Hypotheek oversluiten Teteringen

U zoekt een hypotheeklening met de laagste rente en beste voorwaarden? U wilt net zoals vele anderen uw maandelijkse hypotheeklening verlagen? U wilt betere voorwaarden? Neem vrijblijvend contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Teteringen?

U gaat de hypotheek oversluiten? Weet u al bij welke hypotheek adviseur? U zoekt een hypotheeklening met de laagste rente en beste voorwaarden bij u in de regio Hoeveneind, Baarschot, Dorst, Seters, Strikberg, IJpelaarseind, IJpelaar, Ter Aalst, Tervoort, Kerkeind, Bavel, Gageldonk, Beek, Vrachelen, Breda, Roosberg, Het Zand, Bolberg, Eikberg, Den Hout, Heikant, Lijndonk, Steenoven, Terheijden, Bieberg en Teteringen?

oversluiten hypotheek in Teteringen

Oversluiten kost natuurlijk altijd geld. Er komen altijd kosten bij kijken. Hoe hoog de kosten zijn is afhankelijk op het moment wanneer u gaat oversluiten en bij welke geldverstrekker u zit. Bovendien zijn er de gebruikelijke andere kosten.

U wilt uw maandelijkse hypotheeklening verlagen?

U wilt net zoals vele anderen uw maandelijkse hypotheeklening verlagen? Onze hypotheek adviseur kan u daar meer over uitleggen bij u in Teteringen

De voordelen van het oversluiten van uw hypotheeklening

Afhankelijk van uw hypotheeklening heeft oversluiten vele voordelen voor u. Onze hypotheek adviseur kan u daar een degelijk advies over verstrekken. Neem contact op met onze adviseur in Teteringen.

Is oversluiten voordelig voor U in Teteringen?

Voorkom problemen en laat onze hypotheek adviseur uw situatie bekijken. Maak ook gebruik van onze top service!

bedraagt een ontwikkeling van:

oversluiten hypotheek kosten Teteringen

Uw hypotheeklening oversluiten kan ook zonder perse te moeten verhuizen, bijv. aan het einde van een rentevaste tijdvak. Doch ook als u een betere rente krijgen kunt bij een andere geldverstrekker. Of mogelijkerwijs past een andere hypotheeklening een stuk beter bij de omstandigheden op dit moment.

Om een helder beeld te krijgen of uw hypotheeklening nog bij u past zijn er bijzonder goed opgeleide hypotheekadviseurs die u een onafhankelijk beeld geven welke de beste keuze voor u is. Een afspraak is zo gemaakt om al de verschillende keuzes te bestuderen.
Waar u wel rekening mee dient te houden is dat bij het oversluiten van een hypotheek natuurlijk altijd kosten zitten. U kunt bijv. te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheeklening laat wijzigen of omdat u wilt vertrekken bij uw actuele bank. Maakt u een overstap op het tijdstip van renteherziening, dan zal u de boeterente niet hoeven te betalen.

De Aflossingsvrije hypotheek

Bij het oversluiten van de hypotheeklening dient u er rekening mee houden dat een aflossingsvrije hypotheeklening in de regel niet ongewijzigd meegenomen kan worden. Dit komt omdat de meeste hypotheekverstrekkers vanaf augustus 2011 de regel hanteren dat bij een aflossingsvrije hypotheeklening de waarde van uw huis niet boven de 50% kan zijn, ook al had u indertijd een hoger aflossingsvrij deel. Zeer zeker zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat flexibeler is. Een goede hypotheekadviseur mag u daar voldoende informatie over geven.

De Spaarhypotheek

Voor een persoon met een spaarhypotheek heeft het veelal geen zin om over te gaan naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan veelal een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit heet ook een rentedempende werking. Uw bruto kosten zullen meestal hetzelfde blijven. Door een lagere hypotheekrenteaftrek zullen bij een lagere rente uw netto lasten veelal weer oplopen. Vraag bijgevolg ten alle tijden om raad bij een goede hypotheekadviseur.

De andere bank kijkt natuurlijk ook naar de hoogte van uw hypotheeklening, in verhouding tot de marktwaarde van uw huis. De reden dat u uw hypotheeklening niet kan oversluiten naar een andere bank komt veel voor doordat uw appartement minder waard is dan het hypotheekbedrag. Een degelijke hypotheekadviseur kan u zeker daar in adviseren om te bekijken of u uw hypotheeklening kunt oversluiten.

