Hypotheek oversluiten Het Zand

Bij wie vind u de laagste rente en allerbeste voorwaarden voor uw hypotheek? Verlaag uw maandelijkse lasten U wilt een betere hypotheek met meer voordelige voorwaarden? Neem contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Het Zand?

U wilt graag uw hypotheek oversluiten? Weet u al door welke adviseur? Bij wie vind u de laagste rente en allerbeste voorwaarden voor uw hypotheek bij u in de regio Terheijden, Strikberg, Wagenberg, Eind van Den Hout, Ter Aalst, Helkant, ’s-Gravenmoer, Stuivezand, Den Hout, De Briel, Gageldonk, Beek, Hoeveneind, Hespelaar, Made, Vrachelen, Teteringen, Prinsenbeek, Hooge Zwaluwe, Drie Hoefijzers, Westrik, Moleneind, Vaareind, Verloren Hoek, Krauwelgors en Het Zand?

oversluiten hypotheek in Het Zand

Oversluiten kost ten alle tijden geld. Er zitten altijd kosten aan vast. Hoe hoog die zijn is afhankelijk van het moment wanneer u gaat oversluiten en bij welke geldverstrekker u zit. Bovendien zijn er standaard andere kosten.

U wilt uw maandelijkse hypotheeklening verlagen?

Verlaag uw maandelijkse lasten Bij onze hypotheekadviseur kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Het Zand

Oversluiten van uw hypotheek heeft zoveel voordelen

Oversluiten heeft diverse voordelen. Onze adviseur kan u daar een betrouwbaar advies over geven. Neem contact op met onze adviseurs in Het Zand.

Is oversluiten de moeite waard voor U in Het Zand?

Voorkom de valkuilen, laat onze adviseur er naar kijken. Vraag om een betrouwbaar advies!

bedraagt een ontwikkeling van:

wanneer hypotheek oversluiten Het Zand

Uw hypotheek oversluiten kan ook zonder perse te moeten verhuizen, bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode. Of zelfs vanwege dat u intussen bij uw actuele hypotheekverstrekker of bij een andere bank een meer voordelige rente krijgt. Of wellicht past een andere hypotheek een stuk beter bij uw persoonlijke situatie?

Autonome hypotheekadviseurs adviseren u graag of uw hypotheek nog bij u past of dat u goedkoper uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om de keuzes door te nemen.
Waar u wel rekening mee dient te houden is dat bij het oversluiten van de hypotheek ten alle tijden kosten zitten. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld een boeterente bij de al lopende hypotheek. Enkel en alleen wanneer u heeft besloten over te stappen naar een nieuwe hypotheek tijdens een rente herziening zal er geen sprake zijn van een eventuele boeterente.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij het oversluiten van uw hypotheek moet u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije hypotheek meestal niet ongewijzigd meegenomen kan worden. Dit is omdat de meeste banken sinds augustus 2011 de regel hanteren dat bij een aflossingsvrije hypotheek de waarde van uw huis niet boven de 50% mag zijn, ook zelfs wanneer u hiervoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die extra ruimte kunnen bieden. Informeer bij uw geldverstrekker of hypotheekadviseur welke keuzes er voor u zijn.

Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek heeft het in de regel geen nut om over te gaan naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan natuurlijk doorgaans een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit wordt ook wel rentedempende werking genoemd. Wat wel doorgaans hetzelfde dient te zijn zijn de bruto lasten. Door een lagere hypotheekrenteaftrek gaan uw netto lasten bij een lagere rente doorgaans weer omhoog. Raadpleeg uw hypotheekadviseur.

De nieuwe geldverstrekker kijkt natuurlijk naar de hoogte van uw hypotheek, in relatie tot de marktwaarde van uw huis. Is er sprake van onderwaarde, dan is het doorgaans niet te doen om uw hypotheek onder te brengen bij een nieuwe geldverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan bekijken of oversluiten mogelijk is.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Hier vind u een goed samenvatting van alle hypotheek type en hypotheek vormen

Wanneer u een appartement wilt gaan kopen en geld ervoor moet lenen dan heet dat een hypotheek. Voor de lening is een onderpand nodig in de vorm van een huis. Welke verschillende soorten hypotheekleningen kan ik aangaan? Sinds 2013 heeft u nog bij een beperkt aantal type recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Sinds 2013 enkel en alleen aftrek van uw hypotheekrente bij een annuïtaire en lineaire hypotheek. Aftrek van uw hypotheekrente wil iedereen wel gebruik van maken? Sinds 2013 geldt de aftrek dan alleen voor leningen die tijdens de looptijd in ieder geval annuïtair in maximaal 360 maanden volledig worden afbetaald. Twee hypotheekvormen voldoen aan deze eisen:

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij voor iedere periode het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat het volledige bedrag, de som van rente en aflossing per periode, hetzelfde is, en tevens aan het einde van de geldigheidsduur de gehele lening is terugbetaald. U betaalt een vast bedrag per maand dat voor een deel uit rente en een deel uit aflossing bestaat. U gaat door de tijd heen wel meer aflossen maar een stuk minder rente betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus met aftrek van uw hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt langzaam, omdat een steeds groter deel van de maandlasten uit terugbetaling bestaat. Daarom is deze aflossing weer niet aftrekbaar.

Per maand betaalt u een afgesproken bedrag aan terugbetaling, terwijl het te moeten betalen bedrag aan rente elke maand daalt. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor ook iedere maand.

