Hypotheek oversluiten Baarschot

Bij wie vind u de allerlaagste rente en allerbeste voorwaarden voor uw hypotheeklening? Houdt extra geld over. U wilt een betere hypotheek met meer voordelige voorwaarden? Neem dan contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Baarschot?

U gaat een hypotheek oversluiten? U zoekt een gekwalificeerde hypotheekadviseur? Bij wie vind u de allerlaagste rente en allerbeste voorwaarden voor uw hypotheeklening bij u in de regio Dorst, Seters, Tervoort, Teteringen, IJpelaar, IJpelaarseind, Kerkeind, Bavel, Hoeveneind, Bolberg, Lijndonk, Molenschot, Roosberg, Eikberg, Lage Aard, Steenoven, Breda, Rijen, Hooge Aard, Laareind, Bieberg, Heikant, Hoogendijk, Ter Aalst, Strikberg en Baarschot?

kosten hypotheek oversluiten in Baarschot

Oversluiten is nooit zonder extra kosten. Er komen natuurlijk altijd kosten bij kijken. Hoe hoog de kosten zijn is afhankelijk op het moment wanneer u oversluit en bij wat voor bank u zit. Daarnaast zijn er standaard andere kosten.

Houdt extra geld over.

Houdt extra geld over. Onze hypotheek adviseur kan u daar veel over vertellen bij u in Baarschot

Oversluiten van uw hypotheeklening heeft vele voordelen

Afhankelijk van uw hypotheek heeft oversluiten vele voordelen voor u. Onze hypotheek adviseur kan u daar een goed advies over verstrekken. Neem contact op met onze adviseur in Baarschot.

Is oversluiten de moeite waard voor U in Baarschot?

Voorkom de valkuilen en laat onze hypotheek adviseur naar uw situatie kijken. Maak ook gebruik van onze service!

het is een ontwikkeling van:

boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot

Wie gaat voor de allerlaagste rente en daarom een hypotheeklening bij een andere geldverstrekker wil oversluiten hoeft niet perse van appartement gaan veranderen aan het einde van de rentevaste periode. Of omdat u onderhand bij uw actuele hypotheekverstrekker of bij een andere geldverstrekker een gunstiger rente krijgt. Of wellicht past een andere hypotheeklening beter bij de situatie van nu.

Voor diegene die graag willen te weten komen of de hypotheeklening nog wel bij hun past zijn er hypotheekadviseurs die u een onafhankelijk beeld kunnen geven welke de beste keuze bij u is. Bel voor een afspraak om al de meerdere opties te onderzoeken.
Houdt er wel mee rekening dat aan het oversluiten van een hypotheek ten alle tijden kosten zitten. Denk bijvoorbeeld aan een boeterente bij een al lopende hypotheeklening. Enkel indien u besluit te gaan veranderen naar een andere hypotheek bij een rente herziening kan er geen sprake zijn van een eventuele boeterente.

De Aflossingsvrije hypotheeklening

Bij het oversluiten van de hypotheek dient u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening veelal niet ongewijzigd meegenomen kan worden. Dit komt vanwege dat de meeste banken vanaf augustus 2011 de regel gebruiken dat bij een aflossingsvrije hypotheek de marktprijs van uw appartement niet boven de 50% kan zijn, ook indien u daarvoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Uiteraard zijn er ook hypotheekverstrekkers waar dat wat gemakkelijker is. Informeer bij uw hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur wat voor keuzemogelijkheden er voor uw hypotheek.

De Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek heeft het meestal geen zin om over te sluiten naar een lagere rente. Wat er dan gebeurd is dat er dan een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening op volgt. Wat wel veelal gelijk blijft zijn de bruto lasten. Uw netto lasten zullen bij een lagere rente veelal oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Vraag dan ook ten alle tijden om raad bij een vertrouwde hypotheekadviseur.

