Hypotheek oversluiten Breda

U zoekt een ‎Hypothecaire lening met de meest voordelige rente en allerbeste voorwaarden? U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? U wilt betere voorwaarden? Neem dan contact met ons op

Video afspelen

uw hypotheek oversluiten bij u in Breda?

U wilt graag uw hypotheek oversluiten? Weet u al door welke hypotheek adviseur? U zoekt een ‎Hypothecaire lening met de meest voordelige rente en allerbeste voorwaarden bij u in de regio Bieberg, IJpelaarseind, IJpelaar, Roosberg, Ulvenhout, Kerkeind, Eikberg, Bavel, Pennendijk, Tervoort, Anneville, Geersbroek, Bolberg, Gouwelaar, Hout, Notsel, Rakens, Valkenburg, Baarschot, Lage Aard, Lijndonk, Overa, Dorst, Effen, Teteringen en Breda?

Bestaande hypotheek oversluiten in Breda

Oversluiten kost altijd geld. Er zitten natuurlijk altijd kosten aan vast. Hoe hoog die zijn is afhankelijk op het moment wanneer u gaat oversluiten en bij wat voor bank u zit. Bovendien zijn er de gebruikelijke andere kosten.

U wilt geld overhouden aan het eind van de maand?

U wilt geld overhouden aan het eind van de maand? Met onze hypotheekadviseur krijgt u alle informatie die u daarvoor nodig heeft bij u in Breda

Vele voordelen van het oversluiten van uw hypotheeklening

Afhankelijk van uw hypotheek kan oversluiten veel extra voordelen voor u geven. Onze hypotheek adviseur kan u daar een degelijk advies over verstrekken. Neem contact op met onze hypotheekadviseur in Breda.

Is oversluiten lonend voor U in Breda?

Voorkom de valkuilen en laat onze hypotheekadviseur uw situatie bekijken. Krijg zonder extra kosten advies!

bedraagt een idee van:

hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda

Uw hypotheeklening oversluiten kan zonder te verhuizen, bijv. aan het eind van een rentevaste termijn. Maar natuurlijk ook ingeval u een meer goedkope rente krijgen kunt bij een andere bank. Of misschien past een andere hypotheeklening beter bij uw persoonlijke situatie?

Autonome hypotheekadviseurs adviseren u graag of uw hypotheeklening nog passend is voor u of dat u een stuk voordeliger uit bent door uw hypotheek over te sluiten. Maak een afspraak om de keuzes door te nemen.
Er zitten wel kosten aan vast voor het oversluiten. Denk bijv. aan een boeterente bij een al lopende hypotheeklening. Alleen indien u besluit over te stappen naar een de andere hypotheek tijdens een rente herziening is er geen sprake van een boeterente.

De Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek kunt u niet altijd ongewijzigd meeverhuizen als u de hypotheek oversluit. De meeste banken dienen zich aan de regel te confirmeren dat een aflossingsvrije hypotheek niet hoger mag zijn dan 50 % van de marktwaarde van de woning, ook al had u destijds een hoger aflossingsvrij deel. Zeer zeker zijn er ook geldverstrekkers waar dat wat flexibeler is. Informeer eens bij uw hypotheekverstrekker of adviseur wat voor mogelijkheden er voor uw hypotheek.

Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek heeft het over het algemeen vaak geen nut om over te gaan naar een lagere rente. Een lagere rente heeft dan natuurlijk ook veelal een hogere verzekeringspremie op de bankspaarrekening tot gevolg. Dit heet ook een rentedempende werking. Wat wel veelal gelijk dient te zijn zijn de bruto lasten. Door een lagere hypotheekrenteaftrek zullen bij een lagere rente uw netto lasten veelal weer oplopen. Vraag bijgevolg ten alle tijden om raad bij een betrouwbare hypotheekadviseur.

De andere hypotheekverstrekker kijkt ook naar de hoogte van uw hypotheeklening, in relatie tot de waarde van uw huis. De reden dat u uw hypotheeklening niet kan oversluiten naar de andere geldverstrekker komt dan ook vaak voor doordat uw huis minder waard is dan het bedrag wat u wilt lenen. Een ervaren adviseur zal u beslist daar in begeleiden om te bekijken of u uw hypotheek kunt oversluiten.

U wilt uw hypotheek oversluiten? Een Beeld van Hypotheek Soorten En Hypotheek Vormen

Een hypotheek is een lening waarmee u een appartement kunt gaan kopen. Het appartement is onderpand van de lening. Er zijn verschillende type hypotheekleningen. Sinds 2013 heeft u bij een beperkt paar type recht op aftrek van uw hypotheekrente.

