Hypotheek oversluiten Haansberg

U zoekt een hypotheek met de meest voordelige rente en allerbeste voorwaarden? U wilt net zoals vele anderen uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen? U wilt een goedkopere hypotheek met betere voorwaarden? Neem dan contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Haansberg?

U gaat een goedkope hypotheek oversluiten? U zoekt een gespecialiseerde adviseur? U zoekt een hypotheek met de meest voordelige rente en allerbeste voorwaarden bij u in de regio Hulten, Rijen, Nerhoven, Verhoven, Molenschot, Laareind, Heikant, Biestraat, Gilze, Steenoven, Driehoek, Vossenberg, Berkeind, Raakeind, Horst, Lijndonk, Het Eind, Langereit, Weilenseind, Lage Aard, Bolberg, De Heibloem, Hooge Aard, Dorst, Dongen en Haansberg?

oversluiten hypotheek in Haansberg

Oversluiten is niet gratis. Er zitten natuurlijk altijd kosten aan vast. Die kosten zijn afhankelijk van wanneer u oversluit en bij wat voor hypotheekverstrekker u zit. In ieder geval zitten er altijd de gebruikelijke kosten aan vast.

Houdt extra geld over.

U wilt net zoals vele anderen uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen? De hypotheek adviseur kan u daar meer over vertellen bij u in Haansberg

Oversluiten van uw ‎hypothecaire lening heeft zoveel voordelen

Oversluiten geeft extra garantie over uw maandelijkse kosten. Onze hypotheek adviseur kan u daar een goed advies over geven. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Haansberg.

Is oversluiten de moeite waard voor U in Haansberg?

Voorkom de valkuilen en laat onze hypotheek adviseur uw situatie bekijken. Krijg gratis een gedegen advies!

bedraagt een initiatief van:

oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg

Uw ‎hypothecaire lening oversluiten kan ook zonder perse te moeten verhuizen, bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste tijdsduur. Of zelfs aangezien u onderhand bij uw huidige hypotheekverstrekker of bij een andere geldverstrekker een gunstiger rente kan krijgen. Het kan ook gebeuren dat de ‎hypothecaire lening die u nu heeft minder passend bij u is dan een andere ‎hypothecaire lening.

Onafhankelijke speciaal opgeleide hypotheekadviseurs kijken graag met u mee of uw ‎hypothecaire lening nog bij u past of dat u een stuk voordeliger uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Bel ons voor een afspraak om de opties te bespreken.
U maakt wel kosten voor het oversluiten. Denk bijvoorbeeld aan een boeterente bij de al lopende ‎hypothecaire lening. Enkel wanneer u heeft besloten over te stappen naar een andere hypotheek tijdens een rente herziening kan er geen sprake zijn van een eventuele boeterente.

Aflossingsvrije ‎hypothecaire lening

Wanneer u uw hypotheek gaat oversluiten moet u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije ‎hypothecaire lening over het algemeen niet ongewijzigd mee kan worden verhuist. De meeste geldverstrekkers dienen zich aan de wet te confirmeren dat een aflossingsvrije hypotheek niet boven de 50% van de marktwaarde van de woning mag zijn, zelfs indien u daarvoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Waarschijnlijk zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat gemakkelijker is. Informeer bij uw hypotheekverstrekker of hypotheek adviseur wat voor mogelijkheden er voor uw hypotheek.

Spaarhypotheek

Voor een persoon met een spaarhypotheek heeft het in de regel geen nut om naar een lagere rente over te gaan. Een lagere rente heeft dan natuurlijk ook in de regel een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit heet ook een rentedempende werking. Wat wel in de regel gelijk dient te zijn zijn de bruto kosten. Door een lagere hypotheekrenteaftrek zullen bij een lagere rente uw netto lasten in de regel weer oplopen. Raadpleeg uw hypotheekadviseur.

