Hypotheek oversluiten Valkenburg

U bent op zoek naar een hypotheeklening met de laagste rente en beste condities? Verlaag uw maandelijkse kosten U wilt een betere hypotheek met betere voorwaarden? Neem contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Valkenburg?

Hypotheek oversluiten? Weet u al bij welke hypotheek adviseur? U bent op zoek naar een hypotheeklening met de laagste rente en beste condities bij u in de regio Snijders-Chaam, Geersbroek, Anneville, Rakens, Klooster, Gouwelaar, Kalishoek, Hooge Aard, Dassemus, Pennendijk, Eikberg, Ulvenhout, Roosberg, Lage Aard, Bolberg, Notsel, Heikant, Bavel, Ginderdoor, Chaam, Lijndonk, Heerstaaien, Kerkeind, Bieberg, Tervoort en Valkenburg?

kosten oversluiten hypotheek in Valkenburg

Oversluiten is nooit zonder extra kosten. Er komen natuurlijk altijd kosten bij kijken. Die kosten zijn afhankelijk van het moment wanneer u oversluit en bij welke hypotheekverstrekker u zit. Daarnaast zijn er standaard andere kosten.

Houdt extra geld over.

Verlaag uw maandelijkse kosten Onze hypotheek adviseur kan u daar veel over vertellen bij u in Valkenburg

Vele voordelen van het oversluiten van uw hypotheek

Afhankelijk van uw hypotheeklening kan oversluiten veel voordelen voor u geven. Onze hypotheekadviseur kan u daar een betrouwbaar advies over verstrekken. Neem contact op met onze adviseur in Valkenburg.

Is oversluiten voordelig ook voor u in Valkenburg?

Voorkom extra kosten, laat onze hypotheek adviseur er naar kijken. Vraag om een gratis advies!

Is een ontwikkeling van:

oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg

Om een hypotheek over te sluiten aan het eind van een rentevaste periode hoeft u niet van appartement te veranderen. Doch natuurlijk ook als u een meer aantrekkelijke rente krijgen kunt bij een andere hypotheekverstrekker. Het kan ook voorkomen dat de hypotheek die u nu heeft veel minder past bij u dan een andere hypotheek.

Voor diegene die heel graag willen weten of de hypotheek nog wel bij hun past zijn er bijzonder opgeleide hypotheekadviseurs die u een ongebonden beeld geven welke de allerbeste keuze voor u is. Een afspraak is zo gemaakt om al de verschillende keuzes te bekijken.
U maakt wel kosten voor het oversluiten. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met boeterente, als u uw al lopende hypotheeklening laat aanpassen of omdat u gaat stoppen bij uw actuele geldverstrekker. Indien u de verandering maakt op het tijdstip van renteherziening, dan zal u geen boeterente hoeven te betalen.

Aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u uw hypotheeklening gaat oversluiten dient u rekening te houden dat een aflossingsvrije hypotheek over het algemeen niet ongewijzigd mee kan worden verhuist. Veel banken moeten zich aan de wet confirmeren dat een aflossingsvrije hypotheeklening niet boven de 50% van de marktprijs van uw woning mag zijn, ook zelfs als u daarvoor al een hoger aflossingsvrij deel had. Natuurlijk zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat eenvoudiger is. Een degelijke hypotheek adviseur zal u daar voldoende informatie over geven.

De Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek heeft het over het algemeen geen zin om over te gaan naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan doorgaans een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit wordt rentedempende werking genoemd. Wat wel doorgaans hetzelfde blijft zijn de bruto kosten. Uw netto kosten kunnen bij een lagere rente vaak oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek. Vraag dan ook ten alle tijden advies bij een degelijke hypotheekadviseur.

