Hypotheek oversluiten Heikant

U zoekt een hypotheeklening met de allerlaagste rente en beste condities? Houdt meer geld over. U wilt meer aantrekkelijke voorwaarden? Neem contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Heikant?

Hypotheek oversluiten? U bent op zoek naar een gespecialiseerde hypotheek adviseur? U zoekt een hypotheeklening met de allerlaagste rente en beste condities bij u in de regio Hoogendijk, Vijfhuizen, Oosterhout, Oosteind, Groenstraat, Hooge Ham, Lage Ham, Groenendijk, Steenoven, Seters, Horst, Dongen, Laareind, ’s-Gravenmoerse Vaart, Vrachelen, Klein-Dongen, Hoeveneind, Ter Aalst, Den Hout, Rijen, Teteringen, Baarschot, Dorst, Hespelaar, Het Eind en Heikant?

Bestaande hypotheek oversluiten in Heikant

Oversluiten is niet gratis. Er komen altijd kosten bij kijken. Die kosten zijn afhankelijk van wanneer u oversluit en bij wat voor bank u zit. In ieder geval zitten er altijd standaard kosten aan vast.

Houdt meer geld over.

Houdt meer geld over. Onze hypotheek adviseur kan u daar meer over vertellen bij u in Heikant

Oversluiten van uw hypotheeklening heeft zoveel voordelen

Oversluiten geeft meer garantie over uw maandelijkse hypotheeklasten. Onze hypotheekadviseur kan u daar een goed advies over verstrekken. Neem contact op met onze adviseurs in Heikant.

Is oversluiten voordelig voor u in Heikant?

Voorkom problemen, laat onze hypotheek adviseur er naar kijken. Maak ook gebruik van onze service!

bedraagt een ontwikkeling van:

kosten oversluiten hypotheek Heikant

Degene die voor de meest voordelige rente gaat en daardoor een hypotheeklening ergens anders wil oversluiten hoeft niet perse ergens anders te gaan wonen aan het eind van de rentevaste tijdvak. Doch ook ingeval u een meer aantrekkelijke rente kunt krijgen bij een andere bank. Of mogelijkerwijs past een andere hypotheeklening een stuk beter bij uw persoonlijke situatie?

Om een overzichtelijk beeld te krijgen of uw hypotheeklening nog bij u past zijn er speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die u een onafhankelijk beeld kunnen geven welke de voordeligste keuze voor u is. Bel voor een afspraak om deze aparte mogelijkheden te onderzoeken.
U maakt wel kosten voor het oversluiten. U kunt bijv. te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheek laat aanpassen of omdat u wilt vertrekken bij uw actuele geldverstrekker. Als u de verandering maakt op het tijdstip van renteherziening, dan hoeft u geen boeterente te voldoen.

De Aflossingsvrije ‎hypothecaire lening

Wanneer u heeft besloten uw hypotheek te gaan oversluiten dient u rekening te houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening over het algemeen niet ongewijzigd mee kan worden verhuist. Veel banken hanteren vanaf augustus 2011 de regel dat een aflossingsvrije hypotheek niet hoger mag zijn dan 50 % van de marktwaarde van de woning, ook zelfs wanneer u daarvoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Zeer zeker zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat flexibeler is. Informeer bij uw geldverstrekker of hypotheek adviseur wat voor keuzemogelijkheden er voor u zijn.

Spaarhypotheek

Voor iemand die een spaarhypotheek heeft, heeft het over het algemeen geen zin om naar een lagere rente over te sluiten. Wat er dan kan gebeuren is dat er daardoor een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening op volgt. Uw bruto kosten blijven over het algemeen vrijwel gelijk. Uw netto kosten zullen bij een lagere rente meestal oplopen door een lagere hypotheekrenteaftrek. Vraag bijgevolg ten alle tijden om raad bij een goede hypotheek adviseur.