Waar de hypotheekverstrekker natuurlijk ook naar zal kijken is hoe hoog uw hypotheek is en hoe die in verhouding staat tot de waarde van de woning. De reden dat u uw ‎hypothecaire lening niet kan oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker komt maar al te vaak voor doordat uw huis een stuk minder waard is dan het bedrag wat u wilt lenen. Uw hypotheek adviseur kan bekijken of oversluiten ook mogelijk is.

Uw Hypotheek oversluiten? Een Overzicht van Hypotheeklening Soorten En Hypotheeklening Vormen

Als u een woning of bedrijfsruimte wilt gaan kopen en geld hiervoor moet lenen dan heet dat een ‎hypothecaire lening. Voor de lening is een onderpand benodigd in de vorm van een uw huis. Er zijn veel verschillende soorten hypotheekleningen. Sinds 2013 heeft u bij een beperkt paar soorten recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Alleen bij een annuïtaire en lineaire ‎hypothecaire lening geldt sinds 2013 nog hypotheekaftrek. Wilt u ook gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? De aftrek voor dit soort leningen geldt sinds 2013 voor een looptijd van tenminste annuïtair in maximaal 360 maanden volledig worden afbetaald. De twee hypotheekvormen welke aan deze vereisten voldoen zijn:

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarin voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling, inclusief rente en aflossing per termijn, hetzelfde is, en uiteindelijk aan het einde van de looptijd de gehele lening is afbetaald. U betaalt een vast bedrag per maand dat voor een gedeelte uit rente en een gedeelte uit aflossing bestaat. U gaat door de tijd heen meer afbetalen en minder rente betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus voor aftrek van uw hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt geleidelijk, omdat een steeds groter gedeelte van de maandlasten uit terugbetaling bestaat. Daarom is deze aflossing weer niet af te trekken.

Per maand betaalt u een afgesproken bedrag aan terugbetaling, zodat het te moeten betalen bedrag aan rente maandelijks naar beneden gaat. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor ook iedere maand.

Sinds 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen
Indien u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheek maar een andere hypotheek heeft afgesloten zal u niet in aanmerking komen voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt doordat deze type leningen niet maandelijks en binnen 30 jaar worden afbetaald. Deze volgende hypotheekvormen zijn:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen afgesloten voor 2013 en wel aftrek van hypotheekrente hebben
Als u één van de hierboven genoemde hypotheekleningen heeft afgesloten voor 2013, dan zal de aftrek van hypotheekrente voor u gelden. Ook als u besluit te gaan verhuizen of uw ‎hypothecaire lening oversluit. Dit is de reden dat de meeste geldverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Bent u van plan om uw ‎hypothecaire lening te verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe regels wel.

Ook voor hypotheekleningen die zijn afgesloten vóór 2013 is de hypotheekrente met een maximum van 30 jaar lang af te trekken. Is uw ‎hypothecaire lening na 30 jaar niet volledig afbetaald? Dan stijgen uw netto maandelijkse lasten. oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. Vakkundig advies over hypotheekleningen is uitermate belangrijk voor de consument en de SEH helpt daarbij. Zij doet dit door speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die aantoonbaar genoeg verstand van zaken en expertise hebben op het gebied van advies over hypotheken een goedkeuring te geven.

Deze goedkeuring geeft consumenten de garantie dat de hypotheekadviseur in kwestie oordeelkundig is. Je wordt dan natuurlijk ook niet voor niets door de SEH erkend als hypotheekadviseur. De vereisten gaan heel ver, er moeten een paar belangrijke diploma’s behaalt worden. En ieder jaar dient de adviseur een opleiding te volgen om op de hoogte te blijven.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een belangrijk punt. Dit betekent dat Erkend Hypotheekadviseurs zich aan bepaalde regels houden.

De voornaamste gedragsregels zijn:

Bij een betrouwbaar advies zal u overzichtelijk worden verteld welke de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Incorrecte en misleidende informatie of nog erger, geen volledige informatie mag absoluut niet gebeuren. Ten alle tijden houdt de hypotheekadviseur rekening met de belangen van zijn client.

de hypotheekadviseur heeft zich verbonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

Geheimhouding gegevens clienten.

de hypotheekadviseur onderwerpt zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn goedkeuring door de SEH kwijtspelen als deze zich niet houdt aan de bovenstaande regels. Wie erkend wil worden door de SEH zal een examen af moeten leggen.

