Hypotheek oversluiten Eikberg

Bij wie vind u de allerlaagste rente en allerbeste term voor een hypotheek? U wilt geld besparen aan het eind van de maand? U wilt een betere hypotheek met betere voorwaarden? Neem dan nu contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Eikberg?

U gaat de hypotheek oversluiten? Weet u al door welke hypotheekadviseur? Bij wie vind u de allerlaagste rente en allerbeste term voor een hypotheek bij u in de regio Roosberg, Bavel, Kerkeind, Bolberg, Tervoort, IJpelaar, IJpelaarseind, Lage Aard, Breda, Anneville, Lijndonk, Geersbroek, Ulvenhout, Bieberg, Valkenburg, Pennendijk, Hooge Aard, Gouwelaar, Dorst, Molenschot, Rakens, Baarschot, Snijders-Chaam, Klooster, Notsel en Eikberg?

Bestaande hypotheek oversluiten in Eikberg

Oversluiten kost altijd geld. Er komen natuurlijk altijd kosten bij kijken. Hoe hoog die zijn is afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij wat voor geldverstrekker u zit. Bovendien zijn er standaard andere kosten.

Verlaag uw maandelijkse kosten

U wilt geld besparen aan het eind van de maand? Met deze hypotheekadviseur ontvangt u een betrouwbaar advies bij u in Eikberg

Pluspunten van het oversluiten van uw hypotheeklening

Oversluiten heeft verschillende voordelen. Onze hypotheek adviseur kan u daar een goed advies over geven. Neem contact op met onze adviseurs in Eikberg.

Is oversluiten voordelig voor u in Eikberg?

Voorkom de valkuilen en laat onze hypotheek adviseur uw situatie bekijken. Maak ook gebruik van onze top service!

het is een idee van:

ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg

Een hypotheeklening oversluiten kan ook zonder perse te moeten verhuizen, bijv. aan het einde van een rentevaste termijn. Maar ook wanneer u een betere rente kunt krijgen bij een andere geldverstrekker. Het kan ook gebeuren dat de hypotheeklening die u op dit moment heeft een stuk minder past bij u dan een andere hypotheeklening.

Voor degene die heel graag willen te weten komen of de hypotheeklening nog wel bij hun past zijn er bijzonder opgeleide hypotheekadviseurs die u een onafhankelijk beeld geven welke de beste keuze voor u is. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om de opties te bespreken.
Houdt er overigens wel rekening mee dat aan het oversluiten van de hypotheek altijd kosten zitten. U kunt bijv. te maken krijgen met boeterente, als u uw al lopende hypotheeklening laat veranderen of vanwege vertrek bij uw huidige hypotheekverstrekker. Maakt u de overstap op het moment van renteherziening, dan zal u de boeterente niet hoeven te betalen.

De Aflossingsvrije ‎hypothecaire lening

Een aflossingsvrije hypotheeklening kunt u niet altijd ongewijzigd meeverhuizen als u de hypotheeklening oversluit. Veel hypotheekverstrekkers moeten zich aan de wet houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening niet boven de 50% van de marktprijs van uw appartement mag zijn, ook al had u destijds een hoger aflossingsvrij deel. Waarschijnlijk zijn er ook hypotheekverstrekkers waar dat wat flexibeler is. Informeer bij uw hypotheekverstrekker of adviseur wat voor opties er voor u zijn.

Spaarhypotheek

Voor een persoon met een spaarhypotheek heeft het veelal geen nut om naar een lagere rente over te gaan. Een lagere rente heeft dan natuurlijk veelal een hogere verzekeringspremie op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit wordt ook wel rentedempende werking genoemd. Wat wel veelal gelijk kan blijven zijn de bruto kosten. Vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek zullen bij een lagere rente uw netto lasten veelal weer oplopen. Vraag het uw hypotheekadviseur.