De nieuwe geldverstrekker kijkt natuurlijk naar de hoogte van uw hypotheeklening, in verhouding tot de marktwaarde van uw huis. De reden dat u uw hypotheeklening niet kan oversluiten naar de andere geldverstrekker komt vaak voor doordat uw woning of bedrijfsruimte een stuk minder waard is dan het hypotheekbedrag. Een goede hypotheek adviseur gaat u zeker daar in begeleiden om te bekijken of u uw hypotheek kunt oversluiten.

Uw Hypotheek oversluiten? Bij ons vind u een goed overzicht van alle hypotheeklening soorten en hypotheeklening vormen

Wanneer u een woning of bedrijfsruimte wilt kopen en geld derhalve moet lenen dan heet dat een hypotheeklening. Het appartement is de garantie van de lening. Welke soorten hypotheken kan ik aangaan? Vanaf 2013 heeft u bij een beperkt paar soorten recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Alleen bij een annuïtaire en lineaire hypotheeklening geldt vanaf 2013 nog hypotheekaftrek. Hypotheekrenteaftrek wil iedereen natuurlijk? De aftrek voor dit soort leningen geldt vanaf 2013 voor een looptijd van minimaal annuïtair in maximaal 360 maanden helemaal worden afgelost. De twee hypotheekvormen die aan deze eisen voldoen zijn:

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarin voor elke tijdsduur het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat de totale betaling, inclusief rente en aflossing per tijdsduur, gelijk is, en uiteindelijk aan het eind van de geldigheidsduur het gehele bedrag is terugbetaald. U betaalt een vast bedrag elke maand dat uit rente en aflossing bestaat. Met de tijd mee gaat u wel meer afbetalen en een stuk minder rente betalen. Vanwege dat het bedrag bruto is zal u in aanmerking komen voor aftrek van de hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt geleidelijk, omdat een steeds groter gedeelte van de maandlasten uit terugbetaling bestaat. Deze terugbetaling is niet af te trekken.

Iedere maand betaalt u een vast bedrag aan terugbetaling, waardoor het bedrag aan rente elke maand naar beneden gaat. Het totale maandelijkse bedrag daalt hierdoor tevens elke maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij andere hypotheekvormen vanaf 2013
Heeft u vanaf 2013 een andere hypotheekvorm gemaakt dan een annuïtaire of lineaire hypotheeklening? Dan komt u niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt doordat deze type leningen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afgelost. Deze volgende hypotheekvormen zijn:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Aftrek van hypotheekrente voor leningen die zijn afgesloten vóór 2013
De aftrek van uw hypotheekrente is enkel en alleen nog geldig wanneer u een van de hierboven genoemde hypotheken voor 2013 heeft gemaakt. Ook als u besluit te gaan verhuizen of uw hypotheeklening oversluit. Dit is de reden dat de meeste geldverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Wilt u uw hypotheeklening verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe regels wel.

Ook voor hypotheken afgesloten vóór 2013 is de hypotheekrente met een maximum van 30 jaar lang af te trekken. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u na 30 jaar niet alles helemaal heeft afgelost uw netto maandelijkse lasten weer kunnen stijgen. kosten oversluiten hypotheek Heikant

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. De SEH helpt de consument bij het zoeken van deskundig advies over hypotheken. Enkel en alleen de adviseur met aantoonbaar verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om advies over hypotheken te mogen geven.

Deze goedkeuring geeft de consument de garantie dat de hypotheek adviseur deskundig is. De goedkeuring gaat epr persoon. Wie erkend hypotheek adviseur wil worden dient wel de vereiste diploma’s te halen en te voldoen aan bepaalde ervaringseisen. Om de goedkeuring te behouden moet de adviseur ieder jaar een opleiding volgen om zijn kennis van zaken bij te houden.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan ook een belangrijk punt. Dit houdt in dat Erkend Hypotheekadviseurs zich aan de regels dienen te houden.

