Hypotheek oversluiten Laareind

U bent op zoek naar een hypotheeklening met de laagste rente en allerbeste voorwaarden? U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? U wilt een goedkopere hypotheek met meer voordelige voorwaarden? Neem dan contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Laareind?

U gaat de hypotheek oversluiten? Weet u al door welke hypotheekadviseur? U bent op zoek naar een hypotheeklening met de laagste rente en allerbeste voorwaarden bij u in de regio Steenoven, Rijen, Dongen, Groenstraat, Hoogendijk, Hooge Ham, Seters, Het Eind, Lage Ham, Haansberg, Heikant, Oosteind, Klein-Dongen, Horst, Dorst, Molenschot, Hulten, ’s-Gravenmoerse Vaart, Vijfhuizen, Oosterhout, Groenendijk, Baarschot, De Heibloem, Lijndonk, Dongense Vaart en Laareind?

kosten oversluiten hypotheek in Laareind

Oversluiten kost natuurlijk altijd geld. Er zitten natuurlijk altijd kosten aan vast. Hoe hoog de kosten zijn is afhankelijk van het moment wanneer u gaat oversluiten en bij wat voor bank u zit. Bovendien zijn er standaard andere kosten.

U wilt uw maandelijkse hypotheek lasten verlagen?

U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? Bij onze hypotheekadviseur kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Laareind

Oversluiten van uw hypotheeklening heeft heel veel pluspunten

Oversluiten heeft diverse voordelen. Onze hypotheek adviseur kan u daar een degelijk advies over verstrekken. Neem contact op met onze adviseur in Laareind.

Is oversluiten voordelig voor U in Laareind?

Voorkom de valkuilen en laat onze hypotheekadviseur naar uw situatie kijken. Krijg zonder extra kosten advies!

het is een bijdrage van:

aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind

Een hypotheeklening oversluiten kan zonder te verhuizen, bijvoorbeeld aan het eind van een rentevaste periode. Doch ook als u een meer aantrekkelijke rente kunt krijgen bij een andere bank. Of misschien past een andere hypotheeklening beter bij de omstandigheden op dit moment.

Onafhankelijke speciaal opgeleide hypotheekadviseurs kijken graag met u mee of uw hypotheeklening nog bij u past of dat u voordeliger uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Bel voor een afspraak om de keuzes te bespreken.
Houdt er overigens wel rekening mee dat aan het oversluiten van de hypotheek natuurlijk altijd kosten zitten. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld een boeterente bij de al lopende hypotheeklening. Maakt u de overstap op het moment van renteherziening, dan zal u de boeterente niet hoeven te betalen.

Aflossingsvrije hypotheeklening

Wanneer u besluit uw hypotheeklening te gaan oversluiten moet u rekening te houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening meestal niet ongewijzigd mee kan verhuizen. De meeste hypotheekverstrekkers hanteren sinds augustus 2011 de regel dat een aflossingsvrije hypotheeklening niet hoger mag zijn dan 50 % van de marktprijs van de woning, ook al had u indertijd een hoger aflossingsvrij deel. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die extra ruimte zullen bieden. Een goede hypotheekadviseur kan u daar ruim voldoende informatie over geven.

Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek heeft het doorgaans vaak geen zin om over te sluiten naar een lagere rente. Wat er dan gaat gebeuren is dat er daardoor een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening op gaat volgen. Uw bruto lasten zullen vrijwel hetzelfde blijven. Uw netto lasten kunnen bij een lagere rente veelal oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Vraag daarom ten alle tijden om raad bij een goede hypotheekadviseur.

De nieuwe hypotheekverstrekker kijkt ook naar de hoogte van uw hypotheeklening, in verhouding tot de waarde van uw huis. Als er sprake is van onderwaarde, dan is het meestal niet te doen om uw hypotheeklening onder te brengen bij een nieuwe hypotheekverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan zien of oversluiten aan te vragen is.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Een Overzicht van Hypotheek Soorten En Hypotheek Vormen

Een hypotheek is een lening waardoor u een huis kunt gaan kopen. Het appartement is de garantie van de lening. Er zijn verschillende type hypotheken. Hypotheekrenteaftrek is sinds 2013 enkel en alleen nog aan te vragen bij een beperkt type recht.