De volgende onderwerpen komen hier aan de orde:

Alles over belastingen: dit gaat over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn eigenlijk de verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: bijvoorbeeld bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: de verschillende leenvormen en begrotingen.
recht: bent u gehuwd of heeft u een samenwoningscontract en hoe zit het met het eigendom van het appartement.

Als de adviseur dit examen heeft gehaald, moet hij of zij aantonen tenminste 1 jaar als hypotheek adviseur werkzaam te zijn. Daarbij moet de hypotheekadviseur tenminste 50 procent van de werktijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit allemaal ben je eindelijk een erkende hypotheekadviseur doch ben je ook nog eens verplicht ieder jaar een opleiding te volgen om bij te blijven en je competentie voldoende op peil te houden.

oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg

Met kosteloze telefonische support!

Meest gestelde vragen

Ingeval u uw ‎hypothecaire lening gaat oversluiten, neemt u een andere hypotheek waar u uw nog bestaande hypotheek mee afbetaald. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde bank, doch u kunt ook gaan voor een nieuwe bank, in de regel doet men dat door dat de maandelijkse lasten voordeliger zijn voor u.

Er zitten verschillende extra kosten aan het oversluiten van uw hypotheek. Waarom dan wel gaan voor het oversluiten van uw hypotheek? Dat heeft te maken met als de rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw oude hypotheek. Het kan u vaak geld besparen op maandelijkse basis. Het is daardoor ook van belang om de lasten en de voordelen tegen elkaar af te wegen, alvorens u een beslissing kan maken.
Wie goede raad van een adviseur wilt ontvangen zal er voor moeten betalen. Het is daarbij natuurlijk ook veel werk en u wilt verzekerd er van zijn dat het allemaal klopt. Het is dan ook vaak een goed idee om een adviseur in te schakelen. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle relaties die benodigd zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te regelen.
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg

Wat onze klanten zeggen over onze speciaal opgeleide hypotheekadviseurs

De hypotheek adviseur die voor ons heeft gekeken om bij ons in Haansberg een ‎hypothecaire lening over te sluiten. We zijn dan natuurlijk ook heel blij dat we dit van tevoren te horen kregen van de hypotheek adviseur. Nu begrijp ik natuurlijk ook hoe ik mijn omstandigheden wel kan veranderen om mijn ‎hypothecaire lening zo gunstig als mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren met de adviseur in Haansberg eerst even alles goed te analyseren. Je hebt echt een specialist hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg
Julia
Blije klant. Woonachtig in de regio van Haansberg
5/5
Heel goed in zijn analyse deze hypotheek adviseur. Allerbeste advies tot nu toe. Helder en eerlijk met de antwoorden. Als het oversluiten kan, kan het en andersom natuurlijk ook. Het complete proces van een nieuwe ‎hypothecaire lening bij het kopen van een nieuw appartement is perfect geregeld. Het enige wat ik nog kan zeggen is wanneer je in Haansberg zit je absoluut met deze hypotheek adviseur moet gaan overleggen.
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg
Elin
klant. Ik zit in Haansberg
5/5
Hele goede service, zeer supersnelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor kunnen zorgen dat de ‎hypothecaire lening is over gesloten.
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg
Hugo
Happy klant. Ik ben woonachtig in Haansberg
5/5
Wij hadden waren met spoed op zoek naar een hypotheek adviseur door onze omstandigheden en er is contact opgenomen met hypotheekoversluiten.pro. Zij hebben ons uitstekend geholpen. Ik kon ze altijd bellen en de papieren werden direct goed uitgevoerd zodat de hypotheek meteen en goed werd afgehandeld. Ik ben hier heel erg over te spreken.
oversluiten hypotheek nieuwe regels in Haansberg
Lucas
Happy klant. Woning in regio van Haansberg
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Haansberg