Uw Hypotheek oversluiten? Een Overzicht van ‎hypothecaire lening Soorten En ‎hypothecaire lening Vormen

Een hypotheek is een lening waardoor u een appartement kunt gaan kopen. Voor de lening is een garantie nodig in de vorm van een uw woning. Welke Verschillende soorten Hypotheken Zijn Er? Hypotheekrenteaftrek is vanaf 2013 nog maar aan te vragen bij een beperkt type recht.

Enkel en alleen bij een annuïtaire en lineaire hypotheeklening geldt vanaf 2013 nog hypotheekaftrek. Hypotheekrenteaftrek wil iedereen wel gebruik van maken? Sinds 2013 geldt de aftrek alleen voor leningen die bij de looptijd in ieder geval annuïtair in maximaal 360 maanden helemaal worden afbetaald. Deze twee hypotheekvormen die aan deze eisen voldoen zijn:

Als er voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per tijdsduur, hetzelfde is, en tevens aan het einde van de geldigheidsduur het gehele bedrag is terugbetaald, spreekt men van een annuïteitenhypotheek. Per maand bestaat uw betaling uit gedeelte rente en aflossing. Met de tijd mee gaat u weer meer afbetalen maar een stuk minder rente betalen. Aangezien het bedrag bruto is komt u in aanmerking voor het aftrekken van de hypotheekrente. Het grootste deel van de maandelijkse kosten gaat uit de terugbetaling bestaan waarna het nettobedrag gaat stijgen. Bijgevolg is deze aflossing weer niet aftrekbaar.

Een lineaire hypotheeklening betekent dat u elke maand een vast bedrag aflost en de rente die u elke maand aflost hierdoor naar beneden gaat. Uw totale maandbedrag daalt daardoor ook iedere maand.

Geen hypotheekrenteaftrek bij de andere hypotheekvormen vanaf 2013
Indien u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheeklening maar een andere hypotheek heeft gemaakt komt u niet meer in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Dit komt omdat deze type leningen niet maandelijks en binnen 30 jaar worden afbetaald. Dit zijn de volgende hypotheekvormen waar het om gaat in dit geval :

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen gemaakt voor 2013 en wel hypotheekrenteaftrek hebben
Als u één van de hierboven genoemde hypotheekleningen heeft gemaakt voor 2013, dan blijft de aftrek van hypotheekrente voor u gelden. Dat geldt gelukkig ook bij verhuizingen, en als u uw hypotheeklening oversluit. Bijgevolg worden deze verschillende hypotheekvormen nog altijd aangeboden door de meeste hypotheekverstrekkers. Was u van plan om uw hypotheeklening te verhogen? Dan gelden voor de verhoging de nieuwe hypotheekregels wel.

Hypotheken die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook een maximum van 30 jaar aftrek van hypotheekrente. U moet er daarom wel rekening mee houden dat indien u na 30 jaar niet alles helemaal heeft afbetaald uw netto maandelijkse lasten weer gaan stijgen. oversluiten hypotheek kosten Teteringen

Op initiatief van de gezamenlijke hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur gesticht. Dit wordt de SEH genoemd. De SEH helpt consumenten bij het zoeken van deskundig hypotheekadvies. Enkel de adviseur met aantoonbaar kennis van zaken over alle verschillende hypotheekvormen kunnen in aanmerking komen bij de SEH om hypotheekadvies te kunnen geven.

Deze goedkeuring geeft consumenten de garantie dat de hypotheekadviseur in kwestie deskundig is. Je wordt niet voor niets door de SEH goedgekeurd als hypotheekadviseur. De eisen gaan heel ver, er moeten een aantal belangrijke diploma’s behaalt worden. En elk jaar moet de adviseur een opleiding volgen om bij te blijven.

Bij de goedkeuring hoort het ondertekenen van de zogeheten beroepscode van de SEH. Dit betekent dat SEH zich aan bepaalde regels van het spel houden.

De belangrijkste regels van het spel zijn:

De hypotheekadviseur zal een verantwoord advies kunnen geven en maakt hierin duidelijk welke financiele, juridische en fiscale gevolgen van belang zijn. De hypotheekadviseur zal geen onvolledige of onjuiste informatie geven. Ten alle tijden houdt de hypotheekadviseur rekening met het belang van zijn client.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheekadviseur zich zal houden.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan met nieuwe cursussen.

de hypotheekadviseur houdt gegevens van klanten geheim.

de hypotheekadviseur past zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Indien een hypotheek adviseur zich niet aan bovenstaande regels van het spel zou confirmeren, loopt hij kans zijn goedkeuring te verliezen. Wie goedgekeurd wil worden door de SEH zal een examen bij deze stichting moeten afleggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Alles over belastingen: hieronder vallen de inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse type verzekeringen: dat zijn in principe alle soorten verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
voorziening voor de toekomst: denk dan aan pensioen en de diverse type spaarregelingen
financiering: dat kunnen zijn diverse soorten begrotingen en leenvormen.
recht: bijv. het verschil tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het huis.

