Hypotheek oversluiten Rakens

U zoekt een hypotheek met de laagste rente en beste condities? U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? U wilt betere voorwaarden? Neem contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Rakens?

U wilt heel graag uw hypotheek oversluiten? U bent op zoek naar een zeer ervaren hypotheekadviseur? U zoekt een hypotheek met de laagste rente en beste condities bij u in de regio Geersbroek, Gouwelaar, Anneville, Valkenburg, Notsel, Pennendijk, Ulvenhout, Heerstaaien, Snijders-Chaam, Dassemus, Klooster, Ginderdoor, Strijbeek, Bieberg, Galder, Eikberg, Roosberg, Kalishoek, Chaamdijk, Breda, Bavel, Hooge Aard, Chaam, Kersel, Bolberg en Rakens?

oversluiten hypotheek in Rakens

Oversluiten kost ten alle tijden geld. Er komen altijd kosten bij kijken. Die kosten zijn afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij welke bank u zit. In elk geval zitten er altijd standaard kosten aan vast.

Houdt extra geld over.

U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? Bij onze hypotheekadviseur kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Rakens

Pluspunten van het oversluiten van uw ‎hypothecaire lening

Afhankelijk van uw hypotheeklening kan oversluiten veel extra voordelen voor u geven. Onze hypotheek adviseur kan u daar een betrouwbaar advies over geven. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Rakens.

Is oversluiten lonend voor U in Rakens?

Voorkom problemen en laat onze adviseur naar uw situatie kijken. Vraag om een gratis advies!

Is een initiatief van:

ing hypotheek oversluiten Rakens

Om een ‎hypothecaire lening over te sluiten aan het einde van een rentevaste termijn hoeft u niet te verhuizen. Of omdat u onderhand bij uw huidige hypotheekverstrekker of bij een andere geldverstrekker een betere rente ontvangt. Of misschien past een andere ‎hypothecaire lening beter bij de omstandigheden op dit moment.

Independent adviseurs gespecialiseerd in hypotheken adviseren u graag of uw ‎hypothecaire lening nog bij u past of dat u goedkoper uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Een afspraak is zo gemaakt om al de meerdere opties te bestuderen.
Er zitten wel kosten aan vast bij het oversluiten van uw hypotheek. Dan dient u te denken aan bijv. een boeterente bij de al lopende ‎hypothecaire lening. Indien u de overstap maakt op het moment van renteherziening, dan hoeft u de boeterente niet te betalen.

Aflossingsvrije ‎hypothecaire lening

Wanneer u uw hypotheeklening gaat oversluiten dient u rekening te houden dat een aflossingsvrije ‎hypothecaire lening over het algemeen niet ongewijzigd mee kan worden verhuist. Dit is doordat de meeste banken sinds augustus 2011 de regel hanteren dat bij een aflossingsvrije hypotheeklening de marktwaarde van uw huis niet boven de 50% mag zijn, ook al had u voorheen een hoger aflossingsvrij deel. Er zijn ook geldverstrekkers die extra ruimte kunnen bieden. Een betrouwbare hypotheekadviseur kan u daar genoeg informatie over kunnen geven.

De Spaarhypotheek

Voor een persoon die een spaarhypotheek heeft, heeft het meestal geen nut om over te sluiten naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan meestal een hogere verzekeringspremie op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit wordt ook wel rentedempende werking genoemd. Uw bruto kosten zullen over het algemeen gelijk blijven. Uw netto kosten zullen bij een lagere rente veelal oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Raadpleeg hiervoor uw hypotheek adviseur.

Waar de bank natuurlijk ook naar zal kijken is hoe hoog uw hypotheek is en hoe deze in relatie staat tot de waarde van de woning. Is er sprake van onderwaarde, dan is het meestal niet mogelijk om uw ‎hypothecaire lening onder te brengen bij een nieuwe bank. Een betrouwbare adviseur kan u zeker daar in assisteren om te kijken of u uw hypotheeklening kunt oversluiten.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Bij ons krijgt u een prima samenvatting van alle ‎hypothecaire lening type en ‎hypothecaire lening vormen

Als u een appartement wilt gaan kopen en geld wil lenen dan heet dat een ‎hypothecaire lening. Voor de lening is een waarborg benodigd in de vorm van een uw woning. Wat voor soorten hypotheekleningen kan ik aangaan? Hypotheekrenteaftrek is sinds 2013 enkel en alleen nog mogelijk bij een beperkt type recht.