Waar de hypotheekverstrekker ook naar zal kijken is hoe hoog uw hypotheek is en hoe dit in relatie staat tot de marktwaarde van uw huis. Als er sprake is van onderwaarde, dan is het veelal niet te doen om uw hypotheeklening onder te brengen bij een nieuwe hypotheekverstrekker. Uw adviseur kan beoordelen of oversluiten ook mogelijk is.

Uw Hypotheek oversluiten? Bij ons krijgt u een goed overzicht van alle hypotheeklening type en hypotheeklening vormen

Een hypotheek is een lening waarmee u een woning of bedrijfsruimte kunt kopen. Het huis is onderpand van de lening. Er zijn veel verschillende type hypotheekleningen. Sinds 2013 heeft u nog bij een beperkt aantal type recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Enkel en alleen bij annuïtaire en lineaire hypotheeklening geldt vanaf 2013 nog aftrek van uw hypotheekrente. Wilt u gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? Sinds 2013 geldt de aftrek enkel en alleen voor leningen die tijdens de looptijd ten minste annuïtair in maximaal 360 maanden volledig worden afgelost. Deze twee hypotheekvormen welke aan deze eisen voldoen zijn:

Als er voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat het volledige bedrag, de som van rente en aflossing per termijn, hetzelfde is, en ook aan het einde van de geldigheidsduur het gehele bedrag is afbetaald, dan spreekt men van een annuïteitenhypotheek. Per maand betaald u een gedeelte rente en aflossing. U gaat door de tijd heen meer afbetalen maar een stuk minder rente betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus met aftrek van uw hypotheekrente. Het grotere gedeelte van de maandelijkse kosten gaat uit de aflossing bestaan waardoor het nettobedrag gaat stijgen. Deze aflossing is niet af te trekken.

Per maand betaalt u een afgesproken bedrag aan aflossing, terwijl het bedrag aan rente elke maand naar beneden gaat. Het totale maandelijkse bedrag daalt hierdoor ook elke maand.

Sinds 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij andere hypotheekvormen
Heeft u vanaf 2013 een andere hypotheekvorm gemaakt dan een annuïtaire of lineaire hypotheeklening? Dan komt u niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt vanwege dat deze vormen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afgelost. Het gaat onder andere om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Hypotheekrenteaftrek voor leningen die zijn afgesloten vóór 2013
De hypotheekrenteaftrek is alleen nog geldig wanneer u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft gemaakt. Ook als u besluit te gaan verhuizen of uw hypotheeklening oversluit. Dit is de reden dat de meeste hypotheekverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Wilt u uw ‎hypothecaire lening verhogen? Bij verhoging gelden wel de nieuwe hypotheekregels dus houdt dan ook daar rekening mee.

Hypotheekleningen die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook een maximum van 30 jaar hypotheekrenteaftrek. Is uw hypotheeklening na 30 jaar niet volledig afgelost? Dan stijgen uw netto maandlasten. ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders. Deskundig advies over hypotheekleningen is van belang voor consumenten en de SEH helpt daarbij. Enkel en alleen de adviseur met aantoonbaar verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen mogen in aanmerking komen bij de SEH om advies over hypotheken te mogen geven.

Deze erkenning geeft de consument de garantie dat de hypotheekadviseur in kwestie deskundig is. De erkenning is persoonsgebonden. Om erkend hypotheekadviseur te kunnen worden dient de adviseur de benodigde diploma’s te behalen en te voldoen aan bepaalde ervaringseisen. En ieder jaar moet de adviseur een opleiding volgen om bij te blijven.

Bij de erkenning hoort het ondertekenen van de zogeheten beroepscode van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur. U bent daardoor gewaarborgd dat de gedragsregels worden nageleefd door de hypotheekadviseur.

De belangrijkste gedragsregels zijn:

Bij een gedegen advies word u eenvoudig uitgelegd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheeklening. De hypotheekadviseur verstrekt geen onvolledige, oneerlijke of onjuiste info. De hypotheekadviseur zal rekening houden met de belangen van de consument.

de hypotheekadviseur is gebonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.

de hypotheekadviseur houdt gegevens van klanten geheim.

bij een geschil zal de hypotheekadviseur zich passen aan de Geschillencommissie van de SEH.