Waar de hypotheekverstrekker natuurlijk ook naar zal kijken is de hoogte van de hypotheeklening die in relatie staat tot de marktwaarde van uw huis. Als uw huis minder waard is dan het bedrag wat u wilt lenen, dan is het veelal niet mogelijk om uw hypotheeklening onder te brengen bij een nieuwe hypotheekverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan zien of oversluiten te doen is.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Hier vind u een goed samenvatting van alle hypotheeklening type en hypotheeklening vormen

Indien u een appartement wilt kopen en geld wil lenen dan heet dat een hypotheeklening. Voor de lening is een onderpand nodig in de vorm van een huis. Welke verschillende soorten hypotheken kan ik aangaan? Hypotheekrenteaftrek is vanaf 2013 enkel en alleen nog aan te vragen bij een beperkt type recht.

Vanaf 2013 enkel en alleen aftrek van uw hypotheekrente bij een annuïtaire en lineaire hypotheeklening. Wilt u ook gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? Vanaf 2013 geldt de aftrek alleen voor leningen die bij de looptijd in elk geval annuïtair in maximaal 360 maanden compleet worden afgelost. De 2 hypotheekvormen die aan deze vereisten voldoen zijn:

Ingeval er voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per termijn, gelijk is, en uiteindelijk aan het einde van de geldigheidsduur het gehele bedrag is terugbetaald, spreekt men van een annuïteitenhypotheek. Elke maand betaald u een gedeelte rente en aflossing. U gaat door de tijd heen meer afbetalen en minder rente betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus voor aftrek van uw hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt gelijkmatig, vanwege dat een steeds groter deel van de maandlasten uit terugbetaling bestaat. Deze terugbetaling is niet af te trekken.

Een lineaire hypotheek houdt in dat u maandelijke een vast bedrag aflost en de rente die u elke maand aflost hierdoor naar beneden gaat. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor tevens elke maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen vanaf 2013
Indien u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheek maar een andere hypotheeklening heeft gemaakt komt u niet in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt vanwege dat deze type leningen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afgelost. Het gaat onder andere om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen die zijn afgesloten voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
De aftrek van hypotheekrente is enkel en alleen nog valide indien u een van de hierboven genoemde hypotheken voor 2013 heeft gemaakt. Dat geldt gelukkig ook bij verhuizingen, en als u uw hypotheeklening oversluit. Dit is dan ook de reden dat de meeste hypotheekverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Wilt u uw hypotheeklening verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe regels wel.

Ook voor hypotheken gemaakt vóór 2013 is de hypotheekrente maximaal 30 jaar lang af te trekken. Is uw hypotheeklening na 30 jaar niet compleet afgelost? Dan stijgen uw netto maandlasten. boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. De SEH begeleid consumenten bij het zoeken van deskundig advies over hypotheken. Enkel adviseurs met aantoonbaar kennis van zaken over alle verschillende hypotheekvormen kunnen in aanmerking komen bij de SEH om advies over hypotheken te kunnen geven.

Een hypotheekadviseur die via de SEH is goedgekeurd zal vertrouwen geven aan de consument. De goedkeuring gaat epr persoon. Wie erkend hypotheek adviseur wil worden dient de vereiste diploma’s te halen en te voldoen aan bepaalde ervaringseisen. Om de goedkeuring te kunnen houden dient de adviseur elk jaar een opleiding te volgen om zijn kennis van zaken bij te houden.

Bij de goedkeuring hoort het ondertekenen van de beroepscode van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur. Dit betekent dat SEH zich aan bepaalde gedragsregels confirmeren.

De gedragsregels op een rijtje:

Bij een degelijk advies word u helder geadviseerd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Onjuiste en misleidende informatie of nog erger, geen volledige informatie is uit den boze. De hypotheekadviseur houdt rekening met de belangen van de cliënt.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waar de hypotheekadviseur zich aan zal houden.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.

