Hypotheek oversluiten? Weet u al door welke hypotheekadviseur? Waar vind u de laagste rente en allerbeste condities voor een Hypothecaire lening bij u in de regio Bavel, Roosberg, Tervoort, Eikberg, IJpelaar, IJpelaarseind, Bolberg, Breda, Lijndonk, Lage Aard, Baarschot, Bieberg, Dorst, Anneville, Ulvenhout, Geersbroek, Pennendijk, Hooge Aard, Molenschot, Valkenburg, Gouwelaar, Teteringen, Rakens, Snijders-Chaam, Seters en Kerkeind?
Oversluiten is nooit zonder extra kosten. Er zitten natuurlijk altijd kosten aan vast. Hoe hoog de kosten zijn is afhankelijk van het moment wanneer u gaat oversluiten en bij welke geldverstrekker u zit. In elk geval zitten er altijd de gebruikelijke kosten aan vast.
U wilt net zoals vele anderen uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen? Bij onze hypotheekadviseur kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Kerkeind
Afhankelijk van uw hypotheeklening kan oversluiten veel voordelen voor u geven. Onze adviseur kan u daar een goed advies over geven. Neem contact op met onze adviseurs in Kerkeind.
Voorkom de valkuilen, laat onze hypotheekadviseur er naar kijken. Vraag om een betrouwbaar advies!
bedraagt een initiatief van:
Om een hypotheeklening over te sluiten aan het eind van een rentevaste termijn hoeft u niet van appartement te veranderen. Maar ook als u een betere rente krijgen kunt bij een andere geldverstrekker. Het kan ook gebeuren dat de hypotheeklening die u op dit moment heeft een stuk minder passend bij u is dan een andere hypotheeklening.
Onafhankelijke hypotheekadviseurs kijken graag met u mee of uw hypotheeklening nog bij u past of dat u goedkoper uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Bel voor een afspraak om deze meerdere mogelijkheden te bestuderen.
Er zitten wel kosten aan vast voor het oversluiten. U kunt bijv. te maken krijgen met boeterente, als u uw nog lopende hypotheeklening laat aanpassen of omdat u gaat stoppen bij uw huidige geldverstrekker. Maakt u de overstap op het tijdstip van renteherziening, dan hoeft u de boeterente niet te betalen.
De Aflossingsvrije hypothecaire lening
Bij het oversluiten van een hypotheeklening dient u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening veelal niet ongewijzigd mee kan verhuizen. Dit is omdat de meeste hypotheekverstrekkers vanaf augustus 2011 de regel gebruiken dat bij een aflossingsvrije hypotheeklening de waarde van uw appartement niet boven de 50% kan zijn, ook indien u hiervoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Natuurlijk zijn er ook hypotheekverstrekkers waar dat wat flexibeler is. Informeer bij uw geldverstrekker of hypotheekadviseur welke opties er voor u zijn.
Spaarhypotheek
Voor iemand die een spaarhypotheek heeft, heeft het in de regel geen zin om over te gaan naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan in de regel een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit heet ook een rentedempende werking. Wat wel in de regel hetzelfde dient te zijn zijn de bruto kosten. Vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek zullen bij een lagere rente uw netto lasten in de regel weer oplopen. Vraag dan ook ten alle tijden advies bij een goede hypotheekadviseur.
Waar de geldverstrekker natuurlijk ook naar zal kijken is de hoogte van de hypotheeklening die in relatie staat tot de marktwaarde van uw huis. Is er sprake van onderwaarde, dan is het in de regel niet mogelijk om uw hypotheeklening onder te brengen bij een andere geldverstrekker. Een goede hypotheekadviseur gaat u dan ook daar in assisteren om te kijken of u uw hypotheeklening kunt oversluiten.
U wilt uw hypotheek oversluiten? Hier krijgt u een goed samenvatting van alle hypotheeklening soorten en hypotheeklening vormen
Een hypotheek is een lening waardoor u een woning of bedrijfsruimte kunt kopen. Het huis is de garantie van de lening. Welke Type Hypotheken Zijn Er? Hypotheekrenteaftrek is vanaf 2013 nog maar mogelijk bij een beperkt soorten recht.
