Hypotheek oversluiten Overa

Bij wie vind u de allerbeste rente en allerbeste term voor uw hypotheeklening? U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? U wilt een betere hypotheek met betere voorwaarden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Overa?

U gaat de hypotheek oversluiten? Weet u al bij welke adviseur? Bij wie vind u de allerbeste rente en allerbeste term voor uw hypotheeklening bij u in de regio Effen, Hout, Achterste Rith, Rith, Kaarschot, Notsel, Vuchtschoot, Bieberg, Galder, Ulvenhout, Diunt, Pennendijk, Balleman, Hellegat, Lies, Heerstaaien, Gouwelaar, Rijsbergen, Breedschot, Hazeldonk, Bagven, Breda, Geersbroek, Klein-Oekel, Anneville en Overa?

oversluiten hypotheek in Overa

Oversluiten kost ten alle tijden geld. Er zitten ten alle tijden kosten aan vast. Die kosten zijn afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij welke hypotheekverstrekker u zit. In elk geval zitten er natuurlijk altijd standaard kosten aan vast.

Houdt extra geld over.

U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? Onze hypotheekadviseur kan u daar meer over uitleggen bij u in Overa

Oversluiten van uw hypotheek heeft vele voordelen

Oversluiten geeft extra garantie over uw maandelijkse kosten. Onze hypotheek adviseur kan u daar een goed advies over verstrekken. Neem contact op met onze hypotheek adviseur in Overa.

Is oversluiten een voordeel voor U in Overa?

Voorkom problemen en laat onze hypotheekadviseur naar uw situatie kijken. Krijg gratis advies!

het is een bijdrage van:

argenta hypotheek oversluiten in Overa

Uw hypotheek oversluiten kan ook zonder perse te moeten verhuizen, bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode. Doch ook als u een betere rente kunt krijgen bij een andere hypotheekverstrekker. Of misschien past een andere hypotheek beter bij uw persoonlijke situatie?

Autonome hypotheekadviseurs kijken graag met u mee of uw hypotheek nog passend is voor u of dat u voordeliger uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Een afspraak is gemakkelijk te maken om al deze verschillende mogelijkheden te bestuderen.
Waar u wel rekening mee dient te houden is dat bij het oversluiten van een hypotheek ten alle tijden kosten zitten. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld een boeterente bij een al lopende hypotheek. Enkel als u heeft besloten over te stappen naar een nieuwe hypotheek tijdens een rente herziening is er geen sprake van een eventuele boeterente.

Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheeklening kunt u niet zomaar ongewijzigd meenemen als u de hypotheeklening oversluit. Dit komt doordat de meeste hypotheekverstrekkers vanaf augustus 2011 de regel hanteren dat bij een aflossingsvrije hypotheeklening de waarde van uw huis niet boven de 50% mag zijn, ook al had u daarvoor een hoger aflossingsvrij deel. Uiteraard zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat gemakkelijker is. Een degelijke hypotheek adviseur mag u daar voldoende informatie over geven.

De Spaarhypotheek

Voor iemand die een spaarhypotheek heeft, heeft het in de regel geen zin om naar een lagere rente over te sluiten. Wat er dan gebeurd is dat er eventueel een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening op volgt. Wat wel in de regel gelijk dient te zijn zijn de bruto lasten. Uw netto lasten zullen bij een lagere rente vaak oplopen door een lagere hypotheekrenteaftrek. Vraag dan ook ten alle tijden om raad bij een degelijke hypotheekadviseur.

De andere hypotheekverstrekker kijkt natuurlijk ook naar de hoogte van uw hypotheek, in relatie tot de waarde van uw huis. Is er sprake van onderwaarde, dan is het in de regel niet mogelijk om uw hypotheek onder te brengen bij een andere hypotheekverstrekker. Een top hypotheek adviseur kan u beslist daar in begeleiden om te bekijken of u uw hypotheeklening kunt oversluiten.

