Hypotheek oversluiten Galder

Waar vind u de meest voordelige rente en allerbeste voorwaarden voor een hypotheek? U wilt geld besparen aan het eind van de maand? U wilt een betere hypotheek met meer voordelige voorwaarden? Neem vrijblijvend contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Galder?

U gaat de hypotheek oversluiten? Weet u al bij welke adviseur? Waar vind u de meest voordelige rente en allerbeste voorwaarden voor een hypotheek bij u in de regio Balleman, Heerstaaien, Diunt, Kersel, Strijbeek, Notsel, Hazeldonk, Gouwelaar, Kaarschot, Rakens, Overa, Pennendijk, Geersbroek, Breedschot, Ulvenhout, Chaamdijk, Klein-Oekel, Ginderdoor, Anneville, Grazen, Oekel, Bieberg, Valkenburg, Effen, Dassemus en Galder?

oversluiten hypotheek in Galder

Oversluiten is niet zonder extra kosten. Er komen altijd kosten bij kijken. Hoe hoog de kosten zijn is afhankelijk op het moment wanneer u gaat oversluiten en bij welke bank u zit. In ieder geval zitten er altijd de gebruikelijke kosten aan vast.

U wilt uw maandelijkse hypotheeklening verlagen?

U wilt geld besparen aan het eind van de maand? Bij onze hypotheekadviseur kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Galder

Voordelen van het oversluiten van uw ‎hypothecaire lening

Oversluiten geeft extra zekerheid over uw maandelijkse hypotheeklasten. Onze adviseur kan u daar een betrouwbaar advies over verstrekken. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Galder.

Is oversluiten voordelig ook voor u in Galder?

Voorkom problemen, laat onze hypotheekadviseur er naar kijken. Krijg zonder extra kosten advies!

Is een initiatief van:

oversluiten hypotheek rabobank in Galder

Om een ‎hypothecaire lening over te sluiten aan het einde van een rentevaste termijn hoeft u niet van appartement te veranderen. Maar natuurlijk ook wanneer u een meer goedkope rente krijgen kunt bij een andere bank. Het kan ook gebeuren dat de ‎hypothecaire lening die u op dit moment heeft minder past bij u dan een andere ‎hypothecaire lening.

Om een overzichtelijk beeld te krijgen of uw ‎hypothecaire lening nog bij u past zijn er adviseurs gespecialiseerd in hypotheekleningen die u een ongebonden beeld presenteren wat voor u de beste keuze is. Maak een afspraak om de keuzes te bespreken.
U maakt wel kosten bij het oversluiten. U kunt bijv. een boeterente krijgen, als u uw lopende hypotheek laat aanpassen of omdat u wilt vertrekken bij uw actuele hypotheekverstrekker. Enkel en alleen indien u heeft besloten te gaan veranderen naar een andere hypotheek tijdens een rente herziening zal er geen sprake zijn van een eventuele boeterente.

De Aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u uw hypotheek gaat oversluiten moet u rekening te houden dat een aflossingsvrije ‎hypothecaire lening veelal niet ongewijzigd meegenomen kan worden. De meeste hypotheekverstrekkers dienen zich aan de wet te houden dat een aflossingsvrije hypotheek niet boven de 50% van de waarde van uw huis mag zijn, ook al had u daarvoor een hoger aflossingsvrij deel. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die extra ruimte zullen bieden. Een degelijke hypotheekadviseur kan u daar voldoende informatie over geven.

Spaarhypotheek

Voor degene met een spaarhypotheek heeft het doorgaans geen zin om naar een lagere rente over te sluiten. Een lagere rente heeft dan doorgaans een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit wordt rentedempende werking genoemd. Wat wel doorgaans hetzelfde dient te zijn zijn de bruto lasten. Uw netto lasten kunnen bij een lagere rente meestal oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Raadpleeg hiervoor uw hypotheekadviseur.

