Hypotheek oversluiten Gouwelaar

Bij wie vind u de allerlaagste rente en allerbeste term voor een hypotheek? U wilt geld besparen aan het eind van de maand? U wilt betere voorwaarden? Neem contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Gouwelaar?

U gaat een goedkope hypotheek oversluiten? Weet u al bij welke adviseur? Bij wie vind u de allerlaagste rente en allerbeste term voor een hypotheek bij u in de regio Geersbroek, Pennendijk, Rakens, Anneville, Notsel, Ulvenhout, Valkenburg, Heerstaaien, Bieberg, Breda, Roosberg, Galder, Eikberg, Snijders-Chaam, Strijbeek, Bavel, Klooster, Kerkeind, Dassemus, Overa, Bolberg, Ginderdoor, Balleman, Kersel, IJpelaar en Gouwelaar?

oversluiten hypotheek in Gouwelaar

Oversluiten is nooit gratis. Er komen altijd kosten bij kijken. Die kosten zijn afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij welke bank u zit. In ieder geval zitten er altijd de gebruikelijke kosten aan vast.

Verlaag uw maandelijkse kosten

U wilt geld besparen aan het eind van de maand? Bij onze adviseurs kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Gouwelaar

Vele voordelen van het oversluiten van uw hypotheek

Oversluiten heeft diverse voordelen. Onze adviseur kan u daar een goed advies over geven. Neem contact op met onze adviseurs in Gouwelaar.

Is oversluiten goedkoper ook voor u in Gouwelaar?

Voorkom de valkuilen, laat onze hypotheek adviseur er naar kijken. Maak gebruik van onze service!

Is een bijdrage van:

boete hypotheek oversluiten Gouwelaar

Om een hypotheek over te sluiten aan het eind van een rentevaste termijn hoeft u niet te verhuizen. Of zelfs vanwege dat u intussen bij uw actuele hypotheekverstrekker of bij een andere bank een betere rente kan krijgen. Of mogelijkerwijs past een andere hypotheek een stuk beter bij uw prive situatie?

Om een duidelijk beeld te krijgen of uw hypotheek nog passend is voor u zijn er adviseurs ervaren in hypotheekleningen die u een onafhankelijk beeld geven welke de voordeligste keuze voor u is. Neem contact met ons op voor een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
Er zitten wel kosten aan vast voor het oversluiten. U kunt bijv. een boeterente krijgen, als u uw lopende hypotheek laat aanpassen of omdat u wilt stoppen bij uw actuele bank. Maakt u de overstap op het tijdstip van renteherziening, dan hoeft u de boeterente niet te voldoen.

Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek kunt u niet altijd ongewijzigd meenemen als u de hypotheek oversluit. Veel geldverstrekkers hanteren sinds augustus 2011 de wet dat een aflossingsvrije hypotheek niet hoger mag zijn dan 50 % van de waarde van uw huis, ook indien u daarvoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Zeer zeker zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat gemakkelijker is. Informeer eens bij uw bank of hypotheekadviseur welke opties er voor uw hypotheek.

De Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek heeft het over het algemeen geen nut om over te sluiten naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan in de regel een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit heet ook een rentedempende werking. Uw bruto kosten blijven doorgaans vrijwel gelijk. Uw netto kosten zullen bij een lagere rente meestal oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Vraag dan ook ten alle tijden advies bij een betrouwbare hypotheek adviseur.

De andere bank kijkt natuurlijk naar de hoogte van uw hypotheek, in verhouding tot de waarde van uw huis. De reden dat u uw hypotheek niet kan oversluiten naar een andere geldverstrekker komt regelmatig voor doordat uw huis een stuk minder waard is dan het hypotheekbedrag. Een ervaren hypotheekadviseur gaat u zeker daar in adviseren om te bekijken of u uw hypotheek kunt oversluiten.

Uw Hypotheek oversluiten? Bij ons krijgt u een goed samenvatting van alle hypotheek soorten en hypotheek vormen

Wanneer u een appartement wilt gaan kopen en geld wil lenen dan heet dat een hypotheek. Het huis is de garantie van de lening. Welke soorten hypotheekleningen kan ik afsluiten? Hypotheekrenteaftrek is sinds 2013 nog maar mogelijk bij een beperkt soorten recht.

Vanaf 2013 enkel en alleen aftrek van uw hypotheekrente bij een annuïtaire en lineaire hypotheek. Hypotheekrenteaftrek wil iedereen uiteraard? De aftrek voor dit soort leningen geldt sinds 2013 met een looptijd van tenminste annuïtair in maximaal 360 maanden helemaal worden afbetaald. Deze 2 hypotheekvormen die aan deze vereisten voldoen zijn:

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarin voor elke periode het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per periode, hetzelfde is, en tevens aan het eind van de looptijd het gehele bedrag is afbetaald. U betaalt een vast bedrag elke maand dat voor een deel uit rente en een deel uit aflossing bestaat. Doordat u aflost, betaalt u wel minder rente en steeds meer aflossing. Aangezien het bedrag bruto is komt u in aanmerking voor het aftrekken van de hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt langzaam, omdat een steeds groter deel van de maandlasten uit aflossing bestaat. Deze aflossing is niet af te trekken.

Iedere maand betaalt u een vast bedrag aan aflossing, zodat het bedrag aan rente elke maand daalt. Het totale maandelijkse bedrag daalt hierdoor ook iedere maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen sinds 2013
Als u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheek maar een andere hypotheek heeft gemaakt zal u niet in aanmerking komen voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit heeft te maken met het feit dat er niet elke maand en binnen 30 jaar wordt afbetaald. Het gaat om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Hypotheekrenteaftrek voor leningen die zijn afgesloten vóór 2013
De aftrek van uw hypotheekrente is alleen nog valide als u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft gemaakt. Ook als u gaat verhuizen of uw hypotheek oversluit. Bijgevolg worden deze verschillende hypotheekvormen nog altijd aangeboden door de meeste hypotheekverstrekkers. Wilt u uw hypotheek verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe regels wel.

