Hypotheek oversluiten Terheijden

U bent op zoek naar een hypotheeklening met de laagste rente en beste condities? Houdt extra geld over. U wilt een betere hypotheek met betere voorwaarden? Neem dan contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Terheijden?

Hypotheek oversluiten? U bent op zoek naar een zeer ervaren hypotheekadviseur? U bent op zoek naar een hypotheeklening met de laagste rente en beste condities bij u in de regio Het Zand, Wagenberg, Strikberg, Eind van Den Hout, Helkant, Ter Aalst, Stuivezand, De Briel, ’s-Gravenmoer, Den Hout, Made, Hooge Zwaluwe, Hespelaar, Gageldonk, Beek, Drie Hoefijzers, Hoeveneind, Vrachelen, Prinsenbeek, Teteringen, Strooiendorp, Westrik, Moleneind, Oud-Drimmelen, Krauwelgors en Terheijden?

oversluiten hypotheek in Terheijden

Oversluiten kost ten alle tijden geld. Er zitten natuurlijk altijd kosten aan vast. De kosten daarvan is afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij wat voor bank u zit. Bovendien zijn er standaard andere kosten.

U wilt uw maandelijkse hypotheek lasten verlagen?

Houdt extra geld over. Bij onze hypotheekadviseur kunt u terecht voor al uw vragen bij u in Terheijden

Oversluiten van uw hypotheeklening heeft vele pluspunten

Afhankelijk van uw hypotheek heeft oversluiten vele voordelen. Onze adviseur kan u daar een betrouwbaar advies over geven. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Terheijden.

Is oversluiten de moeite waard voor U in Terheijden?

Voorkom de valkuilen en laat onze adviseur naar uw situatie kijken. Krijg zonder extra kosten advies!

bedraagt een initiatief van:

abn amro oversluiten hypotheek Terheijden

Om een hypotheeklening over te sluiten aan het eind van een rentevaste periode hoeft u niet te verhuizen. Of aangezien u intussen bij uw actuele hypotheekverstrekker of bij een andere bank een gunstiger rente krijgt. Of misschien past een andere hypotheeklening een stuk beter bij de omstandigheden van nu.

Om een overzichtelijk beeld te krijgen of uw hypotheeklening zeker nog bij u past zijn er hypotheekadviseurs die u een ongebonden beeld presenteren welke de voordeligste keuze voor u is. Bel ons voor een afspraak om de mogelijkheden door te nemen.
Waar u wel rekening mee dient te houden is dat aan het oversluiten van de hypotheek ten alle tijden kosten zitten. Dan dient u te denken aan bijvoorbeeld een boeterente bij de al lopende hypotheeklening. Maakt u de overstap op het tijdstip van renteherziening, dan zal u de boeterente niet hoeven te betalen.

Aflossingsvrije hypotheeklening

Wanneer u uw hypotheek gaat oversluiten moet u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening over het algemeen niet ongewijzigd meegenomen kan worden. Dit is omdat de meeste hypotheekverstrekkers vanaf augustus 2011 de regel gebruiken dat bij een aflossingsvrije hypotheek de marktwaarde van uw woning niet boven de 50% mag zijn, ook al had u daarvoor een hoger aflossingsvrij deel. Uiteraard zijn er ook hypotheekverstrekkers waar dat wat gemakkelijker is. Informeer eens bij uw hypotheekverstrekker of hypotheek adviseur wat voor methodes er voor u zijn.

Spaarhypotheek

Voor een persoon met een spaarhypotheek heeft het over het algemeen geen nut om naar een lagere rente over te gaan. Een lagere rente heeft dan ook over het algemeen een hogere verzekeringspremie op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit wordt ook wel rentedempende werking genoemd. Wat wel over het algemeen hetzelfde dient te zijn zijn de bruto lasten. Uw netto lasten zullen bij een lagere rente meestal oplopen door een lagere hypotheekrenteaftrek. Raadpleeg hiervoor uw hypotheek adviseur.

