Hypotheek oversluiten Hoeveneind

U bent op zoek naar een hypotheek met de meest voordelige rente en beste condities? Verlaag uw maandelijkse hypotheeklasten U wilt meer voordelige voorwaarden? Neem dan hier contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Hoeveneind?

U gaat de hypotheek oversluiten? U zoekt een ervaren hypotheek adviseur? U bent op zoek naar een hypotheek met de meest voordelige rente en beste condities bij u in de regio Teteringen, Ter Aalst, Strikberg, Baarschot, Seters, Dorst, Vrachelen, IJpelaarseind, IJpelaar, Den Hout, Het Zand, Gageldonk, Beek, Tervoort, Kerkeind, Eind van Den Hout, Terheijden, Hespelaar, Heikant, Bavel, ’s-Gravenmoer, Breda, Roosberg, Vijfhuizen, Oosterhout en Hoeveneind?

kosten oversluiten hypotheek in Hoeveneind

Oversluiten is niet gratis. Er zitten ten alle tijden kosten aan vast. Hoe hoog de kosten zijn is afhankelijk op het moment wanneer u oversluit en bij welke bank u zit. Bovendien zijn er de gebruikelijke andere kosten.

U wilt geld besparen aan het eind van de maand?

Verlaag uw maandelijkse hypotheeklasten Onze hypotheek adviseur kan u daar veel over uitleggen bij u in Hoeveneind

Oversluiten van uw hypotheeklening heeft zoveel pluspunten

Oversluiten heeft verschillende voordelen. Onze hypotheekadviseur kan u daar een goed advies over geven. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Hoeveneind.

Is oversluiten de moeite waard voor U in Hoeveneind?

Voorkom de valkuilen en laat onze hypotheek adviseur naar uw situatie kijken. Maak gebruik van onze top service!

het is een idee van:

obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind

Degene die wil kiezen voor de meest voordelige rente en daardoor een hypotheeklening ergens anders wil oversluiten hoeft niet speciaal van appartement gaan wisselen aan het einde van de rentevaste tijdvak. Doch natuurlijk ook wanneer u een meer voordelige rente kunt krijgen bij een andere bank. Het kan ook gebeuren dat de hypotheeklening die u op dit moment heeft minder past bij u dan een andere hypotheeklening.

Om een duidelijk beeld te krijgen of uw hypotheeklening nog passend is voor u zijn er adviseurs gespecialiseerd in hypotheekleningen die u een ongebonden beeld kunnen presenteren wat voor u de beste alternatief is. Een afspraak is gemakkelijk te maken om al deze meerdere opties te onderzoeken.
U maakt wel kosten voor het oversluiten van uw hypotheek. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld een boeterente bij de al lopende hypotheeklening. Enkel en alleen indien u heeft besloten over te gaan naar een andere hypotheek tijdens een rente herziening is er geen sprake van een boeterente.

De Aflossingsvrije ‎hypothecaire lening

Bij het oversluiten van een hypotheeklening dient u rekening te houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening doorgaans niet ongewijzigd meegenomen kan worden. De meeste hypotheekverstrekkers dienen zich aan de regel te confirmeren dat een aflossingsvrije hypotheeklening niet boven de 50% van de marktprijs van uw woning mag zijn, ook al had u voorheen een hoger aflossingsvrij deel. Er zijn ook geldverstrekkers die meer ruimte zullen bieden. Informeer eens bij uw geldverstrekker of hypotheekadviseur welke methodes er voor u zijn.

De Spaarhypotheek

Voor een persoon die een spaarhypotheek heeft, heeft het in de regel geen zin om naar een lagere rente over te sluiten. Een lagere rente heeft dan in de regel een hogere verzekeringspremie op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit heet ook een rentedempende werking. Uw bruto lasten zullen vrijwel gelijk blijven. Uw netto lasten zullen bij een lagere rente vaak oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Raadpleeg hiervoor uw hypotheek adviseur.