De hypotheekadviseur die dit strenge examen heeft gehaald moet tevens nog kunnen aantonen dat deze minimaal 1 jaar als hypotheek adviseur gewerkt heeft. Hierbij moet de adviseur minimaal 50 procent van de werktijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit allemaal ben je eindelijk een erkende hypotheekadviseur doch ben je ook nog eens verplicht elk jaar een cursus te volgen om bij te blijven en je expertise voldoende op peil te houden.

oversluiten hypotheek kosten Teteringen

Met gratis telefonische support!

Meest gestelde vragen

Ingeval u uw hypotheeklening gaat oversluiten, neemt u een andere hypotheeklening waarmee u uw al bestaande hypotheeklening aflost. Deze nieuwe hypotheeklening kan bij dezelfde geldverstrekker, en in principe is het soms goedkoper het bij een andere geldverstrekker over te sluiten, bijv. vanwege dat de voorwaarden daar gunstiger zijn voor uw omstandigheden.

Er zitten meerdere kosten aan het oversluiten van uw hypotheeklening. Waarom dan wel gaan voor het oversluiten van uw hypotheeklening? Het moment wanneer de actuele rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw oude hypotheeklening, kunt u maandelijks veel kosten uitsparen. Om dan ook zeker te weten dat u er op vooruit gaat is het uitermate belangrijk om goed en degelijk advies te kunnen krijgen.
Wie advies van een hypotheek adviseur wilt krijgen zal daar voor dienen te betalen. Het is dan ook een secuur werkje en u wilt verzekerd er van zijn dat alles klopt. Dat het geld kost is helder maar ga niet uitsparen op een zeer ervaren hypotheek adviseur. Ze adviseren u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle contacten die nodig zijn om het voordelig voor u te organiseren.
oversluiten hypotheek kosten Teteringen
oversluiten hypotheek kosten Teteringen
oversluiten hypotheek kosten Teteringen

Wat onze klanten zeggen over onze speciaal opgeleide hypotheekadviseurs

Volgens de hypotheek adviseur bij ons in Teteringen zou het niet goed zijn om onze hypotheeklening over te sluiten. We zijn dan natuurlijk heel tevreden dat we dit van tevoren te horen kregen van de hypotheek adviseur. Nu begrijp ik tenminste ook hoe ik mijn omstandigheden wel kan aanpassen om mijn hypotheeklening zo gunstig als mogelijk over te sluiten. Ik raad iedereen aan om van tevoren met de hypotheek adviseur in Teteringen eerst even alles goed te bestuderen. Je hebt echt een specialist daarvoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
oversluiten hypotheek kosten Teteringen
Sanne
Happy klant. Appartement in de buurt van Teteringen
5/5
Een hele goede hypotheek adviseur. Beste advies tot nu toe. Helder en eerlijk met de uitleg. Als het oversluiten kan, kan het en andersom ook. Vanaf het begin tot het einde wordt alles top voor je geregeld. Ik kan enkel en alleen maar zeggen dat dit absoluut aan te raden is.
oversluiten hypotheek kosten Teteringen
Sophie
familie. Appartement vlakbij buurt van Teteringen
5/5
Hele goede service, en supersnelle behandeling. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor kunnen zorgen dat de hypotheeklening is over gesloten.
oversluiten hypotheek kosten Teteringen
Lucas
Happy klant. Ik ben woonachtig in Teteringen
5/5
Wij hadden met spoed een hypotheek adviseur nodig voor onze omstandigheden en er is contact opgenomen met hypotheekoversluiten.pro. Zij hebben ons perfect geholpen. Ik kon hem ten alle tijden bellen en alles werd gelijk goed gedaan zodat de hypotheek gemakkelijk en goed werd geregeld. Ben nog wel onder de indruk van de klantvriendelijkheid.
oversluiten hypotheek kosten Teteringen
Luuk
Happy familie. Wij Wonen in de buurt van Teteringen
5/5

Betrouwbare Hypotheek oversluiten Teteringen