Waar de hypotheekverstrekker natuurlijk naar zal kijken is de hoogte van de hypotheeklening die in relatie staat tot de marktwaarde van de woning. Als uw huis minder waard is dan het hypotheekbedrag, dan is het over het algemeen niet mogelijk om uw hypotheeklening onder te brengen bij een andere hypotheekverstrekker. Een degelijke hypotheek adviseur zal u zeker daar in begeleiden om te bekijken of u uw hypotheek kunt oversluiten.

Uw Hypotheek oversluiten? Een Beeld van Hypotheeklening Soorten En Hypotheeklening Vormen

Een hypotheek is een lening waardoor u een huis kunt kopen. Voor de lening is een waarborg nodig in de vorm van een uw huis. Welke Soorten Hypotheken Bestaan Er? Aftrek van uw hypotheekrente is vanaf 2013 nog maar mogelijk bij een beperkt soorten recht.

Vanaf 2013 enkel en alleen hypotheekrenteaftrek bij een annuïtaire en lineaire hypotheeklening. Wilt u gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek? Vanaf 2013 geldt de aftrek alleen voor leningen die bij de looptijd in ieder geval annuïtair in maximaal 360 maanden volledig worden afgelost. De 2 hypotheekvormen die aan deze eisen voldoen zijn:

Als er voor iedere termijn het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per termijn, hetzelfde is, en tevens aan het eind van de geldigheidsduur de gehele lening is terugbetaald, dan spreekt men van een annuïteitenhypotheek. U betaalt een vast bedrag elke maand dat uit rente en aflossing bestaat. Doordat u afbetaald, gaat u wel veel minder rente en steeds meer aflossing betalen. Aangezien het bedrag bruto is zal u in aanmerking komen voor aftrek van de hypotheekrente. Het grootste gedeelte van de maandelijkse lasten gaat uit de terugbetaling bestaan waarna het nettobedrag omhoog gaat. Daarom is deze aflossing weer niet af te trekken.

Een lineaire hypotheek houdt in dat u elke maand een vast bedrag betaald en de rente die u iedere maand aflost daardoor daalt. Uw totale maandbedrag daalt daardoor ook iedere maand.

Sinds 2013 is er geen hypotheekrenteaftrek bij de andere hypotheekvormen
Heeft u vanaf 2013 een andere vorm van hypotheeklening gemaakt dan een annuïtaire of lineaire hypotheeklening? Dan kunt u daardoor niet in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek. Dit komt omdat er niet maandelijks en binnen 30 jaar wordt afgelost. Het gaat onder andere om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Hypotheekrenteaftrek voor leningen die zijn afgesloten vóór 2013
De hypotheekrenteaftrek is enkel en alleen nog toegestaan wanneer u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft gemaakt. Natuurlijk ook als u besluit te gaan verhuizen of uw hypotheeklening oversluit. Daarom worden deze hypotheekvormen nog altijd aangeboden door de meeste geldverstrekkers. Bent u van plan om uw hypotheeklening te verhogen? Indien u wilt verhogen moet u wel met de nieuwe hypotheekregels rekening houden.

Hypotheken die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook een maximum van 30 jaar aftrek van hypotheekrente. U moet er daarom wel rekening mee houden dat wanneer u na 30 jaar niet alles volledig heeft afgelost uw netto maandlasten weer kunnen stijgen. abn amro oversluiten hypotheek Terheijden

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. De SEH helpt consumenten bij het zoeken van deskundig hypotheekadvies. Enkel en alleen adviseurs met aantoonbaar verstand van zaken over alle hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om hypotheekadvies te mogen geven.

Een hypotheek adviseur die via de SEH wordt aangeraden geeft vertrouwen aan de consument. Je wordt dan natuurlijk niet zomaar door de SEH goedgekeurd als hypotheek adviseur. De eisen zijn streng, er moeten een paar essentiële diploma’s behaalt worden. Om de erkenning te behouden dient de adviseur ieder jaar een opleiding te volgen om zijn kennis van zaken bij te houden.

Het accepteren van de beroepscode van de SEH is dan ook een essentieel punt. Dit houdt in dat Erkend Hypotheekadviseurs zich aan bepaalde regels dienen te houden.