Enkel en alleen bij een annuïtaire en lineaire ‎hypothecaire lening geldt sinds 2013 nog aftrek van uw hypotheekrente. Wilt u gebruik maken van de aftrek van uw hypotheekrente? Sinds 2013 geldt de aftrek enkel en alleen voor leningen die bij de looptijd ten minste annuïtair in maximaal 360 maanden compleet worden afbetaald. Twee hypotheekvormen voldoen aan deze eisen:

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheeklening waarin voor elke tijdsduur het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per tijdsduur, gelijk is, en tevens aan het einde van de looptijd de gehele lening is terugbetaald. U betaalt een vast bedrag per maand dat uit rente en aflossing bestaat. Doordat u aflost, betaalt u steeds minder rente en steeds meer aflossing. Dit vaste bedrag is bruto, dus voor aftrek van uw hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt geleidelijk, vanwege dat een steeds groter deel van de maandlasten uit terugbetaling bestaat. Deze terugbetaling is niet aftrekbaar.

Een lineaire hypotheeklening houdt in dat u maandelijke een vast bedrag betaald en de maandelijkse rente hierdoor naar beneden gaat. Uw totale maandbedrag daalt daardoor tevens elke maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen sinds 2013
Heeft u sinds 2013 een andere hypotheekvorm afgesloten dan een annuïtaire of lineaire ‎hypothecaire lening? Dan kunt u daardoor niet in aanmerking komen voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt doordat deze type leningen niet maandelijks en binnen 30 jaar worden afbetaald. Deze hypotheekvormen zijn:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Hypotheekrenteaftrek voor leningen die zijn afgesloten vóór 2013
Als u één van de hierboven genoemde hypotheekleningen heeft afgesloten voor 2013, dan zal de aftrek van uw hypotheekrente voor u gelden. Ook als u gaat verhuizen of uw ‎hypothecaire lening oversluit. Dit is de reden dat de meeste geldverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Wilt u uw hypotheek verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe regels wel.

Hypotheken die voor 2013 zijn afgesloten geldt ook een maximum van 30 jaar aftrek van uw hypotheekrente. U moet er daarom wel rekening mee houden dat als u na 30 jaar niet alles compleet heeft afbetaald uw netto maandlasten weer gaan stijgen. ing hypotheek oversluiten Rakens

Op initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur gesticht. Dit wordt de SEH genoemd. Deskundig advies over hypotheekleningen is van belang voor consumenten en de SEH begeleid daarbij. Zij doet dit door speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die aantoonbaar ruim voldoende kennis en ervaring hebben op het gebied van advies over hypotheken een goedkeuring te geven.

Deze goedkeuring geeft consumenten de zekerheid dat de hypotheek adviseur deskundig is. Je wordt dan natuurlijk ook niet zomaar door de SEH goedgekeurd als hypotheek adviseur. De eisen gaan ver, er moeten een paar belangrijke diploma’s behaalt worden. Om de goedkeuring te kunnen houden dient de adviseur elk jaar een cursus te volgen om zijn kennis van zaken bij te houden.

Het accepteren van de beroepscode van de SEH is dan ook een essentieel punt. Dit betekent dat SEH zich aan de regels houden.

De voornaamste regels van het spel zijn:

De hypotheek adviseur geeft een verantwoord advies en zal u duidelijk maken welke financiele, juridische en fiscale gevolgen belangrijk zijn. De hypotheek adviseur verstrekt geen geen volledige, oneerlijke of onjuiste informatie. Ten alle tijden houdt de hypotheek adviseur rekening met het belang van zijn client.

de hypotheek adviseur heeft zich verbonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
Door het volgen van de telkens terugkerende cursussen zal de hypotheek adviseur ten alle tijden van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.

Geheimhouding gegevens clienten.

bij een dispuut zal de hypotheek adviseur zich onderwerpen aan Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheek adviseur kan zijn goedkeuring door de SEH verspelen als die zich niet houdt aan bovenstaande regels. Om Erkend Hypotheekadviseur te kunnen worden, moeten hypotheekadviseurs een examen bij de SEH afleggen.