Indien een hypotheekadviseur zich niet aan bovenstaande gedragsregels zou houden, loopt hij kans zijn erkenning kwijt te raken. Wie goedgekeurd wil worden door de SEH zal een examen af moeten leggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

belastingen: hieronder vallen de inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: zowel levensverzekeringen als schadeverzekeringen die te maken hebben met de hypotheeklening.
toekomstvoorzieningen: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat kunnen zijn verschillende soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bijv. het onderscheid tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het huis.

De hypotheekadviseur die dit moeilijke examen gehaald heeft moet bovendien nog kunnen aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheek adviseur werkzaam is. Daar nog bovenop moet de hypotheekadviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheekadviseur. Verder dienen Erkend Hypotheekadviseurs ieder jaar een cursus te volgen om hun vakkennis op peil te houden.

ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg

Met vrij telefonische coaching!

Meest gestelde vragen

Wanneer u uw hypotheeklening oversluit, neemt u een nieuwe hypotheeklening waarmee u uw oude hypotheeklening afbetaald. U kunt gerust een nieuwe hypotheeklening bij dezelfde geldverstrekker aangaan, en in principe is het vaak een stuk voordeliger het bij een andere geldverstrekker over te sluiten, bijv. vanwege dat de condities er gunstiger zijn voor uw situatie.

Er zitten verschillende kosten aan het oversluiten van uw hypotheeklening. Hoezo dan wel gaan voor het oversluiten van uw hypotheeklening? Dat heeft te maken met als de hypotheekrente lager is dan de rente van uw al bestaande hypotheeklening. Het kan u vaak geld besparen op de maandelijkse lasten. Het is daardoor ook essentieel om de lasten en de baten tegen elkaar af te wegen, alvorens u een beslissing gaat maken.
Iemand die goede raad van een hypotheekadviseur wilt ontvangen zal er voor dienen te betalen. Het is dan ook een secuur werkje en u wilt verzekerd er van zijn dat het stuk voor stuk klopt. Het is daarom vaak verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle contacten die benodigd zijn om het voordelig voor u te regelen.
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg

Wat klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De hypotheek adviseur die voor ons heeft gekeken om bij ons in Eikberg een hypotheeklening over te sluiten. Het advies van de hypotheek adviseur heeft ons enorm geholpen om uiteindelijk toch onze hypotheeklening over te kunnen sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren met de hypotheekadviseur in Eikberg eerst even alles goed te bekijken. Je hebt echt een specialist daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg
Sofia
Klant. Ik woon in Eikberg
5/5
Ervaren in zijn analyse deze hypotheek adviseur. Advies over hypotheken is klantvriendelijk en secuur. Helder en eerlijk met de uitleg. Als het oversluiten kan, en als het niet altijd kan is men daar heel open over. Vanaf het begin tot het eind wordt alles top voor je georganiseerd. Ik kan enkel en alleen maar zeggen dat dit absoluut aan te raden is.
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg
Vera
Klant. Ik Woon in buurt van Eikberg
5/5
Hele goede service, zeer supersnelle analyse. Ondanks het feit dat er een aantal problemen die we tegenkwamen heeft de hypotheekadviseur ervoor gezorgd dat onze hypotheeklening gunstig is gemaakt bij een andere geldverstrekker.
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg
Luuk
Klant. Ik woon in Eikberg
5/5
We moesten heel snel handelen door de situatie en onze hypotheek adviseur heeft ons daar heel snel in geholpen. Ik kon hem altijd bellen en de papieren werden direct goed uitgevoerd zodat de ‎hypothecaire lening gemakkelijk en precies werd geregeld. Ik ben nog steeds wel onder de indruk van de ervaring en klantvriendelijkheid.
ing aflossingsvrije hypotheek oversluiten Eikberg
Floris
Klant. Ik Woon in buurt van Eikberg
5/5

Goedkope Hypotheek oversluiten Eikberg