De voornaamste regels zijn:

Bij een degelijk advies zal u duidelijk worden verteld welke de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheek. De hypotheek adviseur zal geen onvolledige of onjuiste info geven. De hypotheek adviseur zal rekening houden met de belangen van de consument.

de hypotheek adviseur heeft zich verbonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheek adviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

Geheimhouding gegevens klanten.

de hypotheek adviseur onderwerpt zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Als een hypotheek adviseur zich niet aan de regels zou confirmeren, loopt hij kans zijn goedkeuring kwijt te raken. Wie erkend wil worden door de SEH zal een examen af moeten leggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

belastingen: de vakgebieden gaan over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn eigenlijk de verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
voorziening voor de toekomst: denk dan aan pensioen en de diverse soorten spaarregelingen
financiering: dat kunnen zijn diverse soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bent u getrouwd of heeft u een samenwoningscontract en hoe zit het met het eigendom van het appartement.

De hypotheek adviseur die dit uitgebreide examen gehaald heeft moet ook nog aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheek adviseur werkzaam is. Hierbij moet de hypotheekadviseur minimaal 50 procent van de werktijd actief zijn als hypotheek adviseur. Verder dienen Erkend Adviseurs gespecialiseerd in hypotheken elk jaar een cursus te volgen om hun vakkennis op peil te houden.

kosten oversluiten hypotheek Heikant

Met vrij telefonische advies!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van uw hypotheeklening neemt u een nieuwe hypotheek waar u uw oude hypotheek mee aflost. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde bank, en ook is het vaak goedkoper het bij de andere bank over te sluiten, bijv. omdat de condities daar gunstiger zijn voor uw situatie.

Ondanks dat er meerdere extra kosten aan het oversluiten van een hypotheek zitten, waarom zou je dat dan gaan doen?? Het moment wanneer de actuele rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw oude hypotheek, kunt u elke maand veel kosten uitsparen. Om dan ook zeker te weten dat het voordelig voor is, is het uitermate belangrijk om goed en degelijk advies te krijgen.
Goed advies kost geld natuurlijk. Er gaat best veel werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheek. Dat het geld kost is duidelijk maar ga niet uitsparen op een zeer ervaren hypotheek adviseur. Ze begeleiden u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle contacten die benodigd zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te organiseren.
kosten oversluiten hypotheek Heikant
kosten oversluiten hypotheek Heikant
kosten oversluiten hypotheek Heikant

Wat klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De hypotheek adviseur die we hebben geraadpleegd heeft dan ook ons hele goede info gegeven. Het was op dat tijdstip niet echt te doen om onze hypotheeklening over te sluiten en wanneer we dat hadden uitgevoerd hadden we een groot financieel probleem gehad. We zijn dan natuurlijk heel tevreden dat we dit van tevoren even te horen kregen van de hypotheek adviseur. Nu weet ik natuurlijk ook hoe ik mijn situatie wel kan aanpassen om mijn hypotheeklening zo gunstig mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren even met de hypotheek adviseur in Heikant eerst alles goed te bestuderen. Je hebt echt een specialist daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
kosten oversluiten hypotheek Heikant
Loïs
Blije klant. Woonachtig in de regio van Heikant
5/5
Deze Hypotheekadviseur is meer dan ervaren. Advies over hypotheken is zeer informatief. Overzichtelijk en eerlijk met de uitleg. Als het kan, en als het niet kan is men daar eerlijk over. Het hele proces van een verse hypotheeklening voor aankoop van een nieuw appartement is perfect geregeld. Het enige wat ik nog kan zeggen is wanneer je in Heikant woont je dan ook met deze hypotheek adviseur moet gaan overleggen.
kosten oversluiten hypotheek Heikant
Lina
Blije klant. Woning in de regio van Heikant
5/5
Hele goede service, zeer snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor kunnen zorgen dat de hypotheeklening is over gesloten.
kosten oversluiten hypotheek Heikant
Jens
Blije klant. Woning in Heikant
5/5
Wij hadden met spoed een hypotheek adviseur nodig door de situatie en we hebben contact opgenomen met hypotheekoversluiten.pro. Zij hebben ons perfect geholpen. Ze waren altijd bereikbaar en door de goede raad werd de hypotheek snel over gesloten. Ik ben nog steeds wel onder de indruk van de ervaring en klantvriendelijkheid.
kosten oversluiten hypotheek Heikant
Tijn
Blije klant. Wij Wonen in regio van Heikant
5/5

Goedkope Hypotheek oversluiten Heikant