De nieuwe geldverstrekker kijkt ook naar de hoogte van uw hypotheeklening, in verhouding tot de marktwaarde van uw appartement. Is er sprake van onderwaarde, dan is het in de regel niet mogelijk om uw hypotheeklening onder te brengen bij een nieuwe geldverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan beoordelen of oversluiten te doen is.

Uw Hypotheek oversluiten? Hier krijgt u een prima beeld van alle hypotheeklening soorten en hypotheeklening vormen

Een hypotheek is een lening waarmee u een huis kunt gaan kopen. Het appartement is de garantie van de lening. Er zijn diverse soorten hypotheekleningen. Vanaf 2013 heeft u nog bij een beperkt paar soorten recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Alleen bij annuïtaire en lineaire hypotheeklening geldt vanaf 2013 nog hypotheekaftrek. Wilt u ook gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? Vanaf 2013 geldt de aftrek alleen voor leningen die tijdens de looptijd in elk geval annuïtair in maximaal 360 maanden compleet worden afbetaald. 2 hypotheekvormen voldoen aan deze eisen:

Ingeval er voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat het volledige bedrag, de som van rente en aflossing per tijdsduur, gelijk is, en uiteindelijk aan het einde van de geldigheidsduur het gehele bedrag is afbetaald, spreekt men van een annuïteitenhypotheek. U betaalt een vast bedrag per maand dat voor een deel uit rente en een deel uit aflossing bestaat. Doordat u aflost, betaalt u wel minder rente en steeds meer aflossing. Dit vaste bedrag is bruto, dus met aftrek van uw hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt gestaag, omdat een steeds groter deel van de maandlasten uit terugbetaling bestaat. Deze terugbetaling is niet af te trekken.

Een lineaire hypotheeklening houdt in dat u maandelijke een vast bedrag betaald en de maandelijkse rente hierdoor naar beneden gaat. Uw totale maandbedrag daalt daardoor tevens elke maand.

Vanaf 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen
Wanneer u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheeklening maar een andere ‎hypothecaire lening heeft afgesloten komt u niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt omdat deze type leningen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afbetaald. Het gaat om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen gemaakt voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
Als u één van de hierboven genoemde hypotheekleningen heeft afgesloten voor 2013, dan blijft de aftrek van uw hypotheekrente voor u gelden. Natuurlijk ook als u besluit te gaan verhuizen of uw hypotheeklening oversluit. Daarom worden deze hypotheekvormen nog altijd aangeboden door veel hypotheekverstrekkers. Wilt u uw ‎hypothecaire lening verhogen? Bij verhoging gelden wel de nieuwe regels dus houdt daar rekening mee.

Ook voor hypotheekleningen gemaakt vóór 2013 is de hypotheekrente maximaal 30 jaar lang af te trekken. Is uw hypotheeklening na 30 jaar niet compleet afbetaald? Dan stijgen uw netto maandlasten. obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders. Oordeelkundig advies over hypotheekleningen is van belang voor de consument en de SEH begeleid daarbij. Enkel en alleen de adviseur met aantoonbaar verstand van zaken over alle hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om hypotheekadvies te mogen geven.

Een hypotheek adviseur die via de SEH wordt aangeraden geeft vertrouwen aan de consument. De goedkeuring gaat epr persoon. Om erkend hypotheekadviseur te kunnen worden dient de adviseur de benodigde diploma’s te behalen en te voldoen aan bepaalde eisen. En elk jaar moet de adviseur een opleiding volgen om op de hoogte te blijven.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een belangrijk punt. Dit houdt in dat SEH zich aan bepaalde gedragsregels confirmeren.

De voornaamste regels zijn:

Bij een gedegen advies word u eenvoudig uitgelegd welke de financiele en fiscale gevolgen zijn bij afsluiten van een hypotheeklening. Incorrecte en oneerlijke informatie of nog erger, geen volledige informatie mag absoluut niet gebeuren. De hypotheek adviseur zal rekening houden met de belangen van de cliënt.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheek adviseur zich zal houden.
de hypotheek adviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

Geheimhouding informatie klanten.

de hypotheek adviseur past zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Indien een hypotheek adviseur zich niet aan bovenstaande regels zou confirmeren, loopt hij kans zijn goedkeuring te verliezen. Om Erkend Adviseur te kunnen worden, moeten hypotheekadviseurs een examen bij de SEH afleggen.