In dit examen komen de volgende vakgebieden aan de orde:

belastingen: dan hebben we het over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse type verzekeringen: dat zijn eigenlijk de verzekeringen zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomst perspectief: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financiering: dat gaat over de diverse soorten begrotingen en leenvormen.
recht: bijv. het onderscheid tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het appartement.

Als de hypotheekadviseur dit examen heeft gehaald, moet hij of zij aantonen tenminste 1 jaar als hypotheek adviseur werkzaam te zijn. Daarbij moet de adviseur tenminste 50 procent van zijn werktijd actief zijn als hypotheek adviseur. Na dit allemaal ben je een erkende hypotheek adviseur en ben je verplicht ieder jaar een cursus te volgen om bij te blijven en je vakbekwaamheid ruim voldoende op peil te houden.

ing hypotheek oversluiten Rakens

Met gratis telefonische coaching!

Meest gestelde vragen

Bij het oversluiten van uw ‎hypothecaire lening neemt u een nieuwe hypotheeklening waarmee u uw nog bestaande hypotheeklening aflost. U kunt een goedkope nieuwe hypotheeklening bij dezelfde bank aangaan, maar u kunt ook kiezen voor een nieuwe hypotheekverstrekker, bijv. doordat de condities daar gunstiger zijn voor uw omstandigheden.

Ondanks dat er verschillende kosten aan het oversluiten van een hypotheeklening zitten, waarom zou je dat dan gaan doen?? Wanneer de huidige hypotheekrente lager is dan de rente van uw oude hypotheeklening, kunt u maandelijks veel kosten besparen. Het is dan ook belangrijk om de lasten en de voordelen tegen elkaar af te wegen, voordat u een beslissing kan maken.
Wie goed advies van een hypotheekadviseur wilt krijgen zal daar voor moeten betalen. Het is daarbij ook veel werk en u wilt zeker weten dat alles klopt. Dat het geld kost is duidelijk maar ga niet besparen op een goede hypotheekadviseur. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle relaties die benodigd zijn om het voordelig voor u te organiseren.
ing hypotheek oversluiten Rakens
ing hypotheek oversluiten Rakens
ing hypotheek oversluiten Rakens

Wat onze klanten zeggen over onze adviseurs gespecialiseerd in hypotheken

De hypotheekadviseur die we raadpleegden heeft dan ook ons hele betrouwbare informatie gegeven. Het was op dat moment niet echt aan te vragen om onze ‎hypothecaire lening over te sluiten en als we dat wel hadden uitgevoerd was er bij ons een groot financieel probleem ontstaan met meerdere aanvullende lasten. De adviezen van de adviseur heeft ons geholpen om tenslotte toch onze ‎hypothecaire lening over te kunnen sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren even met de hypotheekadviseur in Rakens eerst alles goed te bekijken. Je hebt nu een keer echt een vakman hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
ing hypotheek oversluiten Rakens
Liz
Happy klant. Ik ben woonachtig in Rakens
5/5
Een hele ervaren adviseur. Advies over hypotheken is klantvriendelijk en secuur. Duidelijk en recht door zee met de uitleg. Als het kan, en als het niet echt kan is men daar heel open over. Ze denken met je mee van begin tot eind wordt alles perfect voor je georganiseerd. Ik kan enkel maar zeggen dat dit absoluut aan te raden is.
ing hypotheek oversluiten Rakens
Zoë
Klant. Appartement vlakbij omgeving bij Rakens
5/5
Top service, en supersnelle afhandeling. Ondanks een paar vervelende problemen die we tegenkwamen heeft de hypotheekadviseur ervoor gezorgd dat onze hypotheeklening gunstig is afgesloten bij een andere bank.
ing hypotheek oversluiten Rakens
Boaz
Blije klant. Ik ben woonachtig in Rakens
5/5
We hadden geen keus en moesten met spoed handelen vanwege de omstandigheden en onze hypotheekadviseur heeft ons daar heel snel in geholpen. Ik kon hem iedere keer bellen en de papieren werden direct goed uitgevoerd zodat de hypotheek gemakkelijk en precies werd geregeld. Ik ben nog wel onder de indruk van de klantvriendelijkheid.
ing hypotheek oversluiten Rakens
Tygo
Blije familie. Appartement vlakbij omgeving bij Rakens
5/5

Gunstige Hypotheek oversluiten Rakens