Vanaf 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij andere hypotheekvormen
Indien u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheek maar een andere hypotheeklening heeft afgesloten komt u niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt omdat deze vormen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afbetaald. Het gaat om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Hypotheekrenteaftrek voor leningen die zijn afgesloten vóór 2013
De aftrek van uw hypotheekrente is alleen nog geldig indien u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft afgesloten. Dat geldt ook ook bij verhuizingen, en als u uw hypotheek oversluit. Daarom worden deze hypotheekvormen nog altijd aangeboden door de meeste hypotheekverstrekkers. Wilt u uw hypotheek verhogen? Bij verhoging gelden wel de nieuwe hypotheekregels dus houdt dan ook daar rekening mee.

Ook voor hypotheekleningen die zijn afgesloten vóór 2013 is de hypotheekrente maximaal 30 jaar lang aftrekbaar. U moet er daarom wel rekening mee houden dat indien u na 30 jaar niet alles volledig heeft afbetaald uw netto maandlasten weer zullen stijgen. wanneer hypotheek oversluiten Het Zand

Op initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur opgericht. Dit wordt de SEH genoemd. Deskundig advies over hypotheekleningen is uitermate belangrijk voor de consument en de SEH helpt daarbij. Zij doet dit door speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die aantoonbaar genoeg kennis en ervaring hebben op het gebied van hypotheekadvies een goedkeuring te geven.

Een hypotheekadviseur die via de SEH wordt aangeraden zal vertrouwen geven aan de consument. De goedkeuring gaat epr persoon. Om erkend hypotheekadviseur te worden dient de adviseur de benodigde diploma’s te halen en te voldoen aan bepaalde eisen. Om de goedkeuring te behouden moet de adviseur ieder jaar een cursus volgen om zijn kennis bij te houden.

Het accepteren van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een uitermate belangrijk punt. U bent dus verzekerd dat de regels worden nageleefd door de hypotheekadviseur.

De belangrijkste regels zijn:

Bij een betrouwbaar advies word u eenvoudig uitgelegd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheek. De hypotheekadviseur verstrekt geen onvolledige, oneerlijke of onjuiste informatie. Altijd houdt de hypotheekadviseur rekening met de belangen van zijn client.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheekadviseur zich zal houden.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.

de hypotheekadviseur houdt gegevens van klanten geheim.

bij een dispuut zal de hypotheekadviseur zich onderwerpen aan de Geschillencommissie van de SEH.

Als een adviseur zich niet aan bovenstaande regels zou houden, loopt hij kans zijn goedkeuring te verliezen. Wie goedgekeurd wil worden bij de SEH zal een examen bij deze stichting moeten afleggen.

De volgende vakgebieden komen hier aan de orde:

Alles over belastingen: dan hebben we het over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse type verzekeringen: dat zijn eigenlijk de verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
voorziening voor de toekomst: bijvoorbeeld bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat kunnen zijn diverse soorten begrotingen en leenvormen.
recht: bijvoorbeeld het onderscheid tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het appartement.

Als de adviseur dit examen gehaald heeft, moet hij of zij aantonen minimaal 1 jaar als adviseur werkzaam te zijn. Daar bovenop moet de hypotheekadviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als adviseur. Verder dienen Erkend Speciaal opgeleide hypotheekadviseurs ieder jaar een opfrissingscursus te volgen om hun expertise op peil te houden.

wanneer hypotheek oversluiten Het Zand

Met gratis telefonische uitleg!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van uw hypotheek neemt u een nieuwe hypotheek waar u uw al bestaande hypotheek mee betaald. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde bank, maar u kunt ook gaan voor een nieuwe bank, bijvoorbeeld vanwege dat de condities daar gunstiger zijn voor uw situatie.

Er zitten meerdere kosten aan het oversluiten van uw hypotheek. Waarom dan wel gaan voor het oversluiten van uw hypotheek? Als de actuele rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw oude hypotheek, kunt u elke maand veel kosten besparen. Het is daardoor ook essentieel om de lasten en de baten tegen elkaar af te wegen, alvorens u een beslissing kan maken.
Wie goede raad van een adviseur wilt krijgen zal daar voor moeten betalen. Het is daarbij natuurlijk ook veel uitzoekerij en u wilt zeker weten dat het stuk voor stuk klopt. Het is dan ook vaak verantwoord om een adviseur te raadplegen. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle contacten die nodig zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te doen.
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand

Wat klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De adviseur die voor ons heeft gekeken om bij ons in Het Zand een hypotheek over te sluiten. De adviezen van de adviseur was dan ook heel essentieel in onze beslissing en dit heeft ons enorm geholpen om tenslotte toch onze hypotheek over te kunnen sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren even met de adviseur in Het Zand eerst even alles goed te bekijken. Je hebt nu een keer echt een specialist daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand
Lina
Blije klant. Woonachtig in Het Zand
5/5
Ervaren in zijn analyse deze adviseur. Hypotheekadvies is leerzaam. Duidelijk en eerlijk met de antwoorden. Als het oversluiten kan, kan het en andersom natuurlijk ook. Vanaf het begin tot het eind wordt alles goed voor je geregeld. Voor degene die in Het Zand woont adviseer ik deze adviseur aan.
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand
Loïs
familie. Huis in buurt bij Het Zand
5/5
Goede service, zeer snelle afhandeling. Ondanks een aantal vervelende problemen die we tegenkwamen heeft de adviseur ervoor kunnen zorgen dat onze hypotheek gunstig is afgesloten bij een andere geldverstrekker.
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand
Dex
Blije klant. Woonachtig in Het Zand
5/5
We hadden geen keus en moesten met spoed handelen door de situatie en onze hypotheek adviseur heeft ons daar heel snel in geholpen. Ik kon ze iedere keer bellen en de papieren werden direct goed uitgevoerd zodat de hypotheeklening meteen en goed werd afgehandeld. Ik ben zeer te spreken.
wanneer hypotheek oversluiten Het Zand
David
Klant. Ik Woon in de buurt van Het Zand
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Het Zand