Vanaf 2013 enkel hypotheekrenteaftrek bij een annuïtaire en lineaire hypotheeklening. Wilt u ook gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek? De aftrek voor dit soort leningen geldt vanaf 2013 met een looptijd van minimaal annuïtair in maximaal 360 maanden helemaal worden afbetaald. De 2 hypotheekvormen die aan deze eisen voldoen zijn:
Ingeval er voor iedere termijn het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat het volledige bedrag, de som van rente en aflossing per tijdsduur, gelijk is, en tevens aan het eind van de geldigheidsduur de gehele lening is terugbetaald, spreekt men van een annuïteitenhypotheek. Elke maand bestaat uw betaling uit gedeelte rente en aflossing. U gaat door de tijd heen weer meer afbetalen en minder rente betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus met hypotheekrenteaftrek. Het nettobedrag stijgt langzaam, vanwege dat een steeds groter deel van de maandelijkse kosten uit terugbetaling bestaat. Bijgevolg is deze aflossing weer niet af te trekken.
Een lineaire hypotheeklening betekent dat u maandelijke een afgesproken bedrag betaald en de maandelijkse rente daardoor naar beneden gaat. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor tevens elke maand.
Geen hypotheekrenteaftrek bij de andere hypotheekvormen vanaf 2013
Als u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheeklening maar een andere hypothecaire lening heeft gemaakt komt u niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Dit komt omdat deze vormen niet maandelijks en binnen 30 jaar worden afbetaald. Deze hypotheekvormen zijn:
aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek
Leningen gemaakt voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
De aftrek van uw hypotheekrente is alleen nog van kracht wanneer u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft gemaakt. Natuurlijk ook als u gaat verhuizen of uw hypotheeklening oversluit. Dit is dan ook de reden dat de meeste hypotheekverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Wilt u uw hypothecaire lening verhogen? Ingeval u wilt verhogen moet u wel met de nieuwe hypotheekregels rekening houden.
Ook voor hypotheekleningen die zijn afgesloten vóór 2013 is de hypotheekrente maximaal 30 jaar lang af te trekken. U moet er daarom wel rekening mee houden dat wanneer u na 30 jaar niet alles helemaal heeft afbetaald uw netto maandlasten weer zullen stijgen. boete hypotheek oversluiten Kerkeind
De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders. Deskundig advies over hypotheekleningen is uitermate belangrijk voor consumenten en de SEH helpt daarbij. Enkel de adviseur met aantoonbaar kennis van zaken over alle verschillende hypotheekvormen mogen in aanmerking komen bij de SEH om advies over hypotheken te mogen geven.
Een hypotheekadviseur die via de SEH is erkend zal vertrouwen geven aan consumenten. De goedkeuring gaat epr persoon. Om erkend hypotheekadviseur te kunnen worden dient de adviseur de vereiste diploma’s te halen en te voldoen aan bepaalde eisen. En ieder jaar moet de adviseur een cursus volgen om op de hoogte te blijven.
Bij de goedkeuring hoort het accepteren van de zogeheten beroepscode van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur. U bent daardoor gewaarborgd dat de regels worden nageleefd door de hypotheekadviseur.
De voornaamste regels zijn:
Bij een degelijk advies word u overzichtelijk uitgelegd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij afsluiten van een hypotheeklening. De hypotheekadviseur zal geen onvolledige of onjuiste informatie verstrekken. De hypotheekadviseur zal rekening houden met de belangen van de klant.
de hypotheekadviseur is gebonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
Door het volgen van de cursussen zal de hypotheekadviseur op de hoogte blijven.
de hypotheekadviseur houdt gegevens van clienten geheim.
bij een geschilpunt zal de hypotheekadviseur zich onderwerpen aan de Geschillencommissie van de SEH.
Een hypotheekadviseur kan zijn goedkeuring door de SEH verliezen als deze zich niet houdt aan bovenstaande regels. Om Erkend Adviseur te kunnen worden, moeten adviseurs gespecialiseerd in hypotheken een bijzonder examen bij de SEH afleggen.
Het draait dan om de volgende vakgebieden:
Alles over belastingen: de vakgebieden gaan over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn in principe alle verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat gaat over de diverse soorten begrotingen en leenvormen.
recht: bijv. het onderscheid tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het huis.
Als de hypotheekadviseur dit examen gehaald heeft, moet hij of zij kunnen aantonen tenminste 1 jaar als adviseur werkzaam te zijn. Daar nog bovenop moet de hypotheek adviseur ook nog eens tenminste 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit allemaal ben je een erkende hypotheekadviseur maar ben je verplicht ieder jaar een opleiding te volgen om op de hoogte te blijven en je vakbekwaamheid voldoende op peil te houden.
Bij het oversluiten van uw hypotheeklening neemt u een andere hypotheeklening waarmee u uw al bestaande hypotheeklening aflost. U kunt een goedkope nieuwe hypotheeklening bij dezelfde geldverstrekker aangaan, maar u kunt ook kiezen voor een andere bank, in de regel doet men dat vanwege dat de maandelijkse lasten een stuk goedkoper zijn voor u.