Sinds 2013 enkel en alleen aftrek van uw hypotheekrente bij een annuïtaire en lineaire hypotheeklening. Aftrek van uw hypotheekrente wil iedereen natuurlijk? Sinds 2013 geldt de aftrek enkel voor leningen die tijdens de looptijd in ieder geval annuïtair in maximaal 360 maanden compleet worden afbetaald. De twee hypotheekvormen welke aan deze eisen voldoen zijn:

Wanneer er voor iedere periode het bedrag wat moet worden afgelost zo wordt gekozen, dat de totale betaling, de som van rente en aflossing per termijn, hetzelfde is, en ook aan het eind van de geldigheidsduur het gehele bedrag is afbetaald, dan spreekt men van een annuïteitenhypotheek. Per maand betaald u een gedeelte rente en aflossing. U gaat door de tijd heen wel meer afbetalen maar een stuk minder rente betalen. Vanwege dat het bedrag bruto is komt u in aanmerking voor aftrek van de hypotheekrente. Het nettobedrag stijgt langzaam, vanwege dat een steeds groter gedeelte van de maandelijkse lasten uit aflossing bestaat. Deze aflossing is niet af te trekken.

Een lineaire hypotheek houdt in dat u maandelijke een vast bedrag aflost en de maandelijkse rente daardoor daalt. Het totale maandelijkse bedrag daalt daardoor tevens iedere maand.

Geen aftrek van uw hypotheekrente bij de andere hypotheekvormen sinds 2013
Indien u in 2013 geen annuïtaire of lineaire hypotheek maar een andere hypotheek heeft gemaakt zal u niet in aanmerking komen voor aftrek van uw hypotheekrente. Dit heeft te maken met het feit dat er niet maandelijks en binnen 30 jaar wordt afbetaald. Het gaat onder andere om de volgende hypotheekvormen:

aflossingsvrije hypotheek
bankspaarhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
spaarbeleggingshypotheek
traditionele levenhypotheek
krediethypotheek

Leningen afgesloten voor 2013 en wel aftrek van hypotheekrente hebben
De hypotheekrenteaftrek is alleen nog valide indien u een van de hierboven genoemde hypotheekleningen voor 2013 heeft gemaakt. Dat geldt ook ook wanneer u gaat verhuizen, en als u uw hypotheeklening oversluit. Bijgevolg worden deze hypotheekvormen nog steeds aangeboden door de meeste geldverstrekkers. Wilt u uw hypotheeklening verhogen? Als u wilt verhogen moet u wel met de nieuwe hypotheekregels rekening houden.

Hypotheken die voor 2013 zijn gemaakt geldt ook een maximum van 30 jaar hypotheekrenteaftrek. U moet er wel rekening mee houden dat indien u na 30 jaar niet alles compleet heeft afbetaald uw netto maandelijkse lasten weer kunnen stijgen. hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda

Op initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur opgericht. Dit wordt de SEH genoemd. Deskundig advies over hypotheekleningen is belangrijk voor de consument en de SEH begeleid daarbij. Zij doet dit door speciaal opgeleide hypotheekadviseurs die aantoonbaar voldoende verstand van zaken en expertise hebben op het gebied van hypotheekadvies een goedkeuring te geven.

Een hypotheekadviseur die via de SEH is erkend zal vertrouwen geven aan de consument. Je wordt niet voor niets door de SEH erkend als hypotheekadviseur. De eisen gaan heel ver, er moeten een paar essentiële diploma’s behaalt worden. En elk jaar dient de adviseur een cursus te volgen om op de hoogte te blijven.

Het accepteren van de beroepscode van de SEH is dan natuurlijk ook een belangrijk punt. U bent hierdoor verzekerd dat de gedragsregels worden nageleefd door de hypotheekadviseur.

De voornaamste gedragsregels zijn:

Bij een gedegen advies zal u overzichtelijk worden geadviseerd welke de financiele en fiscale gevolgen zijn bij het afsluiten van een hypotheek. De hypotheekadviseur zal geen onvolledige of onjuiste informatie verstrekken. Altijd houdt de hypotheekadviseur rekening met de belangen van zijn klant.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waaraan de hypotheekadviseur zich zal houden.
Door het volgen van de cursussen zal de hypotheekadviseur altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.

Geheimhouding informatie clienten.

bij een dispuut zal de hypotheekadviseur zich passen aan Geschillencommissie van de SEH.

