Enkel de adviseur met bewezen verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen kunnen in aanmerking komen bij de SEH om hypotheekadvies te kunnen geven.

Een hypotheekadviseur die via de SEH is goedgekeurd zal vertrouwen geven aan de consument. De goedkeuring is persoonsgebonden. Wie erkend hypotheek adviseur wil worden dient de benodigde diploma’s te behalen en te voldoen aan bepaalde ervaringseisen. En elk jaar moet de adviseur een opleiding volgen om op de hoogte te blijven.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een uitermate belangrijk punt. Dit houdt in dat SEH zich aan bepaalde regels van het spel houden.

De regels van het spel op een rij:

Bij een gedegen advies word u duidelijk verteld wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheek. De hypotheekadviseur zal geen onvolledige of onjuiste info verstrekken. Altijd houdt de hypotheekadviseur rekening met de belangen van zijn klant.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheekadviseur zich zal houden.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

de hypotheekadviseur houdt gegevens van klanten altijd geheim.

de hypotheekadviseur onderwerpt zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn goedkeuring door de SEH verliezen als deze zich niet houdt aan de bovenstaande hypotheekregels. Wie goedgekeurd wil worden bij de SEH zal een examen af moeten leggen.

De volgende onderwerpen komen hier aan de orde:

Bijna alles over belastingen: dit gaat over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: levensverzekeringen en schadeverzekeringen.
toekomstvoorzieningen: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat kunnen zijn verschillende soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bent u getrouwd of is er een samenwoningscontract en op wiens naam staat het appartement.

De hypotheekadviseur die dit uitgebreide examen heeft gehaald moet ook nog kunnen aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheekadviseur werkzaam is. Daar nog bovenop moet de adviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als adviseur. Na dit alles ben je een erkende hypotheekadviseur doch ben je ook nog eens verplicht elk jaar een opleiding te volgen om bij te blijven en je vakkennis ruim voldoende op peil te houden.