Geheimhouding informatie klanten.

de hypotheekadviseur onderwerpt zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Indien een hypotheekadviseur zich niet aan de regels van het spel zou confirmeren, loopt hij kans zijn goedkeuring kwijt te raken. Om Erkend Hypotheek adviseur te kunnen worden, moeten hypotheekadviseurs een examen bij de SEH afleggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Alles over belastingen: dan hebben we het over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De verschillende type verzekeringen: dat zijn eigenlijk alle soorten verzekeringen zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: denk aan pensioen en de verschillende type spaarregelingen
financiering: dat kunnen zijn verschillende soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bent u getrouwd of is er een samenwoningscontract en hoe zit het met het eigendom van het appartement.

De hypotheekadviseur die dit moeilijke examen heeft gehaald moet tevens nog kunnen aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheek adviseur gewerkt heeft. Daar bovenop moet de adviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit alles ben je een erkende hypotheekadviseur maar ben je ook nog eens verplicht ieder jaar een cursus te volgen om op de hoogte te blijven en je vakkennis ruim voldoende op peil te houden.

boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot

Met vrij telefonische consult!

Meest gestelde vragen

Als u uw hypotheeklening oversluit, neemt u een nieuwe hypotheek waarmee u uw oude hypotheek afbetaald. U kunt de nieuwe hypotheek bij dezelfde bank aangaan, maar u kan ook kiezen voor een nieuwe geldverstrekker, veelal doet men dat vanwege dat de maandelijkse lasten voordeliger zijn voor u.

Ondanks dat er verschillende extra kosten aan het oversluiten van een hypotheek zitten, waarom zou je dat dan doen?? Dat heeft te maken met als de hypotheekrente lager is dan de rente van uw oude hypotheek. Het kan u veel geld besparen op de maandelijkse lasten. Om zeker te weten dat u er op vooruit gaat is het belangrijk om goed en betrouwbaar advies te krijgen.
Wie goed advies van een hypotheekadviseur wilt ontvangen zal er voor moeten betalen. Het is daarbij natuurlijk ook veel uitzoekerij en u wilt verzekerd er van zijn dat alles klopt. Het is dan ook vaak verantwoord om een hypotheekadviseur in te schakelen. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle contacten die nodig zijn om het voordelig voor u te doen.
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot

Wat klanten zeggen over onze speciaal opgeleide hypotheekadviseurs

De hypotheekadviseur die we hebben geraadpleegd heeft dan ook ons hele degelijke informatie gegeven. Het was op dat tijdstip niet echt mogelijk om de hypotheeklening over te sluiten en indien we dat hadden gedaan hadden we een heel groot financieel probleem gekregen. Het advies van de hypotheek adviseur heeft ons enorm geholpen om tenslotte toch onze hypotheeklening over te kunnen sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren met de hypotheekadviseur in Baarschot eerst even alles goed te bestuderen. Je hebt nu een keer echt een vakman daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot
Loïs
Tevreden klant. Woonachtig in Baarschot
5/5
Een goede hypotheek adviseur. Allerbeste advies tot nu toe. Overzichtelijk en betrouwbaar met de antwoorden. Als iets kan, kan het en andersom natuurlijk ook. Ze denken met je mee van begin tot eind wordt alles top voor je georganiseerd. Voor iedereen die in Baarschot woont raad ik deze hypotheekadviseur aan.
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot
Esmee
familie. Ik verblijf
5/5
Betrouwbare service, en snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor gezorgd dat de hypotheeklening is over gesloten.
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot
David
Tevreden klant. Woning vlakbij Baarschot
5/5
We moesten heel snel handelen vanwege de situatie en onze hypotheekadviseur heeft ons daar heel snel in geholpen. Ik kon hem altijd bellen en alles werd direct goed gedaan zodat de hypotheeklening meteen en precies werd geregeld. Ik ben nog steeds wel onder de indruk van de ervaring.
boete oversluiten hypotheek aftrekbaar in Baarschot
Luca
Klant. Ik Woon in omgeving van Baarschot
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Baarschot