De nieuwe hypotheekverstrekker kijkt ook naar de hoogte van uw ‎hypothecaire lening, in verhouding tot de waarde van uw appartement. De reden dat u uw ‎hypothecaire lening niet kan oversluiten naar de andere hypotheekverstrekker komt veel voor doordat uw woning of bedrijfsruimte een stuk minder waard is dan het bedrag wat u wilt lenen. Uw adviseur kan bekijken of oversluiten aan te vragen is.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Een Beeld van ‎hypothecaire lening Soorten En ‎hypothecaire lening Vormen

Indien u een appartement wilt gaan kopen en geld daarvoor moet lenen heet dat een ‎hypothecaire lening. Het appartement is onderpand van de lening. Er zijn verschillende soorten hypotheekleningen. Vanaf 2013 heeft u bij een beperkt aantal soorten recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Vanaf 2013 enkel aftrek van uw hypotheekrente bij een annuïtaire en lineaire ‎hypothecaire lening. Wilt u gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? De aftrek voor dit soort leningen geldt sinds 2013 met een looptijd van minimaal annuïtair in maximaal 360 maanden compleet worden afgelost. Deze twee hypotheekvormen welke aan deze vereisten voldoen zijn:

Als er voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat het complete bedrag, de som van rente en aflossing per tijdsduur, hetzelfde is, en ook aan het einde van de looptijd het gehele bedrag is terugbetaald, spreekt men van een annuïteitenhypotheek. U betaalt een vast bedrag elke maand dat uit rente en aflossing bestaat. Doordat u aflost, gaat u steeds veel minder rente en steeds meer aflossing betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus met aftrek van uw hypotheekrente. Het grotere deel van de maandelijkse lasten gaat uit de aflossing bestaan zodat het nettobedrag gaat stijgen. Deze aflossing is niet aftrekbaar.

Iedere maand betaalt u een afgesproken bedrag aan aflossing, waardoor het te moeten betalen bedrag aan rente elke maand daalt. Het totale maandelijkse bedrag daalt hierdoor ook iedere maand.

Sinds 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen
Heeft u sinds 2013 een andere hypotheekvorm afgesloten dan een annuïtaire of lineaire ‎hypothecaire lening? Dan komt u daardoor niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt vanwege dat deze type leningen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afgelost. Het gaat om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen die zijn afgesloten voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
De aftrek van uw hypotheekrente is enkel en alleen nog van kracht wanneer u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft afgesloten. Dat geldt gelukkig ook wanneer u gaat verhuizen, en als u uw ‎hypothecaire lening oversluit. Dit is dan ook de reden dat de meeste hypotheekverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Bent u van plan om uw ‎hypothecaire lening te verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe regels wel.

Ook voor hypotheekleningen gemaakt vóór 2013 is de hypotheekrente met een maximum van 30 jaar lang aftrekbaar. U moet er daarom wel rekening mee houden dat wanneer u na 30 jaar niet alles compleet heeft afgelost uw netto maandelijkse lasten weer gaan stijgen. oversluiten hypotheek rabobank in Galder

Op initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur opgericht. Dit wordt de SEH genoemd. De SEH begeleid consumenten bij het zoeken van deskundig hypotheekadvies. Zij doet dit door speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die aantoonbaar genoeg kennis en expertise hebben op het gebied van hypotheekadvies een erkenning te geven.

Deze erkenning geeft consumenten de zekerheid dat de hypotheekadviseur oordeelkundig is. De erkenning is persoonsgebonden. Om erkend hypotheekadviseur te worden dient de adviseur de benodigde diploma’s te behalen en te voldoen aan bepaalde eisen. Om de erkenning te behouden dient de adviseur ieder jaar een opleiding te volgen om zijn kennis te actualiseren.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een belangrijk punt. Dit betekent dat Erkend Hypotheekadviseurs zich aan de gedragsregels houden.

De gedragsregels op een rijtje:

Bij een betrouwbaar advies zal u overzichtelijk worden geadviseerd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij afsluiten van een hypotheek. De hypotheekadviseur verstrekt geen geen volledige, oneerlijke of onjuiste informatie. Ten alle tijden houdt de hypotheekadviseur rekening met het belang van zijn klant.

de hypotheekadviseur heeft zich verbonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

de hypotheekadviseur houdt informatie van clienten geheim.

de hypotheekadviseur past zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn erkenning door de SEH kwijtspelen als die zich niet houdt aan deze bovenstaande hypotheekregels. Om Erkend Hypotheekadviseur te worden, moeten adviseurs gespecialiseerd in hypotheken een examen bij de SEH afleggen.