De volgende vakgebieden komen hier aan de orde:

belastingen: de vakgebieden gaan over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn in principe alle soorten verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: bijvoorbeeld bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: de verschillende leenvormen en begrotingen.
rechtsvormen: bijvoorbeeld het verschil tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het appartement.

Als de hypotheek adviseur dit examen gehaald heeft, moet hij of zij kunnen aantonen minimaal 1 jaar als hypotheekadviseur werkzaam te zijn. Daar bovenop moet de hypotheek adviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheek adviseur. Na dit alles ben je een erkende hypotheek adviseur maar ben je verplicht elk jaar een cursus te volgen om op de hoogte te blijven en je vakkennis voldoende op peil te houden.

obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind

Met vrij telefonische consult!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van een hypotheeklening neemt u een nieuwe hypotheeklening waar u uw al bestaande hypotheeklening mee betaald. Deze nieuwe hypotheeklening kan bij dezelfde geldverstrekker, en ook is het soms een stuk voordeliger het bij de andere bank over te sluiten, bijvoorbeeld omdat de condities daar beter zijn voor uw omstandigheden.

Er zitten diverse extra kosten aan het oversluiten van uw hypotheeklening. Waarom dan wel kiezen voor het oversluiten van uw hypotheeklening? Ingeval de huidige rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw al bestaande hypotheeklening, kunt u elke maand veel kosten besparen. Om tenminste zeker te weten dat het goedkoper voor is, is het belangrijk om goed en betrouwbaar advies te krijgen.
Goed advies kost geld uiteraard. Er gaat veel werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheeklening. Het is dan ook maar al te vaak verantwoord om een hypotheek adviseur in te schakelen. Ze begeleiden u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle relaties die nodig zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te verzorgen.
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind

Wat onze klanten zeggen over onze speciaal opgeleide hypotheekadviseurs

De hypotheek adviseur die voor ons heeft gekeken om bij ons in Hoeveneind een hypotheeklening over te sluiten. De adviezen van de hypotheek adviseur was dan ook vrij essentieel in onze keuze en deze heeft dus ons geholpen om uiteindelijk toch onze hypotheeklening over te kunnen sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren even met de hypotheek adviseur in Hoeveneind eerst alles goed te analyseren. Je hebt echt een vakman daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind
Anna
Blije klant. Huis bij Hoeveneind
5/5
Ervaren in zijn analyse deze hypotheek adviseur. Advies over hypotheken is leerzaam. Bij vragen over bepaalde zaken die nog onduidelijkheid scheppen zijn ze ten alle tijden te bereiken. Vanaf het begin tot het einde wordt alles goed voor je gerealiseerd. Het enige wat ik nog kan zeggen is dat wanneer je in Hoeveneind zit je absoluut met deze hypotheek adviseur moet gaan praten.
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind
Nova
Klant. Ik verblijf
5/5
Hele goede service, zeer supersnelle behandeling. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor gezorgd dat de hypotheeklening is over gesloten.
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind
Ryan
Happy klant. Woonachtig in Hoeveneind
5/5
We hadden geen keus en moesten met spoed handelen vanwege de omstandigheden en onze hypotheek adviseur heeft ons daar heel netjes in geholpen. Ik kon ze iedere keer bellen en de papieren werden gelijk goed uitgevoerd zodat de ‎hypothecaire lening snel en precies werd geregeld. Ik ben hier heel erg over te spreken.
obvion hypotheek oversluiten in Hoeveneind
Bram
Blije klant. Ik zit in Hoeveneind
5/5

Voordelige Hypotheek oversluiten Hoeveneind