Hypotheek oversluiten Molenschot

U zoekt een hypotheek met de allerlaagste rente en allerbeste voorwaarden? U wilt natuurlijk ook uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen? U wilt meer aantrekkelijke voorwaarden? Neem contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Molenschot?

Hypotheek oversluiten? Weet u al bij welke adviseur? U zoekt een hypotheek met de allerlaagste rente en allerbeste voorwaarden bij u in de regio Lijndonk, Lage Aard, Bolberg, Hooge Aard, Dorst, Driehoek, Tervoort, Raakeind, Rijen, Bavel, Haansberg, Baarschot, Eikberg, Kerkeind, Verhoven, Roosberg, Biestraat, Langereit, Seters, Steenoven, IJpelaar, IJpelaarseind, Nerhoven, Laareind, Klooster en Molenschot?

Bestaande hypotheek oversluiten in Molenschot

Oversluiten kost altijd geld. Er zitten ten alle tijden kosten aan vast. De kosten daarvan is afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij welke bank u zit. In elk geval zitten er natuurlijk altijd de gebruikelijke kosten aan vast.

U wilt uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen?

U wilt natuurlijk ook uw maandelijkse hypotheek kosten verlagen? Onze hypotheekadviseur kan u daar meer over uitleggen bij u in Molenschot

Oversluiten van uw hypotheek heeft zoveel voordelen

Oversluiten geeft meer zekerheid over uw maandelijkse kosten. Onze hypotheek adviseur kan u daar een degelijk advies over geven. Neem contact op met onze adviseurs in Molenschot.

Is oversluiten goedkoper voor u in Molenschot?

Voorkom problemen en laat onze hypotheekadviseur naar uw situatie kijken. Krijg zonder extra kosten een gedegen advies!

Is een idee van:

ing hypotheek oversluiten in Molenschot

Om een hypotheek over te sluiten aan het einde van een rentevaste periode hoeft u niet van woning te veranderen. Doch natuurlijk ook als u een betere rente krijgen kunt bij een andere bank. Of wellicht past een andere hypotheek beter bij uw prive situatie?

Voor degene die willen weten of de hypotheek nog wel bij hun past zijn er speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die u een onafhankelijk beeld geven wat voor u de meest gunstige alternatief is. Maak een afspraak om de keuzes door te nemen.
U maakt wel kosten bij het oversluiten van uw hypotheek. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheeklening gaat veranderen of omdat u zal vertrekken bij uw actuele hypotheekverstrekker. Enkel als u heeft besloten te gaan veranderen naar een de andere hypotheek tijdens een rente herziening kan er geen sprake kunnen zijn van een boeterente.

De Aflossingsvrije hypotheek

Bij het oversluiten van de hypotheeklening moet u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije hypotheek over het algemeen niet ongewijzigd mee kan verhuizen. De meeste geldverstrekkers dienen zich aan de regel te houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening niet hoger mag zijn dan 50 % van de waarde van de woning, ook wanneer u daarvoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Zeer zeker zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat gemakkelijker is. Een betrouwbare hypotheekadviseur kan u daar ruim voldoende info over kunnen geven.

De Spaarhypotheek

Voor een persoon met een spaarhypotheek heeft het doorgaans geen nut om naar een lagere rente over te gaan. Wat er dan gebeurd is dat er daardoor een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening op gaat volgen. Wat wel doorgaans gelijk dient te zijn zijn de bruto kosten. Uw netto kosten zullen bij een lagere rente vaak oplopen door een lagere hypotheekrenteaftrek. Raadpleeg hiervoor uw hypotheek adviseur.

Waar de hypotheekverstrekker natuurlijk ook naar zal kijken is hoe hoog uw hypotheek is en hoe deze in verhouding staat tot de waarde van uw huis. Als er sprake is van onderwaarde, dan is het doorgaans niet te doen om uw hypotheek onder te brengen bij een nieuwe hypotheekverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan bekijken of oversluiten ook mogelijk is.

Uw Hypotheek oversluiten? Een Overzicht van ‎hypothecaire lening Soorten En ‎hypothecaire lening Vormen

Een hypotheek is een lening waarmee u een appartement kunt kopen. Het appartement is onderpand van de lening. Er zijn verschillende soorten hypotheekleningen. Hypotheekrenteaftrek is vanaf 2013 enkel en alleen nog aan te vragen bij een beperkt soorten recht.

Vanaf 2013 alleen aftrek van uw hypotheekrente bij een annuïtaire en lineaire hypotheek. Wilt u gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? De aftrek voor dit soort leningen geldt vanaf 2013 met een looptijd van minimaal annuïtair in maximaal 360 maanden volledig worden afgelost. 2 hypotheekvormen voldoen aan deze eisen:

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarbij voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per termijn, gelijk is, en tevens aan het einde van de looptijd het gehele bedrag is afbetaald. Per maand bestaat uw betaling uit gedeelte rente en aflossing. U gaat door de tijd heen meer aflossen maar minder rente betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus met aftrek van uw hypotheekrente. Het grotere deel van de maandelijkse kosten gaat uit de aflossing bestaan waardoor het nettobedrag gaat stijgen. Bijgevolg is deze aflossing weer niet af te trekken.

Een lineaire hypotheeklening betekent dat u maandelijke een afgesproken bedrag afbetaald en de rente welke u elke maand betaald hierdoor naar beneden gaat. Uw totale maandbedrag daalt daardoor tevens elke maand.

Sinds 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen
Heeft u vanaf 2013 een andere vorm van hypotheek gemaakt dan een annuïtaire of lineaire hypotheek? Dan kunt u daardoor niet in aanmerking komen voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit heeft te maken met het feit dat er niet elke maand en binnen 30 jaar wordt afgelost. Dit zijn de volgende hypotheekvormen waar het om gaat in dit geval :

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen gemaakt voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
De aftrek van uw hypotheekrente is enkel en alleen nog toegestaan indien u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft gemaakt. Dat geldt trouwens uiteraard ook wanneer u gaat verhuizen, en als u uw hypotheek oversluit. Bijgevolg worden deze verschillende hypotheekvormen nog altijd aangeboden door veel geldverstrekkers. Wilt u uw hypotheek verhogen? Als u wilt verhogen moet u wel met de nieuwe hypotheekregels rekening houden.

Hypotheken die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook een maximum van 30 jaar aftrek van hypotheekrente. Is uw hypotheek na 30 jaar niet helemaal afgelost? Dan stijgen uw netto maandlasten. ing hypotheek oversluiten in Molenschot

Op initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur gesticht. Dit wordt de SEH genoemd. De SEH begeleid de consument bij het zoeken van oordeelkundig hypotheekadvies. Enkel adviseurs met bewezen verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om hypotheekadvies te mogen geven.

Deze erkenning geeft de consument de zekerheid dat de hypotheek adviseur oordeelkundig is. Je wordt dan ook niet voor niets door de SEH erkend als hypotheek adviseur. De eisen gaan ver, er moeten een aantal essentiële diploma’s behaalt worden. En ieder jaar dient de adviseur een opleiding te volgen om op de hoogte te blijven.

Bij de erkenning hoort het ondertekenen van de zogeheten beroepscode van de SEH. Dit houdt in dat Erkend Hypotheekadviseurs zich aan de gedragsregels dienen te houden.

De belangrijkste regels van het spel zijn:

Bij een degelijk advies zal u eenvoudig worden geadviseerd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij afsluiten van een hypotheeklening. Verkeerde en oneerlijke info of nog erger, geen volledige info mag absoluut niet gebeuren. De hypotheek adviseur houdt rekening met de belangen van de cliënt.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheek adviseur zich zal houden.
Door het volgen van de cursussen zal de hypotheek adviseur op de hoogte blijven.

Geheimhouding gegevens klanten.

de hypotheek adviseur past zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheek adviseur kan zijn erkenning door de SEH verspelen als deze zich niet houdt aan deze bovenstaande gedragsregels. Om Erkend Adviseur te kunnen worden, moeten hypotheekadviseurs een examen bij de SEH afleggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Alles over belastingen: dan hebben we het over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De verschillende soorten verzekeringen: zowel levensverzekeringen als schadeverzekeringen die te maken hebben met de hypotheek.
toekomstvoorzieningen: bijvoorbeeld bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat gaat over de verschillende soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bent u getrouwd of is er een samenwoningscontract en op wiens naam staat het appartement.

De hypotheek adviseur die dit moeilijke examen gehaald heeft moet ook nog aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheekadviseur gewerkt heeft. Daar bovenop moet de hypotheekadviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als adviseur. Na dit alles ben je eindelijk een erkende hypotheek adviseur en ben je ook nog eens verplicht ieder jaar een cursus te volgen om bij te blijven en je vakkennis ruim voldoende op peil te houden.

ing hypotheek oversluiten in Molenschot

Met kosteloze telefonische support!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van een hypotheek neemt u een nieuwe hypotheeklening waarmee u uw al bestaande hypotheeklening afbetaald. U kunt een goedkope nieuwe hypotheeklening bij dezelfde bank aangaan, en in principe is het vaak voordeliger het bij een andere bank over te sluiten, bijvoorbeeld omdat de voorwaarden daar gunstiger zijn voor uw omstandigheden.

Ondanks dat er meerdere kosten aan het oversluiten van een hypotheeklening zijn, waarom is het dan toch goedkoper?? Dat heeft dus te maken met als de hypotheekrente lager is dan de rente van uw oude hypotheeklening. Het kan u veel geld besparen op maandelijkse basis. Om tenminste zeker te weten dat u er op vooruit gaat is het essentieel om goed en betrouwbaar advies te krijgen.
Gedegen advies kost geld uiteraard. Er gaat veel werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheeklening. Het is daarom vaak een goed idee om een adviseur in te schakelen. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle contacten die vereist zijn om het voordelig voor u te regelen.
ing hypotheek oversluiten in Molenschot
ing hypotheek oversluiten in Molenschot
ing hypotheek oversluiten in Molenschot

Wat onze klanten zeggen over onze speciaal opgeleide hypotheekadviseurs

De hypotheekadviseur die voor ons heeft gekeken om bij ons in Molenschot een hypotheek over te sluiten. We zijn dan ook heel blij dat we dit van tevoren even te horen kregen van de hypotheekadviseur. Nu begrijp ik tevens hoe ik mijn omstandigheden wel kan aanpassen om mijn hypotheek zo goed mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren even met de adviseur in Molenschot eerst alles goed te bestuderen. Je hebt nu een keer echt een vakman hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
ing hypotheek oversluiten in Molenschot
Sara
Blije klant. Woonachtig in de omgeving van Molenschot
5/5
Deze Hypotheekadviseur is meer dan ervaren. Allerbeste advies tot nu toe. Overzichtelijk en eerlijk met de uitleg. Als het kan, en als het niet echt kan is men daar heel eerlijk over. Het hele proces van een nieuwe hypotheek bij het kopen van een nieuw appartement is perfect georganiseerd. Voor degene die in Molenschot woont raad ik deze adviseur van harte aan.
ing hypotheek oversluiten in Molenschot
Isa
Klant. Wij Wonen in omgeving van Molenschot
5/5
Hele goede service, zeer snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor kunnen zorgen dat de hypotheek is over gesloten.
ing hypotheek oversluiten in Molenschot
James
Happy klant. Appartement in de omgeving van Molenschot
5/5
Wij hadden met spoed een hypotheekadviseur nodig voor onze omstandigheden en er is contact opgenomen met hypotheekoversluiten.pro. Deze hebben ons uitstekend geholpen. Ze waren altijd bereikbaar en door de goede raad kon de ‎hypothecaire lening snel worden afgesloten. Ik ben zeer te spreken.
ing hypotheek oversluiten in Molenschot
Tijn
Happy klant. Wij Wonen in omgeving van Molenschot
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Molenschot