De regels op een rijtje:

De hypotheek adviseur geeft een weloverwogen advies en maakt hierin duidelijk wat voor financiele, juridische en fiscale gevolgen van belang zijn. De hypotheek adviseur zal geen onvolledige of onjuiste informatie geven. Ten alle tijden houdt de hypotheek adviseur rekening met de belangen van zijn klant.

de hypotheek adviseur heeft zich verbonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers.
de hypotheek adviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.

de hypotheek adviseur houdt informatie van clienten ten alle tijden geheim.

bij een dispuut zal de hypotheek adviseur zich onderwerpen aan Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheek adviseur kan zijn erkenning door de SEH kwijtraken als die zich niet houdt aan bovenstaande regels. Om Erkend Adviseur te kunnen worden, moeten hypotheekadviseurs een examen bij de SEH afleggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bijna alles over belastingen: de onderwerpen gaan over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn in principe de verzekeringen zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: bijvoorbeeld bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financiering: de verschillende leenvormen en begrotingen.
rechtsvormen: bent u getrouwd of heeft u een samenwoningscontract en op wiens naam staat het huis.

Als de hypotheekadviseur dit examen gehaald heeft, moet hij of zij aantonen minimaal 1 jaar als adviseur werkzaam te zijn. Daar bovenop moet de hypotheek adviseur ook nog eens minimaal 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheekadviseur. Verder dienen Erkend Speciaal opgeleide hypotheekadviseurs elk jaar een cursus te volgen om hun expertise op peil te houden.

abn amro oversluiten hypotheek Terheijden

Met vrij telefonische support!

Meest gestelde vragen

Indien u uw hypotheeklening oversluit, neemt u een andere hypotheek waar u uw oude hypotheek mee betaald. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde hypotheekverstrekker, en ook is het vaak een stuk voordeliger het bij de andere bank over te sluiten, bijvoorbeeld omdat de condities er gunstiger zijn voor uw omstandigheden.

Ondanks dat er diverse extra kosten aan het oversluiten van een hypotheek zitten, waarom zou je dat dan gaan doen?? Dat heeft dus te maken met als de rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw oude hypotheek. Het kan u veel geld besparen op maandelijkse basis. Om tenminste zeker te weten dat u er op vooruit gaat is het belangrijk om goed en betrouwbaar advies te kunnen krijgen.
Iemand die goed advies van een hypotheekadviseur wilt krijgen zal er voor dienen te betalen. Het is dan ook veel werk en u wilt zeker weten dat het allemaal klopt. Dat het geld kost is helder maar ga niet uitsparen op een gekwalificeerde hypotheekadviseur. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle contacten die nodig zijn om het zo goed als mogelijk voor u te verzorgen.
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden

Wat onze klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De adviseur die onze omstandigheden heeft geanalyseerd om bij ons in Terheijden een hypotheeklening over te sluiten. De adviezen van de adviseur heeft ons enorm geholpen om uiteindelijk toch onze hypotheeklening over te kunnen sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren even met de hypotheekadviseur in Terheijden eerst alles goed te bekijken. Je hebt nu een keer echt een specialist hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden
Noa
Blije klant. Appartement in Terheijden
5/5
Een hele goede adviseur. Advies over hypotheken is leerzaam. Helder en betrouwbaar met de antwoorden. Als iets kan, en als het niet kan is men daar heel eerlijk over. Vanaf het begin tot het eind wordt alles perfect voor je georganiseerd. Ik kan alleen maar zeggen dat dit een echte aanrader is.
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden
Nova
klant. Appartement vlakbij buurt bij Terheijden
5/5
Goede service, en supersnelle behandeling. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder hypotheek oversluiten boete ervoor kunnen zorgen dat de hypotheeklening is over gesloten.
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden
Luuk
Tevreden klant. Woonachtig in de buurt van Terheijden
5/5
We hadden geen keus en moesten dringend handelen door de omstandigheden en onze adviseur heeft ons daar heel snel in geholpen. Ik kon hem ten alle tijden bellen en de papieren werden gelijk goed uitgevoerd zodat de hypotheek meteen en precies werd afgehandeld. Ik ben heel erg te spreken.
abn amro oversluiten hypotheek Terheijden
Tijn
Tevreden klant. Appartement vlakbij buurt bij Terheijden
5/5

Goedkope Hypotheek oversluiten Terheijden