Waar de geldverstrekker ook naar zal kijken is de hoogte van de hypotheek die in verhouding staat tot de marktwaarde van uw huis. De reden dat u uw hypotheek niet kan oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker komt regelmatig voor omdat uw huis veel minder waard is dan het bedrag wat u wilt lenen. Uw adviseur kan beoordelen of oversluiten aan te vragen is.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Bij ons krijgt u een goed overzicht van alle hypotheek type en hypotheek vormen

Als u een woning of bedrijfsruimte wilt gaan kopen en geld wil lenen heet dat een hypotheek. Het appartement is de garantie van de lening. Er zijn veel verschillende type hypotheken. Hypotheekrenteaftrek is vanaf 2013 nog maar aan te vragen bij een beperkt type recht.

Alleen bij annuïtaire en lineaire hypotheek geldt vanaf 2013 nog hypotheekaftrek. Hypotheekrenteaftrek wil iedereen wel gebruik van maken? Sinds 2013 geldt de aftrek enkel voor leningen die bij de looptijd in ieder geval annuïtair in maximaal 360 maanden volledig worden afbetaald. Twee hypotheekvormen voldoen aan deze eisen:

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarin voor iedere tijdsduur het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per tijdsduur, gelijk is, en tevens aan het eind van de looptijd de gehele lening is afbetaald. U betaalt een vast bedrag elke maand dat uit rente en aflossing bestaat. Omdat u aflost, gaat u steeds veel minder rente en steeds meer aflossing betalen. Doordat het bedrag bruto is zal u in aanmerking komen voor het aftrekken van de hypotheekrente. Het grootste gedeelte van de maandelijkse kosten gaat uit de terugbetaling bestaan waarna het nettobedrag gaat stijgen. Deze terugbetaling is niet aftrekbaar.

Per maand betaalt u een vast bedrag aan terugbetaling, waardoor het bedrag aan rente maandelijks daalt. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor tevens elke maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen vanaf 2013
Heeft u vanaf 2013 een andere hypotheekvorm gemaakt dan een annuïtaire of lineaire hypotheek? Dan komt u daardoor niet meer in aanmerking voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit komt vanwege dat er niet maandelijks en binnen 30 jaar wordt afbetaald. Deze volgende hypotheekvormen zijn:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Aftrek van hypotheekrente voor leningen afgesloten vóór 2013
De aftrek van hypotheekrente is alleen nog toegestaan wanneer u een van de hierboven genoemde hypotheken voor 2013 heeft gemaakt. Ook als u gaat verhuizen of uw hypotheek oversluit. Dit is de reden dat de meeste geldverstrekkersdeze vormen van hypotheken aanbieden. Wilt u uw hypotheek verhogen? Indien u wilt verhogen moet u wel met de nieuwe hypotheekregels rekening houden.

Hypotheekleningen die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek. Is uw hypotheek na 30 jaar niet volledig afbetaald? Dan gaan uw netto maandkosten weer omhoog. oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur, afgekort SEH genoemd, is een initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders. De SEH begeleid de consument bij het zoeken van oordeelkundig hypotheekadvies. Alleen adviseurs met aantoonbaar verstand van zaken over alle verschillende hypotheekvormen mogen in aanmerking komen bij de SEH om hypotheekadvies te mogen geven.

Deze erkenning geeft de consument de zekerheid dat de hypotheekadviseur in kwestie oordeelkundig is. Je wordt niet voor niets door de SEH goedgekeurd als hypotheekadviseur. De eisen zijn streng, er moeten een aantal belangrijke diploma’s behaalt worden. Om de erkenning te behouden moet de adviseur ieder jaar een cursus volgen om zijn kennis bij te houden.

Het ondertekenen van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een belangrijk punt. U bent dus gewaarborgd dat de regels worden nageleefd door de hypotheekadviseur.

De belangrijkste regels zijn:

Bij een gedegen advies zal u helder worden verteld welke de financiele en fiscale gevolgen zijn bij afsluiten van een hypotheeklening. De hypotheekadviseur verstrekt geen geen volledige, misleidende of onjuiste informatie. Ten alle tijden houdt de hypotheekadviseur rekening met het belang van zijn client.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheekadviseur zich zal houden.
de hypotheekadviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.

Geheimhouding informatie klanten.

de hypotheekadviseur past zich aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn erkenning door de SEH kwijtraken als die zich niet houdt aan bovenstaande gedragsregels. Wie goedgekeurd wil worden door de SEH zal een examen bij deze stichting moeten afleggen.