Enkel en alleen bij annuïtaire en lineaire hypotheeklening geldt sinds 2013 nog hypotheekaftrek. Wilt u gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? De aftrek voor dit soort leningen geldt sinds 2013 voor een looptijd van minimaal annuïtair in maximaal 360 maanden helemaal worden afgelost. Deze twee hypotheekvormen die aan deze vereisten voldoen zijn:

Wanneer er voor elke periode het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat het complete bedrag, de som van rente en aflossing per tijdsduur, hetzelfde is, en uiteindelijk aan het eind van de looptijd de gehele lening is afbetaald, spreekt men van een annuïteitenhypotheek. Elke maand bestaat uw betaling uit gedeelte rente en aflossing. Doordat u afbetaald, gaat u steeds minder rente en steeds meer aflossing betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus voor aftrek van uw hypotheekrente. Het grootste gedeelte van de maandelijkse lasten gaat uit de terugbetaling bestaan waarna het nettobedrag zal gaan stijgen. Daardoor is deze aflossing weer niet af te trekken.

Per maand betaalt u een vast bedrag aan terugbetaling, terwijl het te dienen te betalen bedrag aan rente elke maand daalt. Het totale maandelijkse bedrag daalt hierdoor tevens elke maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij andere hypotheekvormen sinds 2013
Indien u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheeklening maar een andere hypotheeklening heeft gemaakt komt u niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt vanwege dat deze vormen niet elke maand en binnen 30 jaar worden afgelost. Het gaat om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Aftrek van hypotheekrente voor leningen afgesloten vóór 2013
Als u één van de hierboven genoemde hypotheken heeft gemaakt voor 2013, dan zal de hypotheekrenteaftrek voor u gelden. Dat geldt overigens uiteraard ook bij verhuizingen, en als u uw hypotheeklening oversluit. Daardoor worden deze verschillende hypotheekvormen nog steeds aangeboden door de meeste hypotheekverstrekkers. Wilt u uw hypotheeklening verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe hypotheekregels wel.

Ook voor hypotheken afgesloten vóór 2013 is de hypotheekrente maximaal 30 jaar lang af te trekken. U moet er daarom wel rekening mee houden dat wanneer u na 30 jaar niet alles helemaal heeft afgelost uw netto maandelijkse lasten weer gaan stijgen. aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. Oordeelkundig advies over hypotheken is essentieel voor consumenten en de SEH helpt daarbij. Enkel en alleen adviseurs met bewezen verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om hypotheekadvies te mogen geven.

Een hypotheekadviseur die via de SEH wordt aangeraden zal vertrouwen geven aan consumenten. Je wordt dan natuurlijk ook niet zomaar door de SEH erkend als hypotheekadviseur. De vereisten gaan heel ver, er moeten een paar belangrijke diploma’s behaalt worden. En ieder jaar dient de adviseur een opleiding te volgen om bij te blijven.

Bij de erkenning hoort het accepteren van de beroepscode van de SEH. U bent dus gewaarborgd dat de regels van het spel worden nageleefd door de hypotheekadviseur.

De regels van het spel op een rij:

Bij een gedegen advies word u helder verteld wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheeklening. Incorrecte en oneerlijke informatie of nog erger, onvolledige informatie mag absoluut niet gebeuren. Altijd houdt de hypotheekadviseur rekening met de belangen van zijn client.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheekadviseur zich zal houden.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

Geheimhouding gegevens klanten.

bij een dispuut zal de hypotheekadviseur zich onderwerpen aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn erkenning door de SEH verliezen als deze zich niet houdt aan deze bovenstaande gedragsregels. Wie erkend wil worden bij de SEH zal een examen bij deze stichting moeten afleggen.