Wanneer een hypotheek adviseur zich niet aan de gedragsregels zou confirmeren, loopt hij kans zijn goedkeuring kwijt te raken. Wie erkend wil worden bij de SEH zal een examen af moeten leggen.

In dit examen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bijna alles over belastingen: dit gaat over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn eigenlijk alle soorten verzekeringen zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomst perspectief: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financieringen: dat gaat over de diverse soorten begrotingen en leenvormen.
recht: bent u gehuwd of heeft u een samenwoningscontract en op wiens naam staat het appartement.

De hypotheekadviseur die dit uitgebreide examen gehaald heeft moet bovendien nog kunnen aantonen dat deze tenminste 1 jaar als hypotheekadviseur werkzaam is. Daar bovenop moet de hypotheekadviseur ook nog eens tenminste 50% van zijn tijd actief zijn als hypotheek adviseur. Bovendien dienen Erkend Adviseurs gespecialiseerd in hypotheken elk jaar een opfrissingscursus te volgen om hun vakkennis op peil te houden.

hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda

Met kosteloze telefonische advies!

Meest gestelde vragen

Als u uw hypotheeklening gaat oversluiten, neemt u een andere hypotheek waarmee u uw al bestaande hypotheek aflost. Deze nieuwe hypotheek kan bij dezelfde hypotheekverstrekker, maar u kunt ook gaan voor een nieuwe hypotheekverstrekker, veelal doet men dat vanwege dat de maandelijkse kosten voordeliger zijn voor u.

Alhoewel er verschillende extra kosten aan het oversluiten van een hypotheek zijn, waarom zou je dat dan doen?? Ingeval de actuele rente van de hypotheek lager is dan de rente van uw al bestaande hypotheek, kunt u maandelijks veel kosten uitsparen. Om zeker te weten dat het voordelig voor is, is het uitermate belangrijk om goed en betrouwbaar advies te verkrijgen.
Degene die advies van een hypotheek adviseur wilt krijgen zal daar voor dienen te betalen. Het is dan natuurlijk ook veel uitzoekerij en u wilt zeker weten dat het allemaal klopt. Het is bijgevolg maar al te vaak verantwoord om een hypotheek adviseur te raadplegen. Ze helpen u graag met het oversluiten van uw hypotheek en hebben alle relaties die benodigd zijn om het zo gunstig als mogelijk voor u te organiseren.
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda

Wat onze klanten zeggen over onze hypotheekadviseurs

De hypotheek adviseur die we raadpleegden heeft dan ook ons hele betrouwbare informatie gegeven. Het was op dat moment niet echt mogelijk om deze hypotheeklening over te sluiten en indien we dat hadden uitgevoerd was er voor ons een heel groot financieel probleem gaan ontstaan met verschillende extra kosten. We zijn dan ook heel blij dat we dit van tevoren even te horen kregen van de hypotheekadviseur. Nu begrijp ik tenminste natuurlijk ook hoe ik mijn situatie wel kan aanpassen om mijn hypotheeklening zo gunstig mogelijk over te sluiten. Ik raad het iedereen aan om van tevoren even met de hypotheek adviseur in Breda eerst alles goed te bestuderen. Je hebt nu een keer echt een specialist hiervoor nodig. We zijn hypotheekoversluiten.pro er dankbaar voor.
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda
Jasmijn
Tevreden klant. Huis vlakbij Breda
5/5
Heel precies in zijn analyse deze hypotheekadviseur. Allerbeste begeleiding tot nu toe. Bij vragen over de zaken die nog onduidelijkheid scheppen zijn ze ten alle tijden bereikbaar. Vanaf het begin tot het einde wordt alles top voor je gerealiseerd. Voor iedereen die in Breda woont adviseer ik deze hypotheek adviseur aan.
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda
Sanne
Klant. Ik Woon in de regio van Breda
5/5
Top service, en snelle analyse. Ook al zaten er een aantal ingewikkelde zaken tussen heeft de adviseur toch zonder kosten ervoor gezorgd dat de hypotheeklening is over gesloten.
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda
Boaz
Happy klant. Ik ben woonachtig in Breda
5/5
We moesten dringend handelen vanwege de situatie en onze hypotheek adviseur heeft ons daar heel goed in geholpen. Ze waren ten alle tijden bereikbaar en door de goede raad werd de hypotheek snel over gesloten. Ik ben nog steeds onder de indruk van de klantvriendelijkheid.
hypotheek oversluiten kosten aftrekbaar in Breda
Gijs
Blije familie. Ik ben woonachtig
5/5

Goedkope Hypotheek oversluiten Breda