Hypotheken die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook maximaal 30 jaar aftrek van uw hypotheekrente. U moet er daarom wel rekening mee houden dat als u na 30 jaar niet alles helemaal heeft afbetaald uw netto maandelijkse lasten weer gaan stijgen. boete hypotheek oversluiten Gouwelaar

Op initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur gesticht. Dit wordt de SEH genoemd. De SEH begeleid de consument bij het zoeken van deskundig hypotheekadvies. Alleen de adviseur met aantoonbaar kennis van zaken over alle verschillende hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om hypotheekadvies te kunnen geven.

Deze goedkeuring geeft de consument de garantie dat de hypotheek adviseur in kwestie deskundig is. Je wordt dan ook niet voor niets door de SEH erkend als hypotheek adviseur. De vereisten gaan ver, er moeten een paar belangrijke diploma’s behaalt worden. Om de goedkeuring te kunnen houden dient de adviseur ieder jaar een cursus te volgen om zijn kennis van zaken te actualiseren.

Bij de goedkeuring hoort het ondertekenen van de beroepscode van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur. Dit houdt in dat SEH zich aan de gedragsregels dienen te houden.

De gedragsregels op een rij:

De hypotheek adviseur zal een verantwoord advies presenteren en zal u duidelijk maken welke financiele, juridische en fiscale gevolgen belangrijk zijn. De hypotheek adviseur verstrekt geen geen volledige, misleidende of onjuiste informatie. Altijd houdt de hypotheek adviseur rekening met de belangen van zijn klant.

de hypotheek adviseur is gebonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
Door het volgen van de telkens terugkerende cursussen zal de hypotheek adviseur altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.

de hypotheek adviseur houdt gegevens van klanten geheim.

de hypotheek adviseur past zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Als een adviseur zich niet aan bovenstaande regels zou houden, loopt hij kans zijn goedkeuring kwijt te raken. Wie erkend wil worden door de SEH zal een examen bij deze stichting moeten afleggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Alles over belastingen: hieronder vallen de inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse soorten verzekeringen: dat zijn eigenlijk de verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomst perspectief: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat kunnen zijn diverse soorten begrotingen en leenvormen.
recht: bent u getrouwd of is er een samenwoningscontract en op wiens naam staat het huis.

Als de adviseur dit examen heeft gehaald, moet hij of zij aantonen minimaal 1 jaar als adviseur werkzaam te zijn. Hierbij moet de hypotheekadviseur minimaal 50 procent van zijn werktijd actief zijn als hypotheek adviseur. Na dit alles ben je eindelijk een erkende hypotheek adviseur maar ben je verplicht elk jaar een cursus te volgen om bij te blijven en je competentie ruim voldoende op peil te houden.

boete hypotheek oversluiten Gouwelaar

Met gratis telefonische support!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van uw hypotheek neemt u een andere hypotheek waarmee u uw al bestaande hypotheek aflost. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde geldverstrekker, en ook is het vaak voordeliger het bij een andere bank over te sluiten, bijv. doordat de condities daar beter zijn voor uw situatie.

Alhoewel er meerdere extra kosten aan het oversluiten van een hypotheek zitten, waarom is het dan toch goedkoper?? Het moment wanneer de actuele rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw al bestaande hypotheek, kunt u elke maand veel kosten uitsparen. Om tenminste zeker te weten dat u er op vooruit gaat is het belangrijk om goed en betrouwbaar advies te kunnen krijgen.
Goed advies kost geld uiteraard. Er gaat wat werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheek. Het is dan ook maar al te vaak verantwoord om een adviseur te raadplegen. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle relaties die benodigd zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te organiseren.
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar

Wat onze klanten zeggen over onze adviseurs gespecialiseerd in hypotheken

Volgens de adviseur bij ons in Gouwelaar zou het niet verstandig zijn om onze hypotheek over te sluiten. We zijn dan ook heel tevreden dat we dit van tevoren te horen kregen van de hypotheek adviseur. Nu weet ik natuurlijk hoe ik mijn situatie wel kan wijzigen om mijn hypotheek zo gunstig als mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren met de adviseur in Gouwelaar eerst even alles goed te analyseren. Je hebt nu een keer echt een vakman hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar
Loïs
Tevreden klant. Huis in de omgeving van Gouwelaar
5/5
Deze Adviseur is meer dan goed. Hypotheekadvies is leerzaam. Bij vragen over de zaken die nog niet volledig duidelijk zijn, zijn ze ten alle tijden te bereiken. Vanaf het begin tot het eind wordt alles perfect voor je georganiseerd. Voor iedereen die in Gouwelaar woont raad ik deze adviseur aan.
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar
Sanne
Klant. Wij Wonen in omgeving van Gouwelaar
5/5
Hele goede service, zeer snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor kunnen zorgen dat de hypotheek is over gesloten.
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar
Daan
Tevreden klant. Ik ben woonachtig in Gouwelaar
5/5
Wij hadden waren met spoed op zoek naar een hypotheek adviseur door de situatie en we hebben contact opgenomen met hypotheekoversluiten.pro. Deze hebben ons uitstekend geholpen. Ik kon ze ten alle tijden bellen en alles werd direct goed gedaan zodat de hypotheek zo snel als mogelijk en precies werd afgehandeld. Ben nog steeds wel onder de indruk van de klantvriendelijkheid.
boete hypotheek oversluiten Gouwelaar
Siem
Tevreden klant. Huis dichtbij omgeving van Gouwelaar
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Gouwelaar