In dit examen komen de volgende vakgebieden aan de orde:

Alles over belastingen: de onderwerpen gaan over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De verschillende soorten verzekeringen: dat zijn in principe alle soorten verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
voorziening voor de toekomst: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: diverse leenvormen en begrotingen.
recht: bent u gehuwd of heeft u een samenwoningscontract en hoe zit het met het eigendom van het appartement.

De hypotheekadviseur die dit uitgebreide examen heeft gehaald moet ook nog aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheekadviseur werkzaam is. Hierbij moet de adviseur minimaal 50 procent van zijn werktijd actief zijn als hypotheekadviseur. Verder dienen Erkend Speciaal opgeleide hypotheekadviseurs elk jaar een opfrissingscursus te volgen om hun vakkennis op peil te houden.

oversluiten hypotheek rabobank in Galder

Met vrij telefonische coaching!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van een ‎hypothecaire lening neemt u een nieuwe hypotheek waarmee u uw oude hypotheek aflost. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde hypotheekverstrekker, maar u kan ook kiezen voor een andere hypotheekverstrekker, bijv. vanwege dat de voorwaarden daar beter zijn voor uw situatie.

Er zitten verschillende kosten aan het oversluiten van uw hypotheek. Hoezo dan toch kiezen voor het oversluiten van uw hypotheek? Dat heeft dus te maken met als de rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw al bestaande hypotheek. Het kan u veel geld besparen op maandelijkse basis. Het is daardoor ook essentieel om de kosten en de voordelen tegen elkaar af te wegen, alvorens u een beslissing kan maken.
Top advies kost geld uiteraard. Er gaat best veel werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheek. Het is bijgevolg maar al te vaak een goed idee om een adviseur in te schakelen. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle relaties die vereist zijn om het zo goed als mogelijk voor u te verzorgen.
oversluiten hypotheek rabobank in Galder
oversluiten hypotheek rabobank in Galder
oversluiten hypotheek rabobank in Galder

Wat klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De adviseur die we raadpleegden heeft ons hele degelijke informatie gegeven. Op dat tijdstip was het namelijk niet echt mogelijk om onze ‎hypothecaire lening over te sluiten en wanneer we dat wel hadden gedaan hadden we een heel groot financieel probleem gehad. We zijn heel blij dat we dit van tevoren even te horen kregen van de hypotheekadviseur. Nu begrijp ik tenminste natuurlijk ook hoe ik mijn situatie wel kan aanpassen om mijn ‎hypothecaire lening zo goed als mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren even met de adviseur in Galder eerst even alles goed te analyseren. Je hebt echt een specialist daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
oversluiten hypotheek rabobank in Galder
Lieke
Happy klant. Huis bij Galder
5/5
Een goede hypotheekadviseur. Allerbeste begeleiding tot nu toe. Duidelijk en eerlijk met de antwoorden. Als het kan, en als het niet kan is men daar heel open over. Ze denken met je mee van begin tot eind wordt alles goed voor je geregeld. Voor iedereen die in Galder woont raad ik deze adviseur van harte aan.
oversluiten hypotheek rabobank in Galder
Sofie
familie. Ik verblijf
5/5
Top service, en snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder hypotheek oversluiten boete ervoor kunnen zorgen dat de ‎hypothecaire lening is over gesloten.
oversluiten hypotheek rabobank in Galder
David
Happy klant. Ik zit in Galder
5/5
Wij hadden heel snel een hypotheekadviseur nodig door de situatie en we hebben contact opgenomen met hypotheekoversluiten.pro. Deze hebben ons perfect geholpen. Ze waren ten alle tijden bereikbaar en door de goede raad werd de hypotheek snel over gesloten. Ik ben nog steeds onder de indruk van de ervaring.
oversluiten hypotheek rabobank in Galder
Levi
Klant. Ik ben woonachtig
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Galder