zelf hypotheek oversluiten Breda

Oversluiten Hypotheek Breda

U bent op zoek naar een ‎Hypothecaire lening met de laagste rente en beste voorwaarden? Houdt meer geld over. U wilt een betere hypotheek met meer voordelige voorwaarden? Neem contact met ons op

Oversluiten hypotheek met goed advies bij u in Breda?

U wilt beginnen met oversluiten hypotheek? U bent op zoek naar een deskundige hypotheek adviseur? U bent op zoek naar een ‎Hypothecaire lening met de laagste rente en beste voorwaarden bij u in de regio Bieberg, IJpelaarseind, IJpelaar, Roosberg, Ulvenhout, Kerkeind, Eikberg, Bavel, Pennendijk, Tervoort en Breda?

kosten oversluiten hypotheek in Breda

Oversluiten kost ten alle tijden geld. Er komen altijd kosten bij kijken. Die kosten zijn afhankelijk van wanneer u oversluit en bij wat voor hypotheekverstrekker u zit. In elk geval zitten er altijd de standaard kosten aan vast.

Is oversluiten de moeite waard voor U in Breda?

Voorkom problemen en laat onze hypotheekadviseur uw situatie bekijken. Krijg zonder extra kosten advies!

Degene die kiest voor de allerlaagste rente en hierdoor een ‎hypothecaire lening ergens anders wil oversluiten hoeft niet perse te gaan verhuizen aan het eind van de rentevaste termijn. Of aangezien u onderhand bij uw actuele hypotheekverstrekker of bij een andere bank een meer voordelige rente krijgt. Het kan ook voorkomen dat de ‎hypothecaire lening die u op dit moment heeft minder past bij u dan een andere ‎hypothecaire lening.

Om een helder beeld te krijgen of uw ‎hypothecaire lening nog passend is voor u zijn er hypotheekadviseurs die u een onafhankelijk beeld kunnen geven welke de allerbeste keuze bij u is. Maak een afspraak om deze aparte keuzes te onderzoeken.
Houdt er overigens mee rekening dat aan het oversluiten van een hypotheek ten alle tijden kosten zitten. Dan moet u denken aan bijv. een boeterente bij een al lopende ‎hypothecaire lening. Alleen als u besluit over te stappen naar een andere hypotheek tijdens een rente herziening is er geen sprake van een eventuele boeterente.

Op initiatief van de verenigde hypotheekaanbieders is de Stichting Erkend Hypotheekadviseur opgericht. Dit wordt de SEH genoemd. De SEH begeleid de consument bij het zoeken van oordeelkundig hypotheekadvies. Alleen adviseurs met bewezen kennis van zaken over alle verschillende hypotheekvormen komen in aanmerking bij de SEH om hypotheekadvies te kunnen geven.

Een hypotheekadviseur die via de SEH wordt aangeraden geeft vertrouwen aan consumenten. Je wordt niet voor niets door de SEH erkend als hypotheekadviseur. De vereisten gaan heel ver, er moeten een aantal belangrijke diploma’s behaalt worden. Om de goedkeuring te behouden dient de adviseur elk jaar een cursus te volgen om zijn kennis van zaken bij te houden.

Bij de goedkeuring hoort het accepteren van de zogeheten beroepscode van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur. Dit houdt in dat SEH zich aan de gedragsregels houden.

De voornaamste gedragsregels zijn:

De hypotheekadviseur zal een verantwoord advies geven en maakt hierin duidelijk wat voor financiele, juridische en fiscale gevolgen van belang zijn. De hypotheekadviseur zal geen onvolledige of onjuiste info verstrekken. Ten alle tijden houdt de hypotheekadviseur rekening met het belang van zijn klant.

Gedragscode Hypothecair Financiers is waar de hypotheekadviseur zich aan zal houden.
Door het volgen van de telkens terugkerende cursussen zal de hypotheekadviseur ten alle tijden van de allerlaatste ontwikkelingen op de hoogte zijn.

Geheimhouding informatie klanten.

bij een dispuut zal de hypotheekadviseur zich passen aan de Geschillencommissie van de SEH.

Een hypotheekadviseur kan zijn goedkeuring door de SEH verliezen als die zich niet houdt aan deze bovenstaande gedragsregels. Om Erkend Hypotheekadviseur te worden, moeten adviseurs gespecialiseerd in hypotheken een bijzonder examen bij de SEH afleggen.

De volgende onderwerpen komen hier aan de orde:

belastingen: dan hebben we het over inkomsten- en vermogensbelasting en de successierechten.
verzekeringen: dat zijn eigenlijk alle verzekeringen die te maken hebben met de hypotheek zoals levensverzekering en schadeverzekering.
toekomstvoorzieningen: bijv. bedrijfsspaarregelingen en pensioenen
financiering: dat gaat over de diverse soorten begrotingen en leenvormen.
rechtsvormen: bijv. het onderscheid tussen trouwen en samenwonen voor het eigendom van het huis.

De hypotheekadviseur die dit uitgebreide examen heeft gehaald moet tevens nog aantonen dat deze tenminste 1 jaar als hypotheekadviseur gewerkt heeft. Hierbij moet de adviseur tenminste 50 procent van zijn werktijd actief zijn als hypotheekadviseur. Na dit alles ben je eindelijk een erkende hypotheekadviseur maar ben je ook nog eens verplicht elk jaar een opleiding te volgen om bij te blijven en je vakbekwaamheid ruim voldoende op peil te houden.