In dit examen komen de volgende vakgebieden aan de orde:

Alles over belastingen: hieronder vallen de inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse type verzekeringen: levensverzekeringen en schadeverzekeringen.
toekomstvoorzieningen: denk aan pensioen en de diverse type spaarregelingen
financiering: dat kunnen zijn diverse soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bijvoorbeeld het verschil tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het appartement.

Als de hypotheekadviseur dit examen gehaald heeft, moet hij of zij aantonen tenminste 1 jaar als hypotheek adviseur werkzaam te zijn. Daar bovenop moet de hypotheekadviseur ook nog eens tenminste 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit alles ben je een erkende hypotheekadviseur en ben je verplicht ieder jaar een cursus te volgen om op de hoogte te blijven en je competentie ruim voldoende op peil te houden.

aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind

Met kosteloze telefonische coaching!

Meest gestelde vragen

Als u uw hypotheeklening gaat oversluiten, neemt u een nieuwe hypotheeklening waar u uw nog bestaande hypotheeklening mee afbetaald. U kunt een goedkope nieuwe hypotheeklening bij dezelfde bank afsluiten, maar u kunt ook gaan voor een nieuwe geldverstrekker, meestal doet men dat vanwege dat de maandelijkse lasten een stuk goedkoper zijn voor u.

Hoewel er meerdere kosten aan het oversluiten van een hypotheeklening zijn, waarom is het dan toch goedkoper?? Dat heeft te maken met als de hypotheekrente lager is dan de rente van uw oude hypotheeklening. Het kan u vaak geld besparen op maandelijkse basis. Het is daardoor ook van belang om de lasten en de voordelen tegen elkaar af te wegen, alvorens u een beslissing maakt.
Degene die advies van een hypotheekadviseur wilt krijgen zal daar voor dienen te betalen. Het is dan ook veel uitzoekerij en u wilt zeker weten dat alles klopt. Dat het geld kost is duidelijk maar ga niet uitsparen op een gekwalificeerde hypotheekadviseur. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle relaties die benodigd zijn om het voordelig voor u te regelen.
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind

Wat onze klanten zeggen over onze speciaal opgeleide hypotheekadviseurs

De hypotheekadviseur die voor ons heeft gekeken om bij ons in Laareind een hypotheeklening over te sluiten. We zijn heel tevreden dat we dit van tevoren te horen kregen van de hypotheekadviseur. Nu begrijp ik tenminste ook hoe ik mijn omstandigheden wel kan aanpassen om mijn hypotheeklening zo goed mogelijk over te sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren met de hypotheekadviseur in Laareind eerst alles goed te bekijken. Je hebt echt een vakman hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind
Lieke
Blije klant. Ik zit in Laareind
5/5
Een hele ervaren hypotheekadviseur. Hypotheekadvies is klantvriendelijk en secuur. Overzichtelijk en betrouwbaar met de antwoorden. Als het oversluiten kan, kan het en andersom ook. Het complete proces van een verse hypotheeklening bij de aankoop van een nieuw appartement is uitstekend geregeld. Voor iedereen die in Laareind woont raad ik deze hypotheekadviseur aan.
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind
Jill
Blije familie. Wij Wonen in de regio van Laareind
5/5
Goede service, zeer snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor kunnen zorgen dat de hypotheeklening is over gesloten.
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind
Guus
Tevreden klant. Ik zit in Laareind
5/5
We hadden geen keus en moesten heel snel handelen vanwege de omstandigheden en onze hypotheek adviseur heeft ons daar heel snel in geholpen. Ze waren altijd bereikbaar en door de goede raad werd de hypotheeklening snel over gesloten. Ik ben hier heel erg over te spreken.
aflossingsvrije hypotheek oversluiten Laareind
Luuk
Klant. Ik ben woonachtig
5/5

Goedkope Hypotheek oversluiten Laareind