In dit examen komen de volgende vakgebieden aan de orde:

belastingen: hieronder vallen de inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
De diverse type verzekeringen: dat zijn eigenlijk de verzekeringen zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: bijvoorbeeld bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: de verschillende leenvormen en begrotingen.
recht: bent u gehuwd of heeft u een samenwoningscontract en hoe zit het met het eigendom van het appartement.

Als de hypotheek adviseur dit examen heeft gehaald, moet hij of zij kunnen aantonen tenminste 1 jaar als hypotheekadviseur werkzaam te zijn. Daar bovenop moet de hypotheek adviseur ook nog eens tenminste 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheek adviseur. Verder dienen Erkend Hypotheekadviseurs ieder jaar een cursus te volgen om hun expertise op peil te houden.

oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg

Met kosteloze telefonische consult!

Meest gestelde vragen

Indien u uw hypotheek oversluit, neemt u een andere hypotheeklening waarmee u uw al bestaande hypotheeklening aflost. U kunt een goedkope nieuwe hypotheeklening bij dezelfde hypotheekverstrekker aangaan, en in principe is het soms goedkoper het bij een andere hypotheekverstrekker over te sluiten, doorgaans doet men dat vanwege dat de maandelijkse kosten voordeliger zijn voor u.

Ondanks dat er diverse kosten aan het oversluiten van een hypotheeklening zitten, waarom is het dan toch voordelig?? Dat heeft dus te maken met als de hypotheekrente lager is dan de rente van uw oude hypotheeklening. Het kan u vaak geld besparen op de maandelijkse lasten. Het is dan ook van belang om de kosten en de baten tegen elkaar af te wegen, alvorens u een beslissing kan maken.
Gedegen advies kost geld natuurlijk. Er gaat best veel werk in zitten bij het oversluiten van uw hypotheeklening. Dat het geld kost is duidelijk doch ga niet uitsparen op een betrouwbare hypotheek adviseur. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheeklening en hebben alle relaties die vereist zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te regelen.
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg

Wat klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

Volgens de hypotheek adviseur bij ons in Valkenburg was het niet echt mogelijk om onze hypotheek over te sluiten. We zijn heel blij dat we dit van tevoren te horen kregen van de hypotheek adviseur. Nu begrijp ik natuurlijk ook hoe ik mijn situatie wel kan wijzigen om mijn hypotheek zo gunstig als mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren met de hypotheek adviseur in Valkenburg eerst even alles goed te bestuderen. Je hebt nu een keer echt een vakman hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro dan ook heel dankbaar.
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg
Naomi
Happy klant. Woonachtig in de regio van Valkenburg
5/5
Heel goed in zijn analyse deze hypotheek adviseur. Beste raad tot nu toe. Bij vragen over de zaken die nog niet volledig overzichtelijk zijn, zijn ze altijd te bereiken. Het complete proces van een nieuwe hypotheek voor aankoop van een nieuw appartement is perfect georganiseerd. Ik kan enkel maar zeggen dat dit absoluut aan te raden is.
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg
Noor
Blije familie. Wij Wonen in regio van Valkenburg
5/5
Top service, zeer snelle analyse. Ondanks een aantal problemen die we tegenkwamen heeft de hypotheek adviseur ervoor gezorgd dat onze hypotheeklening gunstig is gemaakt bij een andere hypotheekverstrekker.
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg
Luca
Tevreden klant. Huis in de regio van Valkenburg
5/5
We hadden geen keus en moesten dringend handelen vanwege de situatie en onze adviseur heeft ons daar heel goed in geholpen. Ze waren altijd bereikbaar en door de goede raad kon de hypotheek snel worden afgesloten. Ben nog steeds wel onder de indruk van de klantvriendelijkheid.
oversluiten aflossingsvrije hypotheek in Valkenburg
Jens
Klant. Ik ben woonachtig
5/5

Goedkope Hypotheek oversluiten Valkenburg