Uw Hypotheek oversluiten? Hier krijgt u een goed samenvatting van alle hypotheek type en hypotheek vormen

Wanneer u een appartement wilt gaan kopen en geld wil lenen dan heet dat een hypotheek. Het appartement is de garantie van de lening. Er zijn meerdere type hypotheken. Sinds 2013 heeft u bij een beperkt aantal type recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Alleen bij annuïtaire en lineaire hypotheek geldt vanaf 2013 nog hypotheekaftrek. Hypotheekrenteaftrek wil iedereen wel gebruik van maken? De aftrek voor dit soort leningen geldt vanaf 2013 met een looptijd van minimaal annuïtair in maximaal 360 maanden helemaal worden afgelost. Twee hypotheekvormen voldoen aan deze vereisten:

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarin voor iedere tijdsduur het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat het volledige bedrag, de som van rente en aflossing per tijdsduur, gelijk is, en tevens aan het einde van de geldigheidsduur de gehele lening is terugbetaald. U betaalt een vast bedrag per maand dat voor een deel uit rente en een deel uit aflossing bestaat. Doordat u aflost, gaat u wel minder rente en steeds meer aflossing betalen. Dit vaste bedrag is bruto, dus met aftrek van uw hypotheekrente. Het grootste deel van de maandelijkse lasten gaat uit de terugbetaling bestaan zodat het nettobedrag zal gaan stijgen. Daarom is deze aflossing weer niet af te trekken.

Een lineaire hypotheeklening houdt in dat u elke maand een vast bedrag afbetaald en de rente welke u iedere maand aflost hierdoor naar beneden gaat. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor ook iedere maand.

Vanaf 2013 is er geen aftrek van uw hypotheekrente bij andere hypotheekvormen
Heeft u vanaf 2013 een andere hypotheekvorm afgesloten dan een annuïtaire of lineaire hypotheek? Dan kunt u niet in aanmerking komen voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt doordat er niet maandelijks en binnen 30 jaar wordt afgelost. Het gaat onder andere om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen die zijn afgesloten voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
De aftrek van hypotheekrente is enkel en alleen nog geldig als u een van de hierboven genoemde hypotheken voor 2013 heeft afgesloten. Dat geldt overigens tevens ook wanneer u gaat verhuizen, en als u uw hypotheek oversluit. Daarom worden deze verschillende hypotheekvormen nog altijd aangeboden door veel geldverstrekkers. Wilt u uw hypotheeklening verhogen? Indien u wilt verhogen moet u wel met de nieuwe hypotheekregels rekening houden.

Hypotheken die voor 2013 zijn afgesloten geldt ook maximaal 30 jaar aftrek van uw hypotheekrente. Is uw hypotheek na 30 jaar niet compleet afgelost? Dan gaan uw netto maandelijkse lasten weer omhoog. argenta hypotheek oversluiten in Overa

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders. Oordeelkundig advies over hypotheken is essentieel voor consumenten en de SEH helpt daarbij. Enkel de adviseur met bewezen kennis van zaken over alle verschillende hypotheekvormen mogen in aanmerking komen bij de SEH om advies over hypotheken te mogen geven.

Deze erkenning geeft de consument de garantie dat de hypotheekadviseur in kwestie deskundig is. De erkenning gaat epr persoon. Wie erkend hypotheek adviseur wil worden dient de benodigde diploma’s te behalen en te voldoen aan bepaalde ervaringseisen. Om de erkenning te kunnen houden moet de adviseur elk jaar een opleiding volgen om zijn kennis te actualiseren.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan ook een belangrijk punt. U bent daarom gewaarborgd dat de regels van het spel worden nageleefd door de hypotheekadviseur.

De regels van het spel op een rij:

Bij een betrouwbaar advies zal u eenvoudig worden uitgelegd wat de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheeklening. Incorrecte en misleidende informatie of nog erger, geen volledige informatie is uit den boze. Altijd houdt de hypotheekadviseur rekening met het belang van zijn klant.

de hypotheekadviseur is gebonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

de hypotheekadviseur houdt gegevens van clienten geheim.

de hypotheekadviseur onderwerpt zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Als een adviseur zich niet aan bovenstaande regels van het spel zou houden, loopt hij kans zijn erkenning kwijt te raken. Wie goedgekeurd wil worden door de SEH zal een examen bij deze stichting moeten afleggen.

In dit examen komen de volgende vakgebieden aan de orde:

belastingen: de onderwerpen gaan over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse type verzekeringen: zowel levensverzekeringen als schadeverzekeringen die te maken hebben met de hypotheek.
toekomstvoorzieningen: denk dan aan pensioen en de diverse type spaarregelingen
financiering: verschillende leenvormen en begrotingen.
recht: bijvoorbeeld het verschil tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het appartement.

De hypotheekadviseur die dit uitgebreide examen heeft gehaald moet bovendien nog kunnen aantonen dat deze tenminste 1 jaar als hypotheekadviseur gewerkt heeft. Hierbij moet de hypotheek adviseur tenminste 50 procent van de werktijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit alles ben je eindelijk een erkende hypotheekadviseur maar ben je ook nog eens verplicht ieder jaar een opleiding te volgen om bij te blijven en je expertise voldoende op peil te houden.

argenta hypotheek oversluiten in Overa

Met kosteloze telefonische uitleg!

Meest gestelde vragen

Indien u uw hypotheek gaat oversluiten, neemt u een andere hypotheeklening waarmee u uw nog bestaande hypotheeklening aflost. Deze nieuwe hypotheeklening kan bij dezelfde hypotheekverstrekker, en in principe is het soms een stuk voordeliger het bij een andere hypotheekverstrekker over te sluiten, bijvoorbeeld omdat de condities daar beter zijn voor uw situatie.

Er zitten meerdere kosten aan het oversluiten van uw hypotheeklening. Waarom dan wel kiezen voor het oversluiten van uw hypotheeklening? Dat heeft te maken met als de hypotheekrente lager is dan de rente van uw oude hypotheeklening. Het kan u best veel geld besparen op maandelijkse basis. Om zeker te weten dat u er op vooruit gaat is het van belang om goed en betrouwbaar advies te kunnen krijgen.
Gedegen advies kost geld natuurlijk. Er gaat best veel werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheeklening. Het is dan ook vaak verantwoord om een adviseur te raadplegen. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle relaties die vereist zijn om het zo goed als mogelijk voor u te regelen.
argenta hypotheek oversluiten in Overa
argenta hypotheek oversluiten in Overa
argenta hypotheek oversluiten in Overa

Wat klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De adviseur die wij hebben geraadpleegd heeft dan ook ons hele betrouwbare informatie gegeven. Op dat moment was het niet echt mogelijk om deze hypotheek over te sluiten en als we dat hadden gedaan hadden we een heel groot financieel probleem gekregen. We zijn heel tevreden dat we dit van tevoren te horen kregen van de hypotheekadviseur. Nu begrijp ik ook hoe ik mijn situatie wel kan aanpassen om mijn hypotheek zo goed als mogelijk over te sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren met de adviseur in Overa eerst even alles goed te bestuderen. Je hebt nu een keer echt een vakman daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
argenta hypotheek oversluiten in Overa
Nina
Happy klant. Huis bij Overa
5/5
Deze Adviseur is meer dan goed. Allerbeste raad tot nu toe. Bij vragen over bepaalde zaken die nog onduidelijkheid scheppen zijn ze ten alle tijden te bereiken. Ze denken met je mee van begin tot eind wordt alles perfect voor je geregeld. Ik kan alleen maar zeggen dat dit absoluut aan te raden is.
argenta hypotheek oversluiten in Overa
Lieke
klant. Ik Woon in de regio van Overa
5/5
Hele goede service, zeer snelle analyse. Ondanks het feit dat er een aantal lastige problemen die we tegenkwamen heeft de adviseur ervoor kunnen zorgen dat onze hypotheeklening goed voor ons is over gesloten.
argenta hypotheek oversluiten in Overa
Jack
Klant. Woonachtig in Overa
5/5
We moesten met spoed handelen door de situatie en onze hypotheek adviseur heeft ons daar zeer goed in geholpen. Ze waren ten alle tijden bereikbaar en door de goede raad kon de hypotheek snel worden afgesloten. Ik ben nog steeds wel onder de indruk van de ervaring en klantvriendelijkheid.
argenta hypotheek oversluiten in Overa
Cas
Klant